agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni271Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-04-2012, 22:48   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
yeni ph metre test 3
sn kudret beye şahsım adıma teşekkür ediyorum
gerçekten güzel çalışma yapmış yeni indikatör ph ölçüm kiti hem hesaplı hem kullanımı kolay
topraksız tarım çalışmalarına amatörlükten profosyeneleğe en yıkın geçiş imkanı sağlayan sn kudret bey
inşallah daha nice böyle güzel çalışmalarının devamını bizlere kazandırması dileği ile saygılarımla. idris şenol
birkaç fotağrafta kendi sayfama saklıcağam )
Sn İdris şenol, bir soru daha soralım yanıtlarını da sayfanıza saklayın )

Sn Kudret beyin bu çalışmasına ve sabrına emeğine teşekkürler. Çok net özetlemişsiniz, amatörlükten profesyonelliğe en yakın geçiş örnekleri.

Ancak sadece resimlerden indikatörün nasıl ölçüm yaptığını anlayamadım? resimdeki gibi ayrı bir digital göstergeye ihtiyaç mı var? bu digital göstergeyi kontrol ve doğrulama için mi kullandınız?

En önemlisi Ph indikatör nasıl kullanılıyor nasıl ölçüyor?

Bahar geldi. Canlandık!!! insan her şeyi merak ediyor.

Teşekkürler

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2012, 08:04   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-05-2010
sayın hocam bir sera kurma projemiz vardı ama önce var olan derin kuyumuzun ec sini ölçeyim dedim sonuç 0,90 çıktı.ph ise 7,2 ec sorun yaratırmı besin sıvısı hazırlarken,ne yapmalıyım?

akçay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 23:44   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Merhabalar,

İlk iletimi, profesyonel kullanıcıların ve bilgi dolu iletilerin yer aldığı bir başlıkta göndermek benim için bir talihsizlik olsa da, topraksız yetiştiricilikte benim açımdan en büyük soru işareti olan dezenfeksiyon hakkında bilgilerinizi rica ediyorum.

Öncelikle belirtmek isterim ki, iletkenliğin detaylı bir şekilde takip edilmesi, sorumu bu başlık altında iletmemin ana sebebidir.

Su kültüründe yetiştirme sistemlerinde en başarılı dezenfeksiyon işleminin ozon üreteci ile gerçekleştiği, yurt dışındaki uygulamalarda ve forumda daha önce irdelenmişti. Fakat sistemin sürekli bir biçimde ozon takviyesi sonucu iletkenlik ve asitlik değeri değişimleri hakkında yeterli bilgiye ulaşamadım. Zira ozonun kararsızlığının, besin eriyiği hazırlanması ve otomatik olarak iletkenlik değerine göre sisteme ilavesi esnasında tepkime dengelerini değiştirebileceğini düşünüyorum.

Sizlerin bu konudaki tecrübelerinizi ve fikirlerinizi öğrenmek bizler için önemli bir bilgi kaynağı olacaktır.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

citol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2012, 01:28   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2012
merhaba arkadaşlar ben siteye yeni oldum konuları ancak takip edbiliyorum ankaradan katılıyorum ankarada ec metreyi ph ölçme alatlerini bulamadım ysrdıcı olursanız sevinirim

