![]() |
|
![]() |
#481 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
Sayın shapsough merhaba. Biz bir çok kitap okusak da ilk denememiz olduğu için yanlış yönlendirme yapmaktan korkuyoruz açıkcası. Size bir ip ucu vereyim: bu işte başarılı olabilmek için hiç bir şey bilmiyormuş gibi davranıp herkese sorular sorarak bir şeyler öğrenmeye çalışmak gerekiyor. Yalnız doğru soruyu da doğru kişilere sormakta yarar var. selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu.
|
Merhaba değerli dostlar.. Siz beğendikçe biz de karşılığını verir ve yeni fotoğraflar paylaşırız elbette. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teknik işler konusunda da bilgi aldığım üstadlar var, ama işe yeni başlamış birinden de yaptıklarını varsa hatalarını, işin pratiğini öğrenmek istiyorum.. Esenlikler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu.
|
Bitkilerimizde bir gündeki canlanmayı ve büyümeyi gözle görebiliyoruz. Bu da bize ayrı bir keyif veriyor. Rabbim bu keyfimizi bozmasın ve tüm dostlarımıza da yaşatsın diliyoruz.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Maşallah çilek değil çiçek bahçesi sanki bol, sulu,tatlı meyveleriniz olsun inşallah, en tatlılarından bi kaç fidan sözünüzü usanmadan hatırlatabilirim bu resimlei gördükçe. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Merhaba Sn vetman, Çileklerinizin maşallahı var çok sağlıklı görünüyorlar.Düşük Ec den başlayarak bitki gelişimine göre ec değerini yükselterek sulama periyodunu düzenliyorsunuz herhalde.Bitki nin vegetatif gelişimi arttıkça hem su hem de besin ihtiyacı artacaktır.Benim bitki besleme mantığımı sizle paylaşmak istedim.yaklaşık bir aydır topraksız kısımdan çilek hasadı yapıyorum.darısı sizin başınıza.Bol kazançlar dilerim.Umarım gözlemlerinizi düzenli şekilde kayıt altına alıyorsunuzdur.Yapacağınız yatırımlarda size ışık tutacaktır.Saygı ve selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
masallah.Allah kolaylıklar versin.devamını bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Size sözümüz söz ama aramızda sır olarak kalsın ![]() Nasrettin Hoca : - Her isteyene verseydim o sirke kırk yıl durur muydu sence? demiş. Selamlar... saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ben birkaç ihracat firmasına mail attım. deneme üretimi yaptığımızı ve daha büyük sera kurma düşüncemizi ihracatın nasıl olabilirliğini, yatırımımızı buna göre planlamak istediğimizden bahsettim. lütfederler de olumlu cevap verirlerse eylül gibi büyük sera çalışmalarımız olabilir. Çilekte ihracat firmalarının hasat takvimine göre Nisan Mayıs Haziran ayları ihracat için çilek topladığı aylar. biz de üretimimizi bu aylara göre düzenleyebiliriz. ocak, şubat, mart aylarındaki üretimimizi de yurt içinde değerlendirebiliriz düşüncesindeyim. Değerli hocam yakın ilçemizde 150 dönüm topraklı tarımda çilek üretemi yapan bir dostumuz da bizi örnek alarak topraksız tarımda çilek üretimi yapma düşüncesindeler. seramıza tekrar gelecekler ve son kararlarını verecekler. eğer ihracat yapılabilecek seviyede ürünü el birliğiyle ihracata sunabilirsek belki Nisandan önce ihracat gerçekleşebilir düşüncesindeyim. Bunlar tabi hep bizim düşüncelerimiz. görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler... selamlar... saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu.
