agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni588Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-02-2013, 23:34   #391
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
41,5 kere maaşallah

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 10:48   #392
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Seramızdan bir fotoğraf daha paylaşalım istedik...

Eklenen Resimler

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 12:18   #393
Ağaç Dostu

Sağlıklı yaprakları gördük Çiçekleri gördük. Yakında meyveleri de göreceğiz İnşallah.

Eski 24-02-2013, 12:45   #394
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Merhaba vetman996 inanarak bir işe başlandığında başarının mutlaka geleceğini bizlere gösteriyorsun. Resimler çok güzel ellerine sağlık

Dima Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 17:43   #395
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Hayırlı ürün almalar inşallah hemşerim sonuç umduğun gibi olur.Selamlar

kanumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-02-2013, 20:41   #396
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-06-2010
sayın vetman 996 kimse tecrübe edinmeden nokta atışı yapamaz mutlaka tecrübe edinmesilazım ozaman nokta atışıyapar sizden veya cevresel etkenlerden ders cıkararak daha iyisini yapacagınıza inancım sonsuz sera gezmeyle okumakla bir yere kadar ondan sonraki adım deneme yaparak hepsini harmanlamak bu şekil başarı yakalanır direnajdan gelen besinli suyu seranın içine akıtmasanız daha iyi olur saygılarımla

casper1 beğendi.
ismail 55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2013, 15:17   #397
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail 55 Mesajı Göster
sayın vetman 996 kimse tecrübe edinmeden nokta atışı yapamaz mutlaka tecrübe edinmesilazım ozaman nokta atışıyapar sizden veya cevresel etkenlerden ders cıkararak daha iyisini yapacagınıza inancım sonsuz sera gezmeyle okumakla bir yere kadar ondan sonraki adım deneme yaparak hepsini harmanlamak bu şekil başarı yakalanır direnajdan gelen besinli suyu seranın içine akıtmasanız daha iyi olur saygılarımla
Sayın İsmail 55 Bey merhaba.
Sözlerinizde çok haklısınız. tüm üstadlardan edindiğimiz bilgileri harmanlayıp kendi bilgilerimizi de katarak seramızda uygulama yapmaktayız.
Drenajdan gelen su toplama tankında toplanıp tekrar sera bekçisine gönderilmekte ve Ec ayarı tekrar sera bekçisi tarafından, Ph kendimiz tarafından ayarlanarak tekrar sulamada kullanılmaktadır. selamlar... saygılar...

Eski 25-02-2013, 15:23   #398
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Sağlıklı yaprakları gördük Çiçekleri gördük. Yakında meyveleri de göreceğiz İnşallah.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dima Mesajı Göster
Merhaba vetman996 inanarak bir işe başlandığında başarının mutlaka geleceğini bizlere gösteriyorsun. Resimler çok güzel ellerine sağlık
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kanumu Mesajı Göster
Hayırlı ürün almalar inşallah hemşerim sonuç umduğun gibi olur.Selamlar
İlginize çok teşekkür ederim. aldığımız ürünleri hep birlikte yeriz inşallah. selamlar... saygılar....

Eski 26-02-2013, 01:52   #399
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-10-2009
Galeri: 20
Konunun sonunu gördüğüme sevindim . Başından sonuna kadar okumaya gayret ettim, inşaALLah da devam edeceğim. Çalışmalarınızın sonucu beklenenlerin üzerinde olur umarım. Önümüzde büyük bir örnektir çalışmanız. İlgi ile takip ediyorum başarılar diliyorum.

Not: Arada kaçırdım mı bilmiyorum seranızın sıfırdan son muşamba çekme durumunu değerlendirdiğinizde maliyeti ne oldu. Profil'i hangi kalınlıkta! İçeride ki ters T tezgahlarının özellikleri ve maliyeti nedir! Kurulum işçiliği size mi ait! Neden bu tip bir sera tercih ettiniz? gibi soruları vb.lerini fırsat buldukça cevaplayacağınızı umuyorum.. Esen kalınız

shapsough Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2013, 23:28   #401
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Sayın shapsough merhaba. ilginiz için teşekkürler. sorularınızın cevabını zamanı gelince açıklayacağımızdan şüpheniz olmasın. selamlar...

Eski 26-02-2013, 23:33   #402
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Havaların ısınmasıyla çileklerimizin büyümesi çiçeklerimizin sayısı arttı. bir haftaya kadar çiçek kesmeyi bırakmayı düşünüyoruz. yani meyve dermeye başlayabileceğiz. bu konuda fikri olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz.
Seramızdan bir-iki fotoğraf daha paylaşalım...

Eklenen Resimler

Eski 27-02-2013, 06:17   #403
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-02-2013
Allah emeklerinizi zayi etmesin Allah utandirmasin

reis82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 09:20   #404
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-02-2009
Sayın Vetman996,
Sizin Albionların şu anki durumları nasıl?Resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Adanada sizin gibi topraksız çilek yapan Aytaç Karakızın serasında da Albion var.Kasım ayının 20 sinde dikildi.

Eklenen Resimler

Udebay ve oldgandalf beğendi.
mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 09:30   #405
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Sayın Mtuğrul 402 nolu mesajda görülen tum fideler albiondur sizin resimdeki fidelerin cinsi nedir?Zannedersem kendi seranızın resimleri değilmi?

MehmetFatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 10:27   #406
Ağaç Dostu

Merhaba Mehmet Fatih Bey,Çilekler Albion cinsi.Adanada yaşayan arkadaşım Aytaç Karakızın serasından.

Eklenen Resimler

vetman996 ve Manifesto beğendi.
Eski 28-02-2013, 10:40   #407
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Aytaç beyde bu yıl fide temininde yaşadığı sorunlar nedeniyle dikimde geç kaldı.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2013, 12:26   #408
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto Mesajı Göster
Aytaç beyde bu yıl fide temininde yaşadığı sorunlar nedeniyle dikimde geç kaldı.
Sayın manifesto , şu çıkan ilk çiçeklerin alınması meselesine biraz açıklık getirmeniz mümkün mü ?

Yukarıda bir yerlerde vetman da sormuştu .

ilk çiçekler alınması derken , buna ne kadar devam etmek lazım . Bu işin kriterleri nelerdir.

Eski 28-02-2013, 12:59   #409
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Sayın Vetman996,
Sizin Albionların şu anki durumları nasıl?Resimlerini paylaşırsanız sevinirim.Adanada sizin gibi topraksız çilek yapan Aytaç Karakızın serasında da Albion var.Kasım ayının 20 sinde dikildi.
Sayın mtugrul33 Bey Merhaba.
Sizi paylaşım sayfamızda yorum yazarken görmek ne güzel)
Sizin paylaşımlarınızı birkaç kez okuduk ve feyz aldık. paylaşımlarınızın devamını dileriz. Değerli dostum Mehmet Fatih Beyle yazın topraksız tarım seralarını ziyaret etmek gibi bir düşüncemiz var. Antalya (özellikle Oğuz Alper Bey) Mersin Silifke Anamur Adana vs. şimdilik gezebileceğimiz seraları tesbit ediyoruz. Sizin seranızı da ziyaret edip fikir alışverişinde bulunma düşüncesindeydik. amacımız kurmayı düşündüğümüz büyük sera için daha iyi tecrübeler edinebilmek.
Değerli hocam resimlerini paylaştığımız tüm çileklerimizin cinsi Fatih Beyin de belirttiği gibi Albion. az sayıda Camarosa ve Swet Charli çileğimiz var. dikim için geç kaldığımızdan (araştırmalar yapmak çok zamanımızı aldı) çileklerimiz büyüme safhasında. 3 Martta tüm çiçeklerimiz tekrar keseceğiz ve ondan sonra da çiçek kesme işini bırakcağız. Çiçek kesme denince yaptığımız programın doğruluğundan emin olmak istiyoruz. Bazı üstadlar ilk çiçeğin kesilmesi gerektiğini, diğerlerinin kesilmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Bazı üstadlar bitki üç yapraklı olduğunda çiçek kesilmesinin sonlandırılması gerektiğini belirtiyorlar.(bazı bitkiler 3 yapraklı olduğunda diğerleri olmayabiliyor). Bazı üstadlar verilen Ec değeri ve bitkilerin büyümesini göz önünde bulundurun ayrıca köklenmeyi de göz önüne alarak çiçek bırakın tavsiyesinde bulunuyorlar. Bu konuda sizin ve formdaşların düşüncesini merak ediyoruz. Çiçekler o kadar güzel açıyor ki kesmeye kıyamıyoruz, elimiz titriyor.
Hocam sayfanızda çilekle ilgili çok güzel bilgiler var. Şuan hangi aşamadasınız merak ediyoruz, daha detaylı paylaşımlarınızı beklerim. Selamlar... Saygılar...

