![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Hocam elinize sağlık çok güzel bir iş çıkarmışsınız. Benim bir kaç sorum olacak. Bu işlerde yeniyim daha beni maruz görün. 1-) Sistemde sulamayı nasıl yapıyorsunuz. 2-) Kasaların altına koyduğunuz madde kaya tüyü dedikleri madde midir? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Sistemi beğendiğiniz için teşekkür ederim. 1)Sulamayı şuan için deneme yaparak suluyoruz. 1 saate bir 1 dakika, bir saatte 2 dakika, 2 saatte 1 dakika ve 2 saatte 2 dakika olarak deniyoruz. Bizim için en uygununu bulmaya çalışıyoruz. 2)Kasalara sadece arpa koyuyoruz. arpa güzel çimlendiği zaman bu şekilde kökleniyor ve adeta samur halı gibi (sizin gözleminiz kaya yünü gibi) gelişiyor. Bu kök kısmı besleyici değeri en yüksek kısım. Düzenek iyi çalışıyorsa bu kök kısmı daha iyi gelişiyor. Düzenekte sıkıntı varsa bu kısım iyi gelişemiyor. Selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2025
|
Arkadaşlar merhaba ben bu forum'a henüz girdim bulunduğum yere çimmatik ya da arpa hasılmatik üzerine aynı şekilde bir konteyner yapmayı düşünüyorum bana ulaşabilecek sistemi anlatabilecek ya da nasıl yaptığını ya da yapıldığını söyleyebilecek birisi olursa çok sevinirim gerekirse telefonda da konuşabiliriz yardımcı olursanız çok güzel olacak iyi çalışmalar herkese iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-07-2025
|
https://youtube.com/shorts/6Mb7uzx03...Yb4Wyoc7nGqAHm ben bu şekilde alüminyum tepsilere ufak delik açarak yapmıştım. 2 gün suyun içinde bekleyecek daha sonra bu şekilde tepsiye yayacaksınız sürekli ıslak kalacak. Yararlı olan protein deposu kökler. Üç kat yapıyordum bu şekilde su tasarrufu sağlıyordum. Eskiler en üstte yenilerde en altta . Yeni tepsiye koyulanlar tomurcuklanana kadar ışık görmemesi gerekiyor. Besleyici olan kısmı kökler. Bu sebeple boylanmasına gerek yok. Kalıp gibi olunca yem olarak kullanabılırsınız. Ördeklerim çok severdi. https://youtu.be/Z1-8D5gE_WQ?si=Tr3-wCJy5upQyANm Düzenleyen hevesdogalbesin : 19-07-2025 saat 08:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|