agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-01-2013, 16:47   #181
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Sn vetman;

*su deposu olarak 125 litre mi? 500 litre olan mı ısıtılacak ?

* sera bekçisi çalıştığında 125 litrelik depodaki su sisteme basılırken 500 litre olan depodan aynı anda 125 litre olan depoya takviyemi yapılmakta ?

* 125 litre sisteme basılıyor sonra 125 litre bitince 500 litre den takviye mi yapılıyor ?

Bunları sormam sebebim su ısıtıldı diyelim 25 derece oldu sisteme basılmaya başlandıktan sonra drenajdan akan su sera sıcaklığına düşecektir bu ısı değişimi bitkiyi strese sokar mı ?

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 18:25   #182
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın ankafar. henüz kesinleştiremedik ama ben size düşündüğümüz sistemi akatarayım. deneyimli arkadaşların katkılarına ihtiyacımız var.
su deposun içinde su ısıtıcı olacak ve termostadlı bir düzeneği olacak. belli bir ısıya gelince devreden çıkacak. ayrıca zaman ayarlı bir sistemi olacak ve sera bekçisi sulama yapmazdan 5 dakika önce suyu ısıtacak. sadece sulama yapılacağı zaman besin eriği ısıtılacak. sistemi kabaca bu şekilde düşünüyoruz. konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyoruz.
selamlar... saygılar...
İyi günler.

Su sıcaklığını 18-26 derece arasında tutmanız gerekmekte 26 derecenin üstünde elde edeceğiniz besin suyunda yeterli oksijen olmayacağı için sorun çıkartır. 18 derecenin altında çözünme azalır tank dibi birikme meydana gelebilir. Bu sebeple pek ideal bir sonuç alamayabilirsiniz.

Genelde tankınızı ortamdan izole etmek gerekli bunun için yurt dışında genelde strafor ile kapatırlar yahut toprağa gömerler (biz toprağa gömüyoruz).

shapsough ve smnvrl beğendi.
ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 18:42   #183
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Aşağıdaki şekildeki gibi dijital termostat ve kontaktör kullanarak yüksek güçlü ısıtıcıları devreye alıp çıkarabilirsiniz .Katalog dan baktığım fiyatlara göre dijital termostat 65 tl, kontaktör (10-15 kw ısıtıcı için) 100 tl civarı ,Sıcaklık sensörü de 15 tl.
Saygılarımla.

Eklenen Resimler

Eski 08-01-2013, 18:52   #184
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-06-2008
Merhaba,

Besinli suyu ısıttığınızda kısa bir süre içinde ısıtıcının üzerinde oldukça yoğun bir tuz birikimi oluşuyor. Ben 500 W bir akvaryum ısıtıcısı ile denemiştim.

Belki daha geniş bir yüzeyi ısıtıcı olarak kullanarak sorunu çözebiliriz. (Ben, ısıtıcıyı 10 lt lik bir bidonun içine koyup bidonun içindeki suyu ısıtıcı gibi kullanmayı düşünmüştüm bir ara. Tabi sızdırmazlık sağlayarak.)

farukmagat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 18:53   #185
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Akvaryum ısıtıcıları nasıl faydalı olmazmı?Piyasada 200-300 litrelik akvaryumlar için 300w lık cihazlar mevcut.

MehmetFatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 19:03   #186
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn Farukmagat,

Haklısınız şebeke suyunu bile ısıtırken ısıtıcı üzerinde kireç birikmekte,İçinde besin eriyiği olan sıvıyı ısıtmak daha fazla birikmesine neden olacaktır.

Isıyı daha geniş bir alana yaymak çözüm olabilir.Güzel fikir Teşekkürler.

farukmagat beğendi.
Eski 08-01-2013, 19:08   #187
Ağaçsever

akvaryum ısıtıcısı ile 250 litrelik besinli su ısıtılırsa ne kadar zamanda kiraçlenme yapar?

Eski 08-01-2013, 19:16   #188
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn MehmetFatih,

Evde ki küçük seramda 300 watlık akvaryum ısıtıcısının 19 litrelik bidonu ısıtması 10 dk dan fazla sürmüştü. 250 litrelik suyun ısıtılması için 300 watt yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum.Ne kadar zamanda kireçlenme yapacağını denemek lazım açıkçası bir fikrim yok.

Saygılarımla.