Eski 28-02-2013, 13:04   #410
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Sayın manifesto , şu çıkan ilk çiçeklerin alınması meselesine biraz açıklık getirmeniz mümkün mü ?

Yukarıda bir yerlerde vetman da sormuştu .

ilk çiçekler alınması derken , buna ne kadar devam etmek lazım . Bu işin kriterleri nelerdir.
Sayın İsmail Bey Merhaba. sorduğumuz soru çakışır gibi olmuş. Lütfen kusura bakmayınız. Mtugrul33 hocama cevap yazarken siz sorunuzu sormuşsunuz)
Ben de Sayın Manifesto Beyin cevabını merakla bekliyorum. selamlar... saygılar...

Eski 28-02-2013, 13:06   #411
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reis82 Mesajı Göster
Allah emeklerinizi zayi etmesin Allah utandirmasin
Sayın reis82 Merhaba. Temennileriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun. Allah cümlemizi utandırmasın. selam ve dua ile...

Eski 28-02-2013, 13:28   #412
Ağaç Dostu

Arkadaşlar,
Ben çiçek alımını bizzat üç yıldır deneyip ,gözlemleyerek şu şekilde uyguluyorum;
1.Topraksız tarımda ilk ekimin ardından oluşan ilk çiçekleri yukarıdan aşağıya doğru kopartarak aldırıyorum.Daha sonra oluşan çiçeklere dokunmuyorum.Biliyorsunuz ki topraksız ortamda çilek bitkisi fazla kardeşlenmiyor.Bu yüzden birim alana daha sık ekim yapılıyor.Kardeşlenmeyi arttırırsanız oluşacak meyve sayısıda okadar fazla olacaktır.Kardeşlenmey arttırmak için uygun Ec değerinde tek başına üre uygulamasını bir iki defa tekrarlıyorum.Benim şu anda çileklerim iki veya üç kardeş.Genelde çiçek bahçesi gibi.Aynı zamanda da meyve hasadına yaklaşık bir aydır devam ediyorum.Benim serada rubigen fideleri var.
2.Tarlamdaki uygulama daha farklı.Benim yaklaşık beş dönüm de tarlada yüksek eğmeçler içinde çilek ekimim var.Orada iki defa çileklerimin çiçeğini yoldurdum.Kuruyan eski yaprakları ayda bir temizletiyorum.Camarosa ve festival fidelerinden oluşmaktalar.
Gözlemlerinizi mutlaka not edin.Sizlere hastalık ve zararlılarla ilgili olarak da daha sonra kendi uygulamalrımı sizlerle paylaşacağım.Bulunduğunuz çevredeki Ziraat Müh.arkadayşların çoğu çilik konusuna hakim değildir.Ayrı bir uzmanlık gerektiriyor.Bilgilerimi sizlerle naçizane şekilde paylaşmak,biraz olsun yardımcı olmak isterim.Bu konuda yeni girişimci arkadaşlara da iyi bir örnek olacaktırr diye düşünüyorum.
Saygılar,çalışmalarınızda başarılar dilerim..

Eski 28-02-2013, 14:53   #413
Ağaç Dostu

Çİlekte ilk çiçeklerin alınmasındaki mantık basit aslında.Gelişimini tamamlamamış bitkinin meyve vermesi istenmez.Verirse ne olur.Bitki daha kök ve gövde olarak gelişemeden enerjisinin çoğunu meyveyi yetiştirmeye harcayarak kök ve gövdeyi ihmal edecektir.BU ise uzun soluklu bir hasat dönemi için istenen bir durum değil.