|
Değerli kardeşim teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allah size de versin dilerim. selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi asıl iş pazarlama ![]() Genellikle ihracatçıların (aracı desek daha doğru) aldıkları aylar bahar sonu yaz başı olmasının nedeni malum çileğin en ucuz olduğu dönemi seçmelerinden ileri gelir. Türkiye'de çilekte büyük üretim ve ihraç ne yazık ki soğuk hava deposu olmadan olmaz bir durum. Eğer yaz aylarına üretim düşünürseniz size tavsiyem topraksız tarım yapmayın yahut tek sefer ürün veren türlere yönelin. Hal mantıklıdır ancak ucuza gider. Biz parakende yapıyoruz tabi bulunduğunuz yere göre böyle bir şansınızın olması zor olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
İhracat yapabilecek firmaların bize 40 km uzaklıkta soğuk hava depoları var ve ayrıca gümrük de mevcut. Biz Salihlideyiz soğuk hava depoları ve gümrük ise ise Alaşehirde. Bu işe girerken bu hususları da göz önünde bulundurarak yola çıkmıştık. Tabi ihracat için belli miktarda üretim olma şartı var. Bunun nasıl olabilirliğini araştırmaktayım. Konfüçyusun ifadesiyle: "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil." biz bir yol bulma telaşındayız. Bize yön gösteren dostlara da ayrıca teşekkür ediyoruz. selamlar... saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-08-2012
|
Tesadüfen denk geldiğim gerçek dünyadan bir haber. Topraksız çilek üretti Ticari ama, belki sizlerden daha amatör. Ama mutlu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Ankafar, fiyat araştırması içindeyiz ama piyasa çok değişken olduğu söyleniyor. ihracatla ilgilenen aracılar piyasa açılmadan bir şey söylemek uygun olmaz dediler. Kesin olmamakla birlikte hasat zamanı fiyat 3 tl civarı olur dediler. geçen yıl çilekle ilgilenen alıcı ve satıcılar biraz sıkıntı yaşamış biraz da bunun etkisiyle çok temkinli konuşuyorlar. Ben direk ihracat yapan firmalarla görüşerek onlara sözleşmeli üretim önermeyi düşünüyorum çünkü çevremde bu işi yapmayı düşünen çok sayıda üretici adayı da var. bu firmalara mail attım ama dönen olmazsa yüz yüze görüşeceğim Deneme seramızdaki çileklerimizin satışıyla ilgili herhangi bir endişemiz yok ama 3-5 dönüm topraksız sera kurmayı düşündüğünüzde satılabilirliğini çok iyi araştırmanız gerekiyor. Bu konuda da tüm değerli dostlardan paylaşım bekliyorum. Selamlar... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
sn vetman996 inşallah sorunsuz bir pazrlamanız olur, benim eskiden çalıştığım bir köy vardı geçen senelerde ziyarete gittik,giderkende yol kenarında bir amca çilek satıyordu,biraz alalım reçel yaparız dedik,amca bize aynen şunu dedi,''gir kızım bahçeye al çuvalını nekadar istersen topla para istemez,okadar düştükü fiyatlar işçi tutup toplatsam maliyeti kurtaramam,tarlada çürüyor'' dedi bizde girdik yaklaşık 10 kilo civarı topladık,bir yandanda yedik,amcayada 5 lira para verdik,istemedi adamcağız,olsun torununa bişey alırsın dedik, diyeceğim çok üzülmüştüm yazık memleketimin uğraşan çiftçisine,inşallah bu tablolar birdaha olmaz,Allah herkese bol,hayırlı kazançlar versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ülkemizdeki tarımla ilgilenen kesimin kaderidir bu mahsulün para etmeyip tarlada, dalda çürümesi. Bir yıl karpuz iyi para eder ertesi yıl hurra herkes karpuz eker ve mahsul para etmez tarlada çürür. örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben çok gördüm pamuğunu toplatmak için işçilik parası vereceğine tarlada kalınca daha karlı olduğunun hesabını yapan çiftçiyi. Biz bu sıkıntıların yaşanmasının önüne geçebilmek için ihracatın önemli olduğunu düşünüyoruz. umarım bu konuda da başarılı oluruz. Topraksız tarımın en karlı yönlerinden biri de işçilik maliyetlerinin çok düşük olması. Çileğin en zor kısmı ise mahsulün kısa zamanda elden çıkarılması zorunluluğu. Kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik gibi çilek de kurutularak satışa sunulabilir mi diye düşündüm ve ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde bu işi yapanların olduğunu gördüm. tabi burada önemli olan da en az maliyetle en iyi kazancı elde edebilmek. Zaman ne gösterecek hep birlikte göreceğiz. Hayırlısı olur İnşallah.. Ara sıra paylaşımlarda bulunun ki size verdiğimiz sözü hatırlayalım, unutmayalım ![]() Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Çilek kurutulmaz ama çok güzel reçeli olur. Ben düşünüyorum . Sen de düşün bize de yol gösterirsin . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
sn vetman 996 çilek kurutulur,hemde kurusu çok güzel olur,araştırmalara devam edin lütfen,nitekim her sabah yediğim kornflex in içinde kuru çilek mevcut ve tadıda çok güzel. benim merak ettiğim bişey var topraksız tarımın karlı olmadığı konusunda genel bir kanı var. başlangıçta maliyetinin çok yüksek olduğunu ve iyi kargetirmediği söyleniyor,oysa siz gayet güzel yapıyosunuz bu işi,bide tavsiye ediyosunuz üstelik.benim bi akrabam var şuanda konyada bu setaların alt yapısını kuruyor,bütün elektrik tesisatını,ısınmasını falan,sanırım jeo termal bölgelerinde teşfik vamış.sizin gözlemleriniz nelerdir,topraklı tarıma oranla daha mı karlı dahamı zararlı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten kurutulmuş çilek varmış. Kurutulmuº Çilek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Ağaç Dostu.
