![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2011
|
Sn vetman; *su deposu olarak 125 litre mi? 500 litre olan mı ısıtılacak ? * sera bekçisi çalıştığında 125 litrelik depodaki su sisteme basılırken 500 litre olan depodan aynı anda 125 litre olan depoya takviyemi yapılmakta ? * 125 litre sisteme basılıyor sonra 125 litre bitince 500 litre den takviye mi yapılıyor ? Bunları sormam sebebim su ısıtıldı diyelim 25 derece oldu sisteme basılmaya başlandıktan sonra drenajdan akan su sera sıcaklığına düşecektir bu ısı değişimi bitkiyi strese sokar mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
Su sıcaklığını 18-26 derece arasında tutmanız gerekmekte 26 derecenin üstünde elde edeceğiniz besin suyunda yeterli oksijen olmayacağı için sorun çıkartır. 18 derecenin altında çözünme azalır tank dibi birikme meydana gelebilir. Bu sebeple pek ideal bir sonuç alamayabilirsiniz. Genelde tankınızı ortamdan izole etmek gerekli bunun için yurt dışında genelde strafor ile kapatırlar yahut toprağa gömerler (biz toprağa gömüyoruz). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Aşağıdaki şekildeki gibi dijital termostat ve kontaktör kullanarak yüksek güçlü ısıtıcıları devreye alıp çıkarabilirsiniz .Katalog dan baktığım fiyatlara göre dijital termostat 65 tl, kontaktör (10-15 kw ısıtıcı için) 100 tl civarı ,Sıcaklık sensörü de 15 tl. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
|
Merhaba, Besinli suyu ısıttığınızda kısa bir süre içinde ısıtıcının üzerinde oldukça yoğun bir tuz birikimi oluşuyor. Ben 500 W bir akvaryum ısıtıcısı ile denemiştim. Belki daha geniş bir yüzeyi ısıtıcı olarak kullanarak sorunu çözebiliriz. (Ben, ısıtıcıyı 10 lt lik bir bidonun içine koyup bidonun içindeki suyu ısıtıcı gibi kullanmayı düşünmüştüm bir ara. Tabi sızdırmazlık sağlayarak.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Akvaryum ısıtıcıları nasıl faydalı olmazmı?Piyasada 200-300 litrelik akvaryumlar için 300w lık cihazlar mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Sn Farukmagat, Haklısınız şebeke suyunu bile ısıtırken ısıtıcı üzerinde kireç birikmekte,İçinde besin eriyiği olan sıvıyı ısıtmak daha fazla birikmesine neden olacaktır. Isıyı daha geniş bir alana yaymak çözüm olabilir.Güzel fikir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaçsever
|
akvaryum ısıtıcısı ile 250 litrelik besinli su ısıtılırsa ne kadar zamanda kiraçlenme yapar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Sn MehmetFatih, Evde ki küçük seramda 300 watlık akvaryum ısıtıcısının 19 litrelik bidonu ısıtması 10 dk dan fazla sürmüştü. 250 litrelik suyun ısıtılması için 300 watt yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum.Ne kadar zamanda kireçlenme yapacağını denemek lazım açıkçası bir fikrim yok. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaçsever
|
ısıtması 10 dk dan fazla surmustu derken kaç dereceye ısıtmasından bahsediyoruz?19 litrelik bidonu 20 dereceye getirmek için 300 watlık ısıtıcı ile 10 dak dan fazla beklenirse haklısınız işe yaramaz.Daha yüksek wat kullanmak gerekir sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Alıntı:
sera bekçisi Ec değerini ayarlayıp bitkiyi sulamakta, drenajdan gelen su 500 litrelik depoda toplanmakta, eksilen su bu depoda tamamlanıp tekrar sera bekçisine gelmekte. smnvrl kardeş. sizce sera bekçisinde ısıtma yeterli olabilir mi? bana olamayacakmış gibi gelmeye başladı. ama en azından 1-2 derece fark edebilir. bunun için de denemeye değer düşüncesindeyim. selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sayın wetman başlamak bitirmenin yarsı demişler siz bitirdiniz,inşallah daha iyi olur temennisyle sizden bir ricamız var ,sera bekçisini ve sistemnizin fotoğraflarını ısrarla bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Besin eriyiğini ısıymayı ben de düşünmüştüm . Ama bir yazıda Kudret hoca evet de demedi hayırda demedi ama pek de sıcak bakmadı . Saykapların içindeki drenaj için bırakılmış en alttaki boşluk var. Oradan bir boru geçse , ve sıcak suyu orada dolaştırsanız. Ve sıcak suyu sisteme verecek bir devir daim motoru . Kombilerdeki gibi. Bu söylediğim şeylerin hepsi Eski bir kombide var. Ve bir daire içinde suyu devir daim ediyor. Isıyı istediğimiz seviyeye gelince kesecek düzenek de var. Aklımdaydı söyleyiverdim . Olur mu diye fikir almak lazım . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
biz özelden arkadaşlarla konuşa tartışa bir yerlere gelecek gibiyiz. özellikle sayın smnvrl beye teşekkür ediyorum. Sayın Kudret hocam besin eriğinin ısıtılması için bize de evet veya hayır demedi. olabilir ama su bitkiye ulaşıncaya kadar soğur gibi ifadeler kullandı. acaba dedim hoca sera bekçisini ısıtırken zarar vereceğimizden mi çekiniyor diye düşündüm ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
vetman sürekli aynı için mutlaka devamlı ısıtmak gerekecek ve bitki farklı ısılara maruz kalmayacak. Bir sıcak bir soğuk bitkiye nasıl tesir eder? Şaşırır gariplerim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
selamlar... saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sayın vetmen af buyurun kendinizi fazla sıkıntıya sokmadan siz ec ph ve besin hazırlamada yoğunlaşın ısı ****** verime direk etkisi mevcut fakat önemli olan işin özünü kavrayıp bu seneyi fizibilite karışımı yol haritası çıkarın ,birkertte tam isabet doğruyu tuturmak piyangoyu tuturmaktan daha zor ,doğru insanlarla birliktesiniz sn üstad kudret beyin teknik ekipmanları ve ( oğuz Alper) gibi ... sizi başarıya taşıyacağandan eminim sizinde bildiği gibi küçük bir balkon seram mevcut ,bu küçücük yerdeki çalışmalarımdan çok şey öğreniyorum,birkaç gün önce biraz ec yi yüksektince az daha çilekelrim tarih olcaktı önceki gün kudret beyin bir sözü aklımdan hiç çıkmadı,idris dedi bu seviyeye gelmem yıllarımı aldı gecede beşkere kalkıp mikroskopla çileklerin yapraklarına bakıyordum verdiğim gübre ec, ph ne gibi etki gösterdi diye kolay olmadığını böyle güzel anlattı hani bir reklam vardı bruno reklam ,,o ANNE gecede beşkere gelecek (o reklemdaki öpçek diyen )kız çocuğu benim kızım ![]() işte böyle çocuklar ve çilekler büyor ,gecede beş ker kontol Bruno Reklam Filmi - O burun tıkanacak arkadaş - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın İdris bey kardeşim. Allah anne babasına bağışlasın, çok şekermiş. gözlerinden öpcem ![]() Kolay değil tabi ki kardeş. tırnaklarımızla kazıyarak bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. bilgisini kıskanmayıp paylaşan dostlardan Allah razı olsun diyoruz. kendi ellerinle diktiğin çileklerin dallanıp yapraklanması çektiğin sıkıntıları bir nebze dahi unuttursa da ya iklim şartlarıyla bir zarar gelirse diye uykuların kaçıyor. günlerce araştırıyorsun okuyorsun ama bazen ilk düşündüğün şeyin doğru olduğunu görüp onu yapınca da uykusuz geçen gecelerine acıyorsun. Kolay değil kardeşim sizden daha az bilgiye sahip olduğunu bildiğin kişilerin ahkam kesmelerine katlanmak ve onlara cevap vermeden sabır edebilmek. Kolay