View Single Post
Eski 11-07-2013, 16:01   #25
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi quick Mesajı Göster
Merhabalar , Günlerdir bu konuyu takip ediyorum ve en sonunda kayıt olarak size 1 kaç soru yöneltmek istedim..

-Bu Sistemdeki Raf sistemini açık havada uygulayıp etrafını sera naylonuyla kapatsak kışın üretim alabilir miyiz?
Çimmatik sisteminde ortam sıcaklığı 19-21 derece olması gerekiyor. Sera naylonuyla bu sıcaklığı korumak zor olacaktır. ama başka yöntemlerle bu sıcaklık korunabilirse yaz kış üretim yapılabilir.
Alıntı:
-Izgaraları sineklikle kaplayıp üstten verdiğim suyun en alta devir daim etmesini sağlasam mantıklı olur mu? Bu durumda en alt ızgarada delik bırakmalı mıyım (Bir sitede bu sistemi uygulayan bir arkadaş delik bırakmış)
Bu sistemde üstten verilen su en alta devir daim edilebilir. En alt ızgarada delik bırakılması gerekir. Çünkü suyun drenaj edilmesi gerekir.
Alıntı:
- Sera naylonu sisteminde küf vs sorunu olur mu? Olursa nasıl çözebilirim.
Sera naylonunda da diğer sistemlerde de havalandırma yeterli olmadığı her zaman küflenme oluşabilecektir. Küflenmeyi önlemek için yeterli oksijen sağlamalısınız.
Alıntı:
- Sera naylonu ışık veya ısı alır mı? Aydınlatma veya soğutma/ısıtma malzemeleri almam gerekir mi?
Sera naylonu gündüz ışık alır ama gece aydınlatma gerekebilir. ortam ısısını 19-21 derece aralığında sera naylonuyla nasıl tutulabilir bu konuya yoğunlaşmak gerekir.
Alıntı:
- Ve en önemliside sulama sistemini nasıl oluşturabilirim , Gerekli malzemeler nelerdir? Daha önce hiç sulama sistemi kullanmadığım için en çok bu konudan çekiniyorum , Diğer tüm konularda nispeten bilgi sahibiyim ancak bu konuyla ilgili gerçekten yardıma ihtiyacım var.
Sevgili Kardeşim. Üretimi düşündüğünüz miktar hakkında yeterince bilgi sahibi değilim. Biz günlük 100 kg. civarında arpayı çimmatiğe koyuyoruz ve 700 kg. civarı günlük hasat ediyoruz. sizin kurmayı düşündüğünüz sistem eğer bu büyüklükte bir sistem ise sera naylonunu önermem. Bizimki gibi konteyner almalısınız veya oda içinde böyle bir sistem dizayn etmelisiniz.

Eğer çok daha küçük bir sistem kurmayı düşünüyorsanız bunu kışın da kullanmak istiyorsanız sera naylonunu tavsiye etmem. Neler olabilir bunu detaylandırabiliriz.

Ama kışın üretim yapmayıp sadece ilkbahar-sonbahar aylarında kullanacaksanız sera naylonunda üretim yapılabilir.

Sulama sistemi de kuracağınız sisteme göre değişebilir. Sulama motoru olarak akvaryum motoru, oto silecek motoru vs. kullanabileceğiniz gibi daha büyük bir sistemde basit dalgıç motorlar ve sisleme, damlama sistemleri kullanılabilir.

Kısaca dostum üretimini düşündüğünüz miktarı ayrıntılı yazabilirseniz size daha fazla yardımcı olabiliriz. Selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön