agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni379Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-05-2016, 15:10   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Soyle bir baktim, domates icin yapilan yaprak analizlerinde domates yetistikce mikro element konsantrasyonu artmis, yani bitki gittikce daha fazla ( ornegin ) Fe tutmaya baslamis.

Bu durumda bitkinin gelistikce besinden daha fazla Fe aldigi anlasiliyor, yani katalizor olarak kullandigini ve Fe tuketmedigini bilsek bile bitki buyudukce kullanacagi ana element miktari artinca kullanacagi katalizor miktari da artacagindan daha fazla mikro element almis ve saklamis.

Gubre solusyonunda mikro element bulunmasi iyi, vazgecmemek lazim, ileri donemlerde de bunu saglamak lazim ama eger yapraktan uygulanacaksa yine de bir kac evrede, yesillenme, cicek acma, meyve ve hasata yakin devrelerde mikrolari vermek lazim diye anladim.

Yine de dikkatle tekrar okuyup baska kaynaklara da bakmam gerek, hem yanilmak istemem , hem de yaniltmak istemem.
Saglicakla kaliniz.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
amatörler topraksız tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025