|
Fotoğrafla Bakıp Analiz Yapabilirmisiniz
Merhaba Değerli Dostlar. Deneme seramızdan bir demet fotoğraf paylaşalım istedik. amacımız hem sizlerin merakını gidermek hem de fotoğraflardan analiz yapabilecek üstadlardan yardım almak. bizce işler yolunda gözüküyor ama işin üstadları da bizim gibi mi düşünüyor bunu öğrenebilmek amacındayız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu.
|
Bir işin acemisi olmak çok zor. Bu fotoğraflar üstadlara neler anlatıyordur ama ben sadece bakıp doğru yoldamıyım diye düşünmeden edemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu.
|
Bu yetiştirdiğimiz çilekler kimin rızkı olacak, hangi sofraları süsleyecek merak da etmiyor değiliz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu.
|
Biraz da uzak çekim fotoğraflar da paylaşalım istedik. Fotoğraflarda görüldüğü üzere yabancı otlarımızdan kurtulmuş durumdayız. Kimyasal ilacı en son çare olarak kullanmayı düşündüğümüz için şimdilik toprağı işleyerek yabancı otlardan kurtulduk. Önerilen yabancı ot ilacını Sn İsmail Bey seramıza teşrif ettiklerinde gönül rahatlığı ile çileklerimizden yiyebilsinler diye de kullanmadık diyebilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın Kudret Hocamızın sera bekçisi görevini bıkmadan usanmadan yerine getiriyor. onu da makamından fotoğraflamıştık paylaşalım istedik. Sayın Hocam her ne kadar bize biraz kırgın gibi davransa da bizim herhangi bir kırkınlığımız yok. her insan hata yapabilir, biz hata ettiğimizin farkında da değiliz. Eğer bir hatamız varsa affola. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu.
|
Bu da topraksız tarımda maliyetleri nasıl düşürebiliriz sorusuna cevap ararken geliştirdiğimiz bir sistem. bu sistem de deneme aşamasında. Bu sistemde dikilen çilekler seradaki diğer çileklerden yaklaşık 45 gün sonra dikildi. Bu sisteme drenaj yapacaktık ama alternatif olarak altına marul diktik. üstten damlama sulama çilekleri suluyor, torba deliklerinden akan besin eriği alttaki marulları suluyor. Deneme aşamasındayız daha fazla detaya gerek yok sanırım. Düzenleyen vetman996 : 16-03-2013 saat 00:15 Neden: kelime ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Topraksız tarımın belki en önemli ve dikkat edilmesi gereken kısmı ise teknik bilgi gerektirmesi. Köylü mehmet ağanın yapabileceği bir iş değil yani. Biz kendimizi işin acemisi olarak görüyor ve hiç bir şey bilmiyormuşçasına okuyor, soruyor ve bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bildilerimizi, öğrendiklerimizi, uygulamalarımızı da elimizden geldiğince de paylaşıyoruz. Bu paylaşımlarımızda da herhangi bir ticari gelir düşüncemiz de yok. eğer öyle bir beklentimiz olsaydı işin uzmanı gibi gözükür ahkam keserdik. Bu konularda bilgileri olup da forma yazamayan dostlar adına da üzülüyorum doğrusu. onlar bizi okuyorlar ama yazamıyorlar. Onlar da forma yazabilse, bilgi birikimlerini aktarabilselerdi çok iyi olurdu düşüncesindeyim. Sayın HANIMELI, topraksız tarımı biz de deneme safhasındayız. herhangi bir ürün hasat edip pazarlamasını yapamadık henüz. eğer bir gün topraklı tarım ile topraksız tarımın farkını net olarak öğrenebilirsem daha detaylı yazılar yazacağımdan şüpheniz olmasın. Selamlar... Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Sayın vetman ihracat için gerekli olanlar nedir tesis veya sera gibi salihlide böyle bir potansiyel görüyormusunuz birde marullar topraktamı tam seçemedim selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
sn Vetman996 teşekkür ederim,ama sanırım şuan en bilgili siz gözüküyosunuz,evet bende isterdim birilerinin çıkıpta sizin koyduğunuz resimleri adam gibi yorumlamasını böylece bizde birşeyler daha öğrenirdik,ama bir süre daha sizden birşeyler öğrenmeye devam edeceğiz umarım sizde bıkıp ta bilgi paylaşımını kesmezsiniz.saygılar, bu arada resimler harika,bende tadlarına bakmak için sabırsızlandım bir an ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
herşey çok iyi gidiyor . İnşallah yeşilden kırmızıya dönen renkleri görmemize az kaldı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|