Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi korhan77
sayın vetman bu tarih itibariyle.verim alıyormusunuz kurduğunuz sistemden.son durumu merak ettim ekonomik ve zaman kazanımı açısından ***
|
Sayın Korhan Bey merhaba.
Kurduğumuz sistemden oldukça memnunum. Hedefime ulaşamasam da alınabilecek verimi alıyorum.
Ramazanın son günleriydi ve iş yoğunluğu nedeniyle sistemi yeterince kontrol edemedik. Dezenfektan da kullanmıyorduk Kasa içindeki arpalarda mantar ve kullandığımız demir aksamda paslanma oluştu. (Çok gelen gidenimiz olmuştu sistemi görmek için belki de nazar değdi

)
Ramazan bayramında sistemi bakıma aldık. Konteyner içini, dışını, kullandığımız tüm ekipmanları dezenfekte ettik, demir aksamı antipasla elden geçirdik ve daha sonra tekrar yükleme yaptık. şu an hiç sorunsuz çalışıyor.
Kullandığımız kasaları dezenfektanlı suya batırdıktan sonra kullanıyoruz. Kullandığımız suyu şimdilik dezenfekte etmiyoruz. Eğer yine sorun oluşursa sistemde ozon jeneratörü kullanmayı düşünüyorum.
Sayın Sarıcan Beyden öğrenerek yaptığım enzimi veya sıvı solucan gübresini de ileride dezenfektan yerine kullanmayı planlıyorum.
Yaptığımız denemeleri fırsat buldukça paylaşacağız. Ama şu bir gerçek ki tüm denemeler zaman, azim ve sabır istiyor.
Zaman içinde daha güzel paylaşımlarda buluşabilmek dileğiyle... Selamlar... Saygılar...