Eski 08-01-2013, 19:28   #189
Ağaçsever

ısıtması 10 dk dan fazla surmustu derken kaç dereceye ısıtmasından bahsediyoruz?19 litrelik bidonu 20 dereceye getirmek için 300 watlık ısıtıcı ile 10 dak dan fazla beklenirse haklısınız işe yaramaz.Daha yüksek wat kullanmak gerekir sanırım.

Eski 08-01-2013, 19:38   #190
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn vetman;

*su deposu olarak 125 litre mi? 500 litre olan mı ısıtılacak ?

* sera bekçisi çalıştığında 125 litrelik depodaki su sisteme basılırken 500 litre olan depodan aynı anda 125 litre olan depoya takviyemi yapılmakta ?

* 125 litre sisteme basılıyor sonra 125 litre bitince 500 litre den takviye mi yapılıyor ?

Bunları sormam sebebim su ısıtıldı diyelim 25 derece oldu sisteme basılmaya başlandıktan sonra drenajdan akan su sera sıcaklığına düşecektir bu ısı değişimi bitkiyi strese sokar mı ?
sayın smnvrl merhaba. ilginiz için teşekkürler. sera bekçimiz 250 litrelik. 500 litrelik de drenaj depomuz mevcut. biz ısıtmayı sera bekçisinde düşünüyoruz ama besin eriğinin ısıtılması tavsiye edilirken nasıl ısıtılacağı hakkında herhangi bir bilgi bulamadım. akvaryum ısıtıcılaryla besin eriğini ısıtmak kolay ama ısınan besin eriğini soğumadan bitkiye nasıl taşırız bu konuyu iyi araştırmak gerekiyor. ayrıca ısınan suyun Ec değerinin artabileceğini düşünüyorum. bunu nasıl çözebiliriz.
sera bekçisi Ec değerini ayarlayıp bitkiyi sulamakta, drenajdan gelen su 500 litrelik depoda toplanmakta, eksilen su bu depoda tamamlanıp tekrar sera bekçisine gelmekte.
smnvrl kardeş. sizce sera bekçisinde ısıtma yeterli olabilir mi? bana olamayacakmış gibi gelmeye başladı. ama en azından 1-2 derece fark edebilir. bunun için de denemeye değer düşüncesindeyim. selamlar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 19:42   #191
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
sayın wetman başlamak bitirmenin yarsı demişler siz bitirdiniz,inşallah daha iyi olur temennisyle
sizden bir ricamız var ,sera bekçisini ve sistemnizin fotoğraflarını ısrarla bekliyoruz)

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 19:43   #192
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankafar Mesajı Göster
İyi günler.

Su sıcaklığını 18-26 derece arasında tutmanız gerekmekte 26 derecenin üstünde elde edeceğiniz besin suyunda yeterli oksijen olmayacağı için sorun çıkartır. 18 derecenin altında çözünme azalır tank dibi birikme meydana gelebilir. Bu sebeple pek ideal bir sonuç alamayabilirsiniz.

Genelde tankınızı ortamdan izole etmek gerekli bunun için yurt dışında genelde strafor ile kapatırlar yahut toprağa gömerler (biz toprağa gömüyoruz).
Sevgili ankafar merhaba. drenaj depomuz toprağa gömülü problem yok. sulama suyumuzun beklediği sera bekçisini de straforla kapatıp izole hale getirebiliriz. ama su sıcaklığını 18-26 derece arasında tutabilmek için ne önerirsiniz. siz bu işi daha iyi bilirsiniz. selamlar...

Eski 08-01-2013, 19:58   #193
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sayın wetman başlamak bitirmenin yarsı demişler siz bitirdiniz,inşallah daha iyi olur temennisyle
sizden bir ricamız var ,sera bekçisini ve sistemnizin fotoğraflarını ısrarla bekliyoruz)
Sayın İdris bey merhaba. sistemin fotoğraflarını paylaştım aslında. ama sizin için biraz daha paylaşalım)

Eklenen Resimler

Eski 08-01-2013, 20:15   #194
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Besin eriyiğini ısıymayı ben de düşünmüştüm . Ama bir yazıda Kudret hoca evet de demedi hayırda demedi ama pek de sıcak bakmadı . Saykapların içindeki drenaj için bırakılmış en alttaki boşluk var. Oradan bir boru geçse , ve sıcak suyu orada dolaştırsanız.

