agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni588Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-02-2013, 13:28   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Arkadaşlar,
Ben çiçek alımını bizzat üç yıldır deneyip ,gözlemleyerek şu şekilde uyguluyorum;
1.Topraksız tarımda ilk ekimin ardından oluşan ilk çiçekleri yukarıdan aşağıya doğru kopartarak aldırıyorum.Daha sonra oluşan çiçeklere dokunmuyorum.Biliyorsunuz ki topraksız ortamda çilek bitkisi fazla kardeşlenmiyor.Bu yüzden birim alana daha sık ekim yapılıyor.Kardeşlenmeyi arttırırsanız oluşacak meyve sayısıda okadar fazla olacaktır.Kardeşlenmey arttırmak için uygun Ec değerinde tek başına üre uygulamasını bir iki defa tekrarlıyorum.Benim şu anda çileklerim iki veya üç kardeş.Genelde çiçek bahçesi gibi.Aynı zamanda da meyve hasadına yaklaşık bir aydır devam ediyorum.Benim serada rubigen fideleri var.
2.Tarlamdaki uygulama daha farklı.Benim yaklaşık beş dönüm de tarlada yüksek eğmeçler içinde çilek ekimim var.Orada iki defa çileklerimin çiçeğini yoldurdum.Kuruyan eski yaprakları ayda bir temizletiyorum.Camarosa ve festival fidelerinden oluşmaktalar.
Gözlemlerinizi mutlaka not edin.Sizlere hastalık ve zararlılarla ilgili olarak da daha sonra kendi uygulamalrımı sizlerle paylaşacağım.Bulunduğunuz çevredeki Ziraat Müh.arkadayşların çoğu çilik konusuna hakim değildir.Ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.Bilgilerimi sizlerle naçizane şekilde paylaşmak,biraz olsun yardımcı olmak isterim.Bu konuda yeni girişimci arkadaşlara da iyi bir örnek olacaktırr diye düşünüyorum.
Saygılar,çalışmalarınızda başarılar dilerim..

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025