![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
|
Başlangıç
Eskiden perlitli poşetler satılırmış. Nakliyede sıkıntı olduğundan dolayı artık perliti ve poşeti ayrı satıyorlar ... veya biz satılan yeri bulamadık poşetlere perlit doldurmak ile başladı serüven bir poşete yaklaşık 28 ila 30 lt civarı perlit dolduruldu. bitki başına 7 litre olarak hesapladık ..Poşetler yerlerine dizildikte sonra ve fideler ilk günlük iken fotoğralar mevcut . max nem ve max sıcaklık değerlerini de koymak istedim. Yalnız; max nem günün en soğuk saatinde olması gereken nem sıcaklık yüksek iken nem miktarı % 10 civarı oluyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
|
uzun süreli araştırmalar sonucu edindiğim bilgiler dahilinde domatesde 3 farklı solüsyon kullanacağım ilk 1 ms/cm ikinci 1.5 ms/cm son ve daim kullanılacak solsüyon ise 2.5 ms/cm (bu verilen değerler EC değerlerini göstermektedir). bugün ikinci solüsyona geçtim. sulama suyumun değerleri elimdeki ph ec ve tuzluluk ölçer ile ölçülen değerler ; 8.2 ph , 0.42 ms/cm EC. farkında olduğum konu ph yüksek Ec ise sınırda yalnız bu tersiyer sulama kanalının suyu değil önümden bir dere akmakta onun su değerleri. yağmurlar ile birlikte su değerleri biraz daha yükselmekte ( tahminim, yağmur tarlalardaki tüm gübreyi dereye akıtıyor ) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
|
Sulama sistemi
sulama sistemi olarak sabit basınç damlatıcılı spagetti sulama kullanılmaktadır. yaklaşık olarak 1.5 atm basınç ile sisteme verilmektedir. sistemde bir adet venturi mevcut olup ozon jenaratörü ile sulama suyuna ozon karıştırılmaktadır. Neden ozon ? derseniz. Arkadaşlarım biz okuldayken bir deneme yaptılar. Toprak altı damla sulama sisteminde ozon kullandılar ve soğan yetiştirdiler. işlemleri bizzat biz kendimiz yaptık. ozon kullanılan parsellere değil hastalık köstebek bile uğramadı. ( köstebeği kızdırıp boruyu dişlettiğimizi çok iyi hatıylıyorum ) ve ayrıca soğanın tadı iriliği ve aynı şekilde yeşil soğanın tadı iriliği ve rengi kendi nazarımızda gayet muntazam olmuştu. Daha sonra bir çok araştırmam oldu. ne kadar ozon veriyorsunuz diye sorarsanız eğer; 0.1 ppm ile 0.05 ppm arasında ozon verilmekte. 0.2 ppm in üzerine çıktığı zaman bitkide saralmalar tespit ediliyormuş. topraksız tarımda kullanılırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu fazla ozon demir de çökeltme yapıyor.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
|
Domatesler ilk fide dönemlerinde bir kaç gün hiç büyümediler ( ki günde 10 defa serayı geziyordum) ki bu normal olması gerekiyor kökler perlit ortamına alışma devresindeler. Daha sonra gün içinde bile büyümesini gözlemleye biliyorsunuz. Bu fotoğraflar daki fideler 2 haftalık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
/
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 98
|
domatesler 20 günlük oldu
Domateslerin bana küfrettiğini duyabiliyorum. işlerle tek başıma uğraştığımdan sera dışında yapılması gereken işlere koştuğumdan koltuk dallarını ve alt yaprakları fazla uzattık. bu fotoğraflar 20 günlük domateslere ait. bu gün itibariyle 25 gün oldu ikinci çiçeği açtı üçüncüyü aradan gösterdi. Bombus arılarımda gayet güzel çalışıyor.. Bugün tuta ilacı yaptığımdan bir gün bende misafir olacaklar sonra çalışmaya kaldıkları yerden devam. Yeni gelişmeler ve fotoğraflarla görüşmek dileğiyle.. Saygılarımla |
|
|
|
![]() |
|
|