Ve sıcak suyu sisteme verecek bir devir daim motoru . Kombilerdeki gibi. Bu söylediğim şeylerin hepsi Eski bir kombide var. Ve bir daire içinde suyu devir daim ediyor. Isıyı istediğimiz seviyeye gelince kesecek düzenek de var.

Aklımdaydı söyleyiverdim . Olur mu diye fikir almak lazım .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 20:40   #195
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Besin eriyiğini ısıymayı ben de düşünmüştüm . Ama bir yazıda Kudret hoca evet de demedi hayırda demedi ama pek de sıcak bakmadı . Saykapların içindeki drenaj için bırakılmış en alttaki boşluk var. Oradan bir boru geçse , ve sıcak suyu orada dolaştırsanız.

Ve sıcak suyu sisteme verecek bir devir daim motoru . Kombilerdeki gibi. Bu söylediğim şeylerin hepsi Eski bir kombide var. Ve bir daire içinde suyu devir daim ediyor. Isıyı istediğimiz seviyeye gelince kesecek düzenek de var.

Aklımdaydı söyleyiverdim . Olur mu diye fikir almak lazım .
Sayın İsmail Bey merhaba.
biz özelden arkadaşlarla konuşa tartışa bir yerlere gelecek gibiyiz. özellikle sayın smnvrl beye teşekkür ediyorum. Sayın Kudret hocam besin eriğinin ısıtılması için bize de evet veya hayır demedi. olabilir ama su bitkiye ulaşıncaya kadar soğur gibi ifadeler kullandı. acaba dedim hoca sera bekçisini ısıtırken zarar vereceğimizden mi çekiniyor diye düşündüm) sera bekçisi öyle bir alet ki bizim ayarladığımız her saatte sulama yapabildiğine göre biz sera bekçisindeki besin eriğini ısıtıp ısıtıp sulama yapabiliriz diye düşünüyorum. düşük ısıda bitkiler yeterince besin eriğini kullanamadıklarını düşününce besin eriğini ısıtmaktan başka çaremiz yok gibi. İsmail bey sizin dediğiniz sistemi yapabilmek için suyu devamlı ısıtmak(kalorifer gibi) gerekir diye düşünüyorum. selamlar... saygılar...

Eski 08-01-2013, 20:49   #196
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
vetman sürekli aynı için mutlaka devamlı ısıtmak gerekecek ve bitki farklı ısılara maruz kalmayacak. Bir sıcak bir soğuk bitkiye nasıl tesir eder? Şaşırır gariplerim .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 21:23   #197
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
vetman sürekli aynı için mutlaka devamlı ısıtmak gerekecek ve bitki farklı ısılara maruz kalmayacak. Bir sıcak bir soğuk bitkiye nasıl tesir eder? Şaşırır gariplerim .
Sayın İsmail Bey, sadece sulama yaparken besin eriğini ısıttığımızda bitkiye su gelinceye kadar bitki kökü sıcaklığı ile sulama suyu sıcaklığı arasındaki fark 1-2 derece artar diye düşünüyorum. ama besin eriğini ısıtmadan sulama yaptığımızda bitki kökü sıcaklığı ile sulama suyu sıcaklığı 3-5 derece fark olur, garipler soğuk su ile üşür diye düşünüyorum. yanlışmıyım acaba. üstadlardan yardım gerekiyor.
selamlar... saygılar...

Eski 08-01-2013, 21:44   #198
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
sayın vetmen af buyurun
kendinizi fazla sıkıntıya sokmadan siz ec ph ve besin hazırlamada yoğunlaşın
ısı ****** verime direk etkisi mevcut fakat önemli olan işin özünü kavrayıp bu seneyi fizibilite karışımı yol haritası çıkarın ,birkertte tam isabet doğruyu tuturmak piyangoyu tuturmaktan daha zor ,doğru insanlarla birliktesiniz sn üstad kudret beyin teknik ekipmanları ve ( oğuz Alper) gibi ... sizi başarıya taşıyacağandan eminim
sizinde bildiği gibi küçük bir balkon seram mevcut ,bu küçücük yerdeki çalışmalarımdan çok şey öğreniyorum,birkaç gün önce biraz ec yi yüksektince az daha çilekelrim tarih olcaktı
önceki gün kudret beyin bir sözü aklımdan hiç çıkmadı,idris dedi bu seviyeye gelmem yıllarımı aldı gecede beşkere kalkıp mikroskopla çileklerin yapraklarına bakıyordum verdiğim gübre ec, ph ne gibi etki gösterdi diye kolay olmadığını böyle güzel anlattı
hani bir reklam vardı bruno reklam ,,o ANNE gecede beşkere gelecek (o reklemdaki öpçek diyen )kız çocuğu benim kızım) bu arada onuda belirteyim
işte böyle çocuklar ve çilekler büyor ,gecede beş ker kontol
Bruno Reklam Filmi - O burun tıkanacak arkadaş - YouTube

