![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Alıntı:
Seraların güneşlenmesi güzel. Tahminimiz Mart sonuna kadar 2 **** 3 ürün almak. Sulamayı ise tank içerisine atacağımız dalgıç pompa ile üstten yağmurlama iş gücü ile sulama yapacağız. Sürekli nemli bir ortam olması bizim için yeterli... 1+1+1 (toplam 3 parçadan 3 ton) tonluk sulama tankının bu iş için bize yeteceğini düşünüyoruz. Drenaj yapmıyoruz. Sulamayı sadece nemli tutmak ve beslemek amacıyla yapacağız.. Satın alıp depoladığımız soğan çeşidi ise Amasya Kara soğan dedikleri bir çeşit. Ceviz büyüklüğünde bazen 2-3 ışkın çıkartan bir çeşit. Soğan alınıncaya kadar fiyatlar çok yükseldiğinden kilosunu 0,18 Tl'ye alacağımız soğanları ancak 0,40 TL ye alabildik. Soğan kaliteli. 35 kiloluk bir çuvalda 500 gram kadar ancak çürük çıkıyor. Pazar sorunumuz yok. Ürün daha dikilmeden pazar ayarlaması yapıldı. günlük 200 kg kadar ürün çıkarmayı düşünüyoruz. Sabit çalışan işçilerimiz var. Soğan seçme sebebimiz ise geniş bir alanda marul üretimi zaten yapıyordum. Ve pazarım vardı. Soğanın kış mevsiminde daha karlı olmasıdır. Marul'da karlı bir iş. Ama hava şartlarından dış ortamda Karabükte çok etkileniyor. Her türlü hastalığı görmeniz mümkün. Bu beni bıktırdı biraz da. Ancak soğan işi karlı olursa 1200 metrekarelik gotik sera kurarak bu sistemde günlük yaklaşık olarak 1000 adet marul hasat etmeyi düşünüyorum. Bölgede pazar sorunum hiç bir şekilde yoktur. Ürettiğim her malı hangi miktarda olursa olsun Hal'e girmeden pazarlayabilirim... Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım |
|
|