değil kardeşim emeğe saygı göstermeyenleri görüp ama görmemezlikten gelebilmek. Kolaydeğil kardeş kul hakkını düşünüp özür dileyebilmek... Kardeş doğru kişilerle yol almaya devam edebilirsek tüm zorluklar kolay olacak. bunun bilincindeyiz. selamlar... saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Sn vetman, Sera bekçisinin bulunduğu depodaki 200 litre suyu ısıtmak için gerekli olan ısıtıcı gücü aşağıdaki formül ile bulunur. Q = m•c•(t2-t1)(Wh) 200 kg suyu 5°C’den 25°C’ye ısıtmak için (Sera içindeki suyun sıcaklığını 5 derece olarak kabul ettim.) Q = 200kg•1.163(Wh/kg•K)•(25°C-5°C) Q = 4652 Wh Yani 5 kw lık bir ısıtıcı kullanılır ise 200 litre suyu 1 saat de 5 derece sıcaklıktan 25 dereceye çıkaracaktır. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2008
|
Günde 3 saat ayda 30 Lira gibi birşey yapar. Isıtıcının fiyatı da çok yüksek olmasa gerek; bizim buralarda 40-50 Liraya bulunabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2012
|
Alıntı:
Bence suyunuzun sıcaklığını önce ölçün 20 dereceye yakınsa hiç uğraşmayın derim açıkçası ayda 70 tl boşuna olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın ankafar, seranın dış sıcaklığı 6 derece, iç sıcaklığı 13 dereceydi. sulama yapacağımız zaman Ec yi ölçerken su sıcaklığı 11 dereceydi. havalar soğuduğunda sulama yaparken çileklerimizi üşütmekten korkuyorum. Siz besin eriği ısısını 18 derecenin altına düşürmeyin deyince iyice korktum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar elektirik kilowatt saati şu an hesaplarıma göre kdv ve diğer tüm tutarlar dahil... 0,36 tl. Bu hesaba göre: Zaten kilwat olan birimimizi kilowat x günlük kullanım süresi x gün x birim fiyat = aylık tüketim yani sizin hesabınıza göre: 5 x 3 x 31 x 0,36 tl =167,4 tl aylık tüketim saygılarımla. Düzenleyen SAGEN : 09-01-2013 saat 11:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-10-2006
|
Sayın vetman996, Baştan sona sayfanızı inceledim. Öncelikle hayırlı olsun, bol ürünler almanızı ve iyi bir pazar bulmanızı diliyorum. Kısmet olursa sömestre tatilinde memleketime uğrayacağım birkaç gün, zaman oolursa görmek isterim seranızı. Kolay gelsin, selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın sarin merhaba, Dün de ben sizin sayfanızı inceledim ama bitiremedim, heralde 3-4 günde biriririm ![]() Seramız çavlu köyünde, salihliye 6 km. sömestre tatilinizde Salihlideyseniz mutlaka beklerim. sizinle yüzyüze tanışmaktan da onur duyarım. selamlar... saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Sn vetman, Isıtıcı olarak çamaşır makinası rezistansı veya semaver rezistansı kullanabilirsiniz .Örnek olarak bu siteye bakabilirsiniz . Kafalı Kazan Rezistansları Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elektrik tüketimi de Sn Sagen in hesapladığı gibi olacaktır. Not: Eğer akıllı sayaç kullanıyor iseniz aşağıdaki tarifelerden gündüz 06:00-17:00 kw= 22 kuruş (kdv haric) puant 17:00-22:00 kw= 34 kuruş (kdv haric) gece 22:00-06:00 kw= 13 kuruş (kdv haric) Gece ve gündüz tarifeleri kullanılırsa tasarruf edilebilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu.
|
Sayın smnvrl, elektrik kullanım kilowat saat ücreti hayvancılık işletmemiz olduğu için daha az ama yeni fiyatı fatura gelince bildirebilirim. fakat bunun daha ucuz yolu olabilir mi acaba. suyu 25 dereceye değil de 20 dereceye çıkarmak gibi mesela. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. selamlar... saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|