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 22:10   #199
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın İdris bey kardeşim. Allah anne babasına bağışlasın, çok şekermiş. gözlerinden öpcem )
Kolay değil tabi ki kardeş. tırnaklarımızla kazıyarak bir şeyler yapma gayreti içindeyiz. bilgisini kıskanmayıp paylaşan dostlardan Allah razı olsun diyoruz. kendi ellerinle diktiğin çileklerin dallanıp yapraklanması çektiğin sıkıntıları bir nebze dahi unuttursa da ya iklim şartlarıyla bir zarar gelirse diye uykuların kaçıyor. günlerce araştırıyorsun okuyorsun ama bazen ilk düşündüğün şeyin doğru olduğunu görüp onu yapınca da uykusuz geçen gecelerine acıyorsun.
Kolay değil kardeşim sizden daha az bilgiye sahip olduğunu bildiğin kişilerin ahkam kesmelerine katlanmak ve onlara cevap vermeden sabır edebilmek.
Kolay değil kardeşim emeğe saygı göstermeyenleri görüp ama görmemezlikten gelebilmek.
Kolaydeğil kardeş kul hakkını düşünüp özür dileyebilmek...
Kardeş doğru kişilerle yol almaya devam edebilirsek tüm zorluklar kolay olacak. bunun bilincindeyiz. selamlar... saygılar...

Eski 09-01-2013, 01:28   #200
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn vetman,

Sera bekçisinin bulunduğu depodaki 200 litre suyu ısıtmak için gerekli olan ısıtıcı gücü aşağıdaki formül ile bulunur.

Q = m•c•(t2-t1)(Wh)

200 kg suyu 5°C’den 25°C’ye ısıtmak için (Sera içindeki suyun sıcaklığını 5 derece olarak kabul ettim.)
Q = 200kg•1.163(Wh/kg•K)•(25°C-5°C)
Q = 4652 Wh

Yani 5 kw lık bir ısıtıcı kullanılır ise 200 litre suyu 1 saat de 5 derece sıcaklıktan 25 dereceye çıkaracaktır.

Saygılarımla.

Eski 09-01-2013, 06:35   #201
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn vetman,

Sera bekçisinin bulunduğu depodaki 200 litre suyu ısıtmak için gerekli olan ısıtıcı gücü aşağıdaki formül ile bulunur.

Q = m•c•(t2-t1)(Wh)

200 kg suyu 5°C’den 25°C’ye ısıtmak için (Sera içindeki suyun sıcaklığını 5 derece olarak kabul ettim.)
Q = 200kg•1.163(Wh/kg•K)•(25°C-5°C)
Q = 4652 Wh

Yani 5 kw lık bir ısıtıcı kullanılır ise 200 litre suyu 1 saat de 5 derece sıcaklıktan 25 dereceye çıkaracaktır.

Saygılarımla.
Sayın smnvrl teşekkür ederim. peki 5 kw lık bir ısıtıcının fiyatı nedir. ayrıca günde 3 saat çalıştığında aylık elektrik tüketim maliyeti nedir? çok soruyorum ve sizi yoruyorum ama )

Eski 09-01-2013, 07:10   #202
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-06-2008
Günde 3 saat ayda 30 Lira gibi birşey yapar.

Isıtıcının fiyatı da çok yüksek olmasa gerek; bizim buralarda 40-50 Liraya bulunabilir.

farukmagat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 07:50   #203
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Sayın smnvrl teşekkür ederim. peki 5 kw lık bir ısıtıcının fiyatı nedir. ayrıca günde 3 saat çalıştığında aylık elektrik tüketim maliyeti nedir? çok soruyorum ve sizi yoruyorum ama )
0,15(kuruş)*5(kw)*3(saat)*30(gün) =67,5 (şubat 2012 değeri 0,15 kuruş eski kalmıştır büyük ihtimal).

