![]() |
|
|
|
#11 | ||||
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
50x50 cm kasada 2 kg arpa çok rahat çimlendirilebilir. Fakat kullanacağın kasaların drenajının çok iyi olması gerekir. Arpa çimlendirme işi de bir topraksız tarım çeşitidir ve topraksız tarımın başarılı olabilmesi için de drenajın çok iyi olması şarttır. Kasalar içinde su birikmemeli ve akıp gidebilmelidir. [QUOTE=hhb05;1181993] 2) 22 m2 bir oda da 12 katlı her kat 16 cm aralık koyarak üretim yapmayı planlıyorum sulamayı damlama sulama ile mi yapmalıyım yoksa sizin gibi sisleme dha başarılı mı olur ? [/QUOTE 12 katlı bir sistem fazla yüksek olur. Kasaların yerleştirilmesi fazla pratik olmaz düşüncesindeyim. Her kat 16 cm aralıklı olduğu zaman da hava sirkülasyonunda problem olabilir. Bizim konteyner yüksekliği 2.30 ve 6 katlı raf sistemimiz var. İdeal olarak görüyorum. 7 kat olsaymış problem yaşayacakmışız. Ayrıca sulama sisteminde bir tıkanıklık arıza olduğu zaman müdahalae edebilmeniz 16 cm.lik kat aralığında mümkün olmayabilir. Sulamayı sisleme şeklinde yapmanızı öneririm. Çimmatik sistemlerinde damlama sulamanın randıman vermeyeceğini düşünüyorum. Alıntı:
Çimmatik sistemlerinde küflenme önemli bir sorun. biz şimdiye kadar rastlamadık ama her an yaşayabiliriz. Isıtma ve havalandırma için klima kullanabilirseniz daha iyi randıman alabilirsiniz diye düşünüyorum. Klimayı hem ısıtma da hem de soğutmada kullanabilirsiniz. Isıtma için ufo kullanmanızı tavsiye etmem çünkü ufo tarzı ısıtıcılar içerideki nemi kurutabilir ayrıca ortam ısısının sabit bir değerde kalmasını engeller düşüncesindeyim. Ufo devreye girince sıcaklık çok yükselir vs. Çok az enerji tüketen klimalardan 2. el alabilirsiniz. Alıntı:
Arpa çimi kaba yem ve konsantre yemden tasarruf yapmanızı sağlar ama hiç bir zaman için kaba yemin veya konsantre yemin yerine kullanılamaz. Eğer arpa çimi rasyonda belli oranın üzerine çıkarsa ketozis de oluşabilir, Rumen asidozu da, Abomazum deplasmanı da, Laminitis de oluşabilir. Eğer çim hayvana alıştırılmadan birden verilirse işkembe şişkinliği vs. problemler oluşabilir. Rasyonda dengeli şekilde kullanmak en idealidir. Alıntı:
Bence ilk önce deneme üretimini yap. Başarılı olursan büyük sistemi kur. Takıldığın yerde bana ve formdaki dostlara danışabilirsin. Selamlar... |
||||
|
|
|
|
|