agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2013, 23:38   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Video çok güzel ama arka planda çalan müzik bir başka güzel ve dinlendirici..

MehmetFatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 19:14   #2
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Merhaba Değerli Dostlar.

Topraksız tarımda fidan yetiştirme denemelerimiz devam ediyor. Özellikle çelik alarak diktiğimiz begonvil, çin gülü, japon gülü, Legousia pentagonia, gül çeşitleri, oya ağacı, alev çalısı, acer, katüs çeşitleri ve adenium-plumeria çeşitlerini yetiştirmekteyiz. Mavi ladin, servi çeşitleri, leylandi, çam çeşitleri ve sedir çeşitlerini de yetiştirme çalışmalarımız devam ediyor.

Seramızdan bir demet fotoğraflar paylaşalım istedik.

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-11-2013, 19:23   #3
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Çelik olarak dikim yaparken deneme amacıyla bitkilerin bir kısmını IBA ile, bir kısmını hümik asit ile, bir kısmını sıvı solucan gübresiyle, bir kısmını ise hiç bir şey kullanmadan köklendirmeye çalıştım.

İBA ve sıvı solucan gübresi kullandığım çeliklerin daha çok ve çabuk yeşillendiğini gözlemledim. Köklenme sonuçlarını ise ileride daha iyi anlayabileceğim.

Biraz daha fotoğraf paylaşalım

Eklenen Resimler

Eski 18-11-2013, 10:39   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Çelik olarak dikim yaparken deneme amacıyla bitkilerin bir kısmını IBA ile, bir kısmını hümik asit ile, bir kısmını sıvı solucan gübresiyle, bir kısmını ise hiç bir şey kullanmadan köklendirmeye çalıştım.

İBA ve sıvı solucan gübresi kullandığım çeliklerin daha çok ve çabuk yeşillendiğini gözlemledim. Köklenme sonuçlarını ise ileride daha iyi anlayabileceğim.

Biraz daha fotoğraf paylaşalım
Sn.Vetman Çalışmalarınız çok güzel.Benim emeklilikte yapmayı düşündüğüm işi yapmışsınız.Sizi gönülden tebrik edirim.Saygılar..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2013, 12:09   #5
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Sn.Vetman Çalışmalarınız çok güzel.Benim emeklilikte yapmayı düşündüğüm işi yapmışsınız.Sizi gönülden tebrik edirim.Saygılar..
Sayın Mtugrul Hocam merhaba.

Sizin topraksız tarım çilek çalışmalarınızdan ilham alarak geçen yıl çilek işi yaptık. Bunda başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu yıl da aynı serada çilek yapacaktık ama fikirlerine değer verdiğim Sayın Alper Bey eğer ısıtma yapmayacaksanız çilek de yapmayın dediler.

Isıtma sistemi için araştırma yaptık ve bizim büyüklükteki serayı ısıtmanın karlı bir yatırım olmadığını, eğer ısıtma yapacaksak en az 2 dönüm çilek serası yapmamız gerektiği fizibilite raporlarından anlaşılınca; biz de mevcut seramızı bu şekilde değerlendirelim istedik.

Bu iş gerçekten çok zevkli. Emekliliğinizi beklemeyin, yavaştan yavaştan başlayın derim.

Bizim seradaki çalışmalarımız güzel olsa da bunu görüp ifade edebilmeniz de sizin güzelliğiniz. Ben teşekkür ederim.

Selamlar... Saygılar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025