Bence suyunuzun sıcaklığını önce ölçün 20 dereceye yakınsa hiç uğraşmayın derim açıkçası ayda 70 tl boşuna olabilir.

ankafar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 08:15   #204
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın ankafar, seranın dış sıcaklığı 6 derece, iç sıcaklığı 13 dereceydi. sulama yapacağımız zaman Ec yi ölçerken su sıcaklığı 11 dereceydi. havalar soğuduğunda sulama yaparken çileklerimizi üşütmekten korkuyorum.
Siz besin eriği ısısını 18 derecenin altına düşürmeyin deyince iyice korktum ) gecemizi uykusuz geçirdik. sizce başka bir çözüm yolu nedir? selamlar... saygılar...

Eski 09-01-2013, 08:32   #205
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Arkadaşlar elektirik kilowatt saati şu an hesaplarıma göre kdv ve diğer tüm tutarlar dahil...
0,36 tl.

Bu hesaba göre:

Zaten kilwat olan birimimizi

kilowat x günlük kullanım süresi x gün x birim fiyat = aylık tüketim

yani sizin hesabınıza göre:

5 x 3 x 31 x 0,36 tl =167,4 tl aylık tüketim

saygılarımla.

smnvrl beğendi.

Düzenleyen SAGEN : 09-01-2013 saat 11:47
SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 10:16   #206
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2006
Sayın vetman996,

Baştan sona sayfanızı inceledim. Öncelikle hayırlı olsun, bol ürünler almanızı ve iyi bir pazar bulmanızı diliyorum.

Kısmet olursa sömestre tatilinde memleketime uğrayacağım birkaç gün, zaman oolursa görmek isterim seranızı.

Kolay gelsin, selamlar.

vetman996 beğendi.
sarin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2013, 10:29   #207
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın sarin merhaba,
Dün de ben sizin sayfanızı inceledim ama bitiremedim, heralde 3-4 günde biriririm) maşallah baya bir takip ediliyorsunuz..
Seramız çavlu köyünde, salihliye 6 km. sömestre tatilinizde Salihlideyseniz mutlaka beklerim. sizinle yüzyüze tanışmaktan da onur duyarım. selamlar... saygılar...

sarin beğendi.
Eski 09-01-2013, 10:42   #208
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Sn vetman,

Isıtıcı olarak çamaşır makinası rezistansı veya semaver rezistansı kullanabilirsiniz .Örnek olarak bu siteye bakabilirsiniz .

Kafalı Kazan Rezistansları

Saygılarımla.

Eski 09-01-2013, 11:16   #209
Ağaç Dostu

smnvrl's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
ARKADAŞLAR ELEKTİRİK KİLOWATT SAATİ ŞU AN HESAPLARIMA GÖRE KDV VE DİĞER TÜM TUTARLAR DAHİL...
0,36 KURUŞTUR.

BU HESABA GÖRE:

ZATEN KİLWAT OLAN BİRİMİMİZİ

KİLOWAT X GÜNLÜK KULLANIM SÜRESİ X GÜN X BİRİM FİYAT = AYLIK TÜKETİM

YANİ SİZİN HESABINIZA GÖRE:

5 X 3 X 31 X 0,36 krş =167,4 TL AYLIK TÜKETİM

SAYGILARIMLA.
Sn Vetman,
Elektrik tüketimi de Sn Sagen in hesapladığı gibi olacaktır.

Not: Eğer akıllı sayaç kullanıyor iseniz aşağıdaki tarifelerden

gündüz 06:00-17:00 kw= 22 kuruş (kdv haric)
puant 17:00-22:00 kw= 34 kuruş (kdv haric)
gece 22:00-06:00 kw= 13 kuruş (kdv haric)

Gece ve gündüz tarifeleri kullanılırsa tasarruf edilebilir.

SAGEN beğendi.
Eski 09-01-2013, 13:04   #210
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın smnvrl, elektrik kullanım kilowat saat ücreti hayvancılık işletmemiz olduğu için daha az ama yeni fiyatı fatura gelince bildirebilirim. fakat bunun daha ucuz yolu olabilir mi acaba. suyu 25 dereceye değil de 20 dereceye çıkarmak gibi mesela.
Bu konuda önerilerinizi bekliyorum. selamlar... saygılar...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025