clayman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2012, 16:15   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Arkadaşlar çok geç kalmış bir cevap olacak ama sayın İdris Şenol a yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür etmemekte kabalık ve haksızlık olur.
Sayın İdris Şenol, yeni ph indikatörü nü kontrol çalışmanız gerçekten bir labaratuvar hassasiyetinde olmuş ,katkılarınız için teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz deneydede görüldüğü üzere Ph ölçümü tam ve kesindir. Ancak enönemli unsur olan renk skalası takibi her indikatörde olduğu gibi ufak tefek sorunlar çıkara bilir. Zira herkesin gözünde biraz görme bozukluğu , biraz renk algılama bozukluğu olabildiği gibi kullanılan ışık kaynağıda çok büyük rol oynar. Gün ışığı en mükemmel aydınlatmadır. Aynı renge değişik ışık kaynaklarında bakıldığında değişik renkler algılabilir. Bu ne indikatörün nede sizin hatanızdır .Tamamen fiziksel bir olaydır kullana kullana pratik kazanılır. Tavsiyem renk kartelası ile indikatör rengini mukayese ederken mümkünse gün ışığı, değilse normal elkandesant yani akkor flamanlı ampul ışığında bakınız. fuloresant ampul ışıkları herzaman yanıltıcıdır.
Sayın soilless ve sayın Hakan öncünün sorusu, nasıl kullanılır a gelince :
Kit içindeki cam tüpü yarısına kadar ph ını ölçmek istediğiniz su ile doldurunuz.
Üstüne İndikatör solüsyonundan 5 damla damlatınız, ve tüpü çalkalayınız. Meydana gelen rengi, yukarıda anlatılan gün ışığı , veya akkor flamanlı lamba ışığında renk kartelası ile mukayese ediniz. Tüp ile kartelada benzeşen en yakın renk değerini okuyunuz. Bir kit ile 90-100 ölçme yapılabilir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolaygelsin.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2012, 16:29   #6
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar, sera bekçisi 2012 sezonunun başlangıcı 15 mayıs tan bu yana iş başında. Zahmetsiz problemsiz arızasız çalışmasına devam ediyor. Ancak budama işinden hiç anlamıyor.Mutlaka ve mutlaka domates budamasını bilen bir bekçiye ihtiyacım var.
Kaşla göz arasında ne çabuk koltuklar çıkıyor çiçekleniyor inanın anlıyamıyorum. Bu gün 1,5 aylık oldular resimleri burada. http://www.agaclar.net/forum/topraks...im/7413-57.htm Yorumlarsanız sevinirim.

mrduran beğendi.
Eski 05-07-2012, 11:41   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2012
Sevgili hocam, merhaba.

İlkönce ellerinden öperim, özledim sizi.

Sera bekçisi tek başına bile kalsa tıkır tıkır çalışıyor, bu makinada emeğiniz çok büyük buraya ne yazsam ifade edemem, belki elektriklerde kesilmiştir ben yokken ancak cihaz hiçbir sorun yaşamadan çalışmaya devam etmiş.
Platformu emanet ettiğim dostum olup bitene şaşırmış çok hızlı gelişme sağladığını belirtiyor, bunu bende gitmeden yazmıştım zaten.
Bu sera bekçisinin sürekli ve düzenli olarak EC'yi stabil tutması ve eksilen besini ilave etmesi olduğuna kanaat getirdim, ayrıca ****** kokopit harika bir materyal bunuda anladım.

Hocam birde şu sera bekçisine iki kol taksak şöyle uzanan, birde budama yapsa çok harika olur, bir o eksik yani....

Bu arada senin domateslerinde maşallahı var banada 1 tane ayırda gelince bir tadına bakayım....
(Bu arada salatalıkları yiyen herkesin ortak olarak arkadaşıma dedikleri tek şey bu salatalıkların içerisine şekermi koydunuz demişler, lezzetini ve kokusunu anlata anlata bitiremiyorlar)

Allah size uzun ömürler versin, her zaman yanımızda olduğunu hissediyorum, bizde seni yanlız bırakmayız evvelallah her zaman görüşelim....

Saygılarımla....

mrduran beğendi.
yalandünya59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2012, 12:04   #8
Ağaç Dostu

Hele şükür yalandünya, hoşgeldin., Sessiz sedasız kayboldun gerçekten söylüyorum merak ettim, ve birkaçkerede dile getirdim. Herşeyden önce niye kaybolduğun meraklandırdı. Geldiğine sevindim. Verdiğin iyi haberlerde ayrıca sevindirdi. Memnun oldum. Bundan kuşkum yoktu zaten ama sizin ağzınızdan duymak tabiiki bir başka güzel. Herkes gibi bende terasını merak ediyorum. Resimlerde paylaşırsan seviniriz.
Sera bekçisine kol takmaya gelince inan bende çok istiyorum, güya hergün bakıyorum ama o dallar nasıl fışkırıyor çiçekleniyorda meyve tutuyor anlıyamıyorum.
Gördüğün gibi sevgili yalandünya sera bekçisi iş başındayken istediğin gibi geze bilirsin, tatil yapabilirsin. Gözün arkada kalmasın. Sevgilerimle gözlerinden öperim.
Hoşgeldin.

mrduran beğendi.
Eski 05-07-2012, 20:27   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-04-2008
Vision & Robotics: Automaticly trimming of tomato plant - YouTube

mrduran beğendi.
Tartes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2012, 19:47   #10
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Çok madrabaz bir aletmiş. Doğruyu yanlışı ayırdedebiliyor)).

Teşekkürler domates budama aleti videosu için.

Patent; hocam ve insanlık için hayırlı olsun.

Sağlıkla yaşayın inşallah.

Başta Sayın Kudret Tezel hocam olmak üzere cümleten saygılarımla lütfen.

Düzenleyen mrduran : 07-09-2012 saat 19:48 Neden: mükerrer kelime ..
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2012, 08:21   #11
Ağaç Dostu

Süper, tam benim teraslık. Teşekkürler sevgili TARTES.

Eski 03-09-2012, 17:29   #12
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlarım, 21/06/2011 tarihinde müracaat ettiğim Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığından bugün gelen yazı ile 12/01/2012 tarihinde 197 sayılı Resmi Marka Bülteni'nde yayınlanan ''sera bekçisi şekli ''ibareli marka tescil başvurunuzun tesçiline karar verilmiştir, diyor. (İki ay içinde harcının bankaya yatırılması koşulu ile)hayırlıolsun.

Eski 03-09-2012, 18:44   #13
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlarım, 21/06/2011 tarihinde müracaat ettiğim Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığından bugün gelen yazı ile 12/01/2012 tarihinde 197 sayılı Resmi Marka Bülteni'nde yayınlanan ''sera bekçisi şekli ''ibareli marka tescil başvurunuzun tesçiline karar verilmiştir, diyor. (İki ay içinde harcının bankaya yatırılması koşulu ile)hayırlıolsun.
vatana millete hayırlı olsun
patent alınan ,benim gördüğüm ilk ürün
sayın KUDRET beyin topraksız tarım kitabınıda görmek nasip olur

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2012, 21:09   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Hayirli olsun kudret bey. Size ozel mesaj gondermistim sanirim okumadiniz **** ulasmadi?

thinkup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2012, 22:41   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-01-2012
Hayırlı uğurlu olsunnn Kudret bey sizin bu azmınız butun kardeşlerımıze enn guzel örnek..

bora_58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 08:54   #16
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sayın Kudret Tezel,
Sayın Hocam (hocamız) patent baş vurunuzun olumlu sonuçlanması hepimiz için büyük mutluluk. Sera Bekçisi hepimizin markası, hayırlı uğurlu olsun, tebrik ederim. PH metreyi de bekliyoruz. Topraksız tarım başucu kitabını da. EC metreden sonra Sera Bekçisinin de gelicek yeni ve daha büyük başarılarınızın başlangıcının işareti
olduğunu hepimiz biliyoruz ve buna da inanıyoruz. Tekrar tebrik ederken, hayırlı, uğurlu olsun
dileklerimi sunarım. Saygı ve sevgilerimle. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

mrduran beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 10:01   #17
Ağaç Dostu

kimyager147's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2012
hayırlı olsun ülkemiz için büyük bir değer kazandırdınız.

kimyager147 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 10:29   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2011
Merhaba Kudret bey,
Patent başvurunuzun onaylandığı haberini okudum. Tebrik ederim.
Çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.

Saygılarımla,

ayhan_oz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 12:38   #19
Yeni Üye

AyhanX's Avatar

Giriş Tarihi: 26-08-2012
Hayırlı olsun Kudret bey. Umarım hakettiği ilgiyi görür..

Ben de bu işe yeni merak sarmış birisi olarak size mesaj yazdım ama sanırım fırsatınız olmadı.

Besin kiti ve ec metrenizden edinmek istiyorum, fiyatı konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.

AyhanX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2012, 21:40   #20
Ağaç Dostu

İyi dileklerde bulunan tüm arkadaşlarıma sevgiler ,selamlar. Hepinize teşekkür ederim.

mrduran beğendi.
Eski 07-09-2012, 10:00   #21
Ağaç Dostu

sayın hocam marka tesciliniz kabul edilmiş hayırlı olsun.bu arada bazı arkadaşlar marka tescilini patent olarak anlamışlar,acizane söylemem gerekirse marka başka,patent başka birşeydir. bilgilerinize.

Eski 07-09-2012, 10:01   #22
Ağaç Dostu

şimdi sıra patent işinde dir umarım.

Eski 07-09-2012, 19:40   #23
Ağaç Dostu

Bu mesajımda patent ibaresi geçmiyor sayın akçay,'' Sera Bekçisi şekli ''ibareli marka tesçil başvurunuzun tesçiline karar verilmiştir diyor.

Eski 08-09-2012, 08:33   #24
Ağaç Dostu

hocam sizin yazınızla ilgili değil, bazı arkadaşlar,mesela halilbalaban,ayhanöz gibi arkadaşlar için söylemiştim.

Eski 12-09-2012, 12:00   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçay Mesajı Göster
hocam sizin yazınızla ilgili değil, bazı arkadaşlar,mesela halilbalaban,ayhanöz gibi arkadaşlar için söylemiştim.
Sayın Akçay

Malumunuz patent ile marka tescilinin iki farklı şey olduğunu bizde biliriz. Ancak
dikkat etmediğimiz bir ayrıntı sadece. Ayrıca marka tescilinin bile kabul edilmiş olması Kudret bey adına bizi son derece sevindirmiş ve mutlu etmiştir. Amacımız ise bu sevinci paylaşmaktı.

Saygılarımla..

ayhan_oz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2012, 08:34   #26
Ağaç Dostu

ve hatta idris şenol.

Eski 08-09-2012, 10:20   #27
Ağaç Dostu

Marka tescili ve patent karışıklığı hakkında özür.

Sayın Hocam,
İzninizle, hoş görünüze sığınarak ve güvenerek sizin konunuzda Sayın Akçay' la konuşmak istiyorum.
Sayın Akçay çok haklısınız aslında bildiğim konular olmasına rağmen hata yapıp, marka tescili ile patenti karıştırmışım. Hani "Dervişin fikri neyse zikri de o olurmuş" ya bizimki de öyle. Gönlümüzden geçen dilimizde ifade bulmuş. İnşaAllah patent de olur. Hani ABDALA malum olma durumu vardır. Akçay kardeşim, ikazın için teşekkür ederim. Ayrıca dikkat ve titizliğin için de kutlarım. Sevgi ve saygılarımla.
Kudret Hocam, teşekkür ve özürlerimi sunarım. Lütfen kabul edin. Saygı ve sevgilerimle. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

mrduran beğendi.
Eski 09-09-2012, 09:35   #28
Ağaç Dostu

Sayın Hocam,
Cuma günü kargodan gübrelerimi teslim aldım. Yine çok itinalı ambalajlanmış, emek verilmiş bir paket geldi. Nasıl bu kadar titiz olabiliyorsunuz hayret ediyorum? Asıl merak ettiğim: Bu kadar kişinin sorularına cevap vermek, o kadar derdine çözüm bulmak ve iletmek nasıl oluyor? (Kendi sulama hatama ve PH konusunda ki tereddütte kalma durumunda yaptığınız müdahaleden biliyorum ki) acil durumlarda hemen telefonla müdahale edip anında çözüm üretmek. Terasınızda ki yetiştiricilik çalışmalarınız. Ve tabi ki özel hayatınızın koşuşturmaları içinde bir pakete bu kadar zamanı nasıl ayırabiliyorsunuz. Oysa ben hep iş yükünüzün çok ağır olduğunu. Bunun bir kısmının topraksız tarım da kendini yetiştirmiş, yerterli bilgi ve birikime sahip olmuş arkadaşlarımız tarafından paylaşılmasını. Hatta belkide organize bir ekip oluşturarak, belirlenen bir konu paylaşım düzenine gidilmesini. Sizinse bu ekibin üstünde bir danışman veya koordinatör konumunda olmanız gerektiğini düşünüyorum.
Devamı var. H.B.

Düzenleyen Halil Balaban : 10-09-2012 saat 08:28
Eski 09-09-2012, 10:32   #29
Ağaç Dostu

Devam mesajı.
Görülüyor ki bu forumda, bu iş bölüşümünü taşıyabilecek çok sayıda arkadaşımız var. Ve bazen de böyle bir durum kendiliğinden oluşuveriyor. Ancak bunun, örgütlü bir biçimde olması, süreklik, düzen ve konu disiplini açısından önem kazanmaktadır. Böyle bir görev bölüşmesine gitmek, benim teