agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2011, 22:46   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2011
Sayın matrakmurat: foruma Glasgow dan degerli katkılarınızı ilgiyle izliyorum teşekkürler degerli paylaşımlarınız için.fogponic sistemin aeroponic sisteme göre özellikle başlangıç döneminde üstün sonrasında geri kaldıgını belirtmişsiniz bende incelemelerimde benzer izlenimler edindim. Bir çok çalışmada bu nedenle bu iki yöntemin birlikte kulanıldıgı - denendigini izledim. Fogponic için nebululizatör veya endüstriyel U-V soguk buhar makinalarını kullanabiliriz ,aeroponic içinse microsprayer,minipulvarizatör ..vb aparatlarla nem sıcaklık ölçer destekli sistemleri kurabiliriz . Nebulizatör , U-V soguk buhar kullanımına( fogponic için ) ek olarak microsprayer ,minipulvaziratör ,açıkhava serinletme aparatlarının (aeroponic için ) ve nem -ısı ölçer kontrolünün sistemle birlikte kullanımı için görüşünüz nedir ? ayrıca kullandıgınız aydınlatma sistemi ve/veya Türkiye gibi elektirigin çoook pahallı oldugu bir ülkede önerebileceginiz güneş aydınlatmasına ek /destek aydınlatma öneriniz varmıdır saygılarımla..

Düzenleyen fusion1 : 29-07-2011 saat 23:09 Neden: türkçe
fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2011, 09:37   #2
Ağaçsever

matrakmurat's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2008
Selam Degerli Fusion1

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fusion1 Mesajı Göster
.......Bir çok çalışmada bu nedenle bu iki yöntemin birlikte kulanıldıgı - denendigini izledim. Fogponic için nebululizatör veya endüstriyel U-V soguk buhar makinalarını kullanabiliriz ..
Mumkun fakat cok pahaliya mal olur.

Alıntı:
,aeroponic içinse microsprayer,minipulvarizatör ..vb aparatlarla nem sıcaklık ölçer destekli sistemleri kurabiliriz Nebulizatör , U-V soguk buhar kullanımına( fogponic için ) ek olarak microsprayer ,minipulvaziratör ,açıkhava serinletme aparatlarının (aeroponic için ) ve nem -ısı ölçer kontrolünün sistemle birlikte kullanımı için görüşünüz nedir ?. ..
Ornegin Sicak,soguk kontrol. http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-Te...item1e63ea7bca

Nem kontrol.http://www.ebay.co.uk/itm/Humidity-C...item5d2f9c01c5

Farkli sprayer kullandim (Resimlerde) Gri olani aeroponik icin en iyisi Sari olanlari roleli vana (solenoid valve ) ile konrtol edip basincli su kullandim su pompasi degil.Aeroponik ve fogponik arasi birsey oldu.En ucuzu.
Iki sistemi beraber kullanmak,yani aeroponigin yaninda fogponigi kullanmak gereksiz kanimca.
Fogponik yesillik(marul,maydonoz v.b) baharat vb. icin ideal kullanilabilir.

Alıntı:
.......ayrıca kullandıgınız aydınlatma sistemi ve/veya Türkiye gibi elektirigin çoook pahallı oldugu bir ülkede önerebileceginiz güneş aydınlatmasına ek /destek aydınlatma öneriniz varmıdır saygılarımla..
Malum burda gunes herzaman kalin ve gri bulutlarin arkasinda.Yaz 2 hafta O yuzden Potasyumu fazla veremiyorum ve meyvelenme guzel olmuyor.Birde gri gunler cok uzun karanlik gece 23:30 ta basliyor.Isik kullanmak zorunda kaliyorum.Kontrolu daha kolay.Meyvelenme icin bulundugum yerde gerekli.
Keske Turkiyede olsam Gunesi kullansam daha randimanli olurdu.

Bence Lambalar Buyuk seralarda kullanilirsa parasini geri odeyecektir.Hollanda bunu basariyor.

Saygilar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen matrakmurat : 30-07-2011 saat 10:10 Neden: Eksik kelime
matrakmurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026