Eski 28-02-2013, 16:27   #414
Ağaç Dostu

Alıntı:
Çİlekte ilk çiçeklerin alınmasındaki mantık basit aslında.Gelişimini tamamlamamış bitkinin meyve vermesi istenmez.Verirse ne olur.Bitki daha kök ve gövde olarak gelişemeden enerjisinin çoğunu meyveyi yetiştirmeye harcayarak kök ve gövdeyi ihmal edecektir.BU ise uzun soluklu bir hasat dönemi için istenen bir durum değil.
Bitki (çilek) gelişimi tamamladı diyebileceğimiz , görünüm ve ölçüler nelerdir.

Eski 28-02-2013, 17:22   #415
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bitki (çilek) gelişimi tamamladı diyebileceğimiz , görünüm ve ölçüler nelerdir.
Sn vetmanın serasından örnek.Resimdeki bu bitkinin 1 hafta önceki halinden sonra alınmaz mesela.
Bitki her haliyle artık ben meyve verebilirim diyor.

Eklenen Resimler

Eski 28-02-2013, 19:02   #416
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn vetmanın serasından örnek.Resimdeki bu bitkinin 1 hafta önceki halinden sonra alınmaz mesela.
Bitki her haliyle artık ben meyve verebilirim diyor.
Şöyle söyleyebilir miyiz? Sap kalınlığı ve yaprak genişliği belli bir seviyeye

geldiği zaman diyebilir miyiz? (Tabii yeterli kök gelişimi de , diyeceğim de bunu gözlemlemek zor)

Doğru anlamış mıyım acaba?

Eski 28-02-2013, 20:25   #417
Ağaç Dostu

Alıntı:
Şöyle söyleyebilir miyiz? Sap kalınlığı ve yaprak genişliği belli bir seviyeye

geldiği zaman diyebilir miyiz? (Tabii yeterli kök gelişimi de , diyeceğim de bunu gözlemlemek zor)

Doğru anlamış mıyım acaba?
Yani tabi öylede denebilir.

Kök gelişmişse gövde ve yapraklarda gelişecektir.Anlayan göze yapraklar her şeyi anlatır.

Eski 01-03-2013, 09:58   #418
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sayın Vetman996,

Mtuğrul ağabeyin yazdıklarından anladığım kadarıyla, siz çiçekleri 1-2 kere alacağınıza daha fazla almışsınız buda hasadı geciktirmiş, olsun diyeceğim ama sizin için 1 hafta önce bile çilek çıkarabilmeniz çok önemli aslında. Bu yüzden olsun, bişey olmaz demiyorum.
Bence bu foruma ve buradaki kişilere pek fazla bel bağlamadan profesyonel destek almanız şart. Emeğine, parana yazık be güzel kardeşim.

Besinli suyu geri atma yani seradan tahliye etme konusunu iyice bir düşün hatta, bence 1 sıranın drenajını ana tanka getirmeden tahliye et dene, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.

Allah yar ve yardımcın olsun, Hayırlı cumalar...

Saygılar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 10:00   #419
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sayın MANİFESTO,

Keşke bu 415 nolu mesajınızdaki yorumu 1 hafta önce yapsaydınız, inanın vetman ozaman çiçek koparmayı bırakırdı, ve 1 haftada meyveler bile olurdu.

Lütfen gördüğünüz eksiklikleri hemen yazın, çünkü siz bu konuda sanırım bayağı deneyimlisiniz....!

Saygılar...

yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2013, 10:05   #420
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sayın MANİFESTO,

Keşke bu 415 nolu mesajınızdaki yorumu 1 hafta önce yapsaydınız, inanın vetman ozaman çiçek koparmayı bırakırdı, ve 1 haftada meyveler bile olurdu.

Lütfen gördüğünüz eksiklikleri hemen yazın, çünkü siz bu konuda sanırım bayağı deneyimlisiniz....!

Saygılar...
Kaybedilen pek bi şey yok.

Adı üstünde deneme serası.Ayrıca yaklaşık bir ay önce çiçek mevzunu anlatmıştım.

cseee beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025