agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni19Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2012, 18:45   #31
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 21
Eksisi oldumu peki monopotasyumfosfat kullanmamanızın yoksa tripotasyumfosfad yerini doldurdumu. İnternette var 25kg, siz küçük miktar içinmi bulamamıştınız.

Kayıkçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2012, 23:37   #32
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 21
Tripotasyumfosfat kullanmanın bir eksisi olmadı. Mono **** tri farketmez önemli olan yeterli fosfatı sağlamak.Sadece formülasyon değişiyor.Ben bir kiloluk aramıştım.Seramda olmadığından 25kg almak beni aşar

Hobidünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 00:39   #33
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 21
))
Anladım . sonuçta hydrobaddy çalışıyor değilmi? sizin domatesler gayet güzel duruyorda.

Sizin çilek kafama takıldı, acaba hydrobaddy nin çilek için verdiği formülmü yanlış.

Peki durgun su kültürünün çilek için uygun olmadığını deneyimleriniz üzerinemi, okuduklarınaza göremi yoksa her ikisine göremi sonuçlandırdınız?

Domatesler gayet iyi durumda olduğuna göre suyu havalandırma kısmını atlamamış olduğunuzu varsayıyorum

Yani sistemin bir yerinde hata olamaz mı?

Yanlış anlmayın öğrenmek istediğim hydrobuddy nin hata payı.

Kayıkçı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2012, 23:08   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 21
Hydrobuddy de çilek için ayrıca besin hesaplatmadım. Çileğe özel karışım kuyllanmadım yani. Bununda etkisi olabilir bir miktar. Domateste kullandığım besini çilektede kullanıyorum. Durgun suyun çileğe uygun olmadığını gözlemlerim sonucu yazdım.Çileğin gövdesi kabuklu.Bu kabuklar sürekli su çekiyor sürekli ıslaklar.Bundan dolayı sanırım doğru düzgün yeni yaprak açmıyor.Ayrıca köklerde daha odunsu bir yapısı var.Köklerde su içinde gelişmiyorlar sanırım göründüğü kadarıyla.Havalandırma 24 saat devam ediyor.Domatesler kızarmaya başladılar.Yarın bir tanenin tadına bakacağız

Hobidünyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 11:52   #35
Ağaç Dostu
 
ekizilaslan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-08-2012
Şehir: İstanbul Büyükçekmece
Mesajlar: 196
merhaba bu hidobady programının kullanımını resimli anlatır mısın. gramlar nerde yazıyor. ingilizce kötü de

ekizilaslan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 12:04   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-10-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 616
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hobidünyam Mesajı Göster
Uzun zaman olmuş yazmamışım. Forumdanda yazan yok.Son gelişmeler ve ****** yeni yeni resimler..
Caferulger arkadaşım saksıları sarmaktaki amaç birincisi köklere ışık ulaşmasını önlemek.Bylece bitki doğal ortamına daha yakın olacak ayrıca yosun oluşumu önlenmiş oluyor.Bir ikinci sebep aluminyum folyo güneş ışığını yansıtacağından sudaki ısınmada daha düşük olacak.

Domatesim şuan günlük yaklaşık 8 litre su tüketiyor.Otomatik sistemim olmasaydı birkaç saatte bir mutlaka su ilavesi gerekecekti.Buda oldukça sağlıksız olacaktı bitki için.5 litrelik yedek su şişesini gece 12 de ful dolduruyorum ertesi gün öğlen 12 de baktığımda su seviyesi dörtte bir kalmış oluyor. Tekrar tamamlıyorum.Akşama kadar ancak idare ediyor.Domatesin gelişimi gayet iyi gidiyor.oldukça fazla meyvesi var.Henüz kızaran olmadı.Sabırsızlıkla kızarmalarını bekliyorum artık.Ph 6,5 seviyesinde tutmaya çalışıyorum.ms değeride 2,5-3 civarı salınıyor.Su tüketimi çok fazla olduğundan her yeni su ilavesinde besin ilave etmiyorum. Aksi halde ms değeri gittikçe yukarı çıkıyor.Bir ay içinde 2 kez komple su değişimi yaptım.

Salatalığın şansı yaver gitmedi.2 hafta kadar önce birkaçgün süren şiddetli rüzgar nedeniyle hemen hemen tüm yaprakları kırıldı hasar gördü.Bu yetmez gibi ardındanda yeşil yaprak bitlerinin gazabına uğradı.Yaprak bitlerine çözüm olarak suya az miktarda karıştırdığım sıvı el sabununu kullandım. işe yaradı.Hasarlı yapraklarda sararmalar kuruöalar oldu.Birde tepe filizi kırıldığından şuan büyümüyor.Üzerindeki salatalıklar büyüyorlar.Sanırım 1 aya kadar salatalığı emekliye ayıracağım.Rüzgardan önce domatesle aynı miktarda su tüketiyordu.Şuan ise domatesin dörtte biri kadar ancak su tüketiyor büyüyemediğinden.

Bibere gelirsek onun için özel bir besin hazırlamamıştım.Bazen domatesinkinden bazen salatalığın besininden veriyordum.Salatalığın besiniyle beslediğimde yapraklarda sararma ve kıvrılmalar oluştu.Domatesinkiyle beslemeye başlayınca bu sorunlar biraz düzeldi.Ama göründüğü kadarıyla domatesin besinide biber için tam yeterli değil.

Çileklerden edindiğim deneyim şöyle.Durgun su ortamı çilek için uygun değil.Gövde su çektiğinden gövdede çürüme oluyor.Bu nedenle doğru düzgün büyüyemiyorlar.Hatta bir tanesi tamamen kurudu.Diğeride pek iyi durumda değil.

Salatalık ve domatesin kabları tamamen kök ile dolmuş durumda.Hava taşlarını çıkarmak mümkün olmuyor.Umarım taşlar tamamen tıkanmazlar.Bu tür bitkiler için en az 10 litrelik kutu gerekiyor aslında.Son durumlar böyle arkadaşlar.Yazmak isteyenler olursa Öneri ve eleştirilere açığım arkadaşlar korkmanıza gerek yok
Sizi tebrik ediyorum sevgili Hobidünyam, ben bahçemde bile böyle sağlıklı bitkiler yetiştiremedim. Acaba topraksız tarımda başarı oranı dahamı yüksek?

dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025