Merhaba Sn Vetman
Internette bu konuyu epey arastirmisdim, ancak hayvancilik yapmadigimdan ufak bir taneyi kurmadim, ihtiyacim yok. O arastirmalarda hidroponik besin kullanilmamasini soyleyenlerde vardi, urun uzerinde kalan besin artiklari olustugunu ve hayvanlarina zarar verdigini yazmislardi, nekadar dogrudur bilmiyorum. Herneyse, siz sadece su kullandiginizi yazmissiniz.
Yonca deneyenlerde vardi, bunlari internette " alfalfa fodder " ile arayabilirsiniz, bunu yapan az, kokleri uzun ( derin ve yaygin ) oldugundan sisteme uyduramamislar, 2-3 hasattan sonar tamamini bosaltip yeni tohum atmailar ve pahaliya geliyor diyorlardi.
Bir kisi serasinin yanina yonca ekmis acik sistemden cikan besinin EC sini ayarlayarak bu acikhavadaki yoncalara vermis iyi netice almisdi.
Siz hayvancilik yapiyorsunuz saniyorum, yonca sizing icin faydali, siz veterinersiniz benden daha iyi bilirsiniz, sadece yesillendirilmis arpa hayvani beslemede yatersiz, yonca sart, degil mi? Bu yesillenmis arpalari tavuklara veriyorlar bunu arastirdiniz mi?
Basari dileklerimle, saygilarimla
Engin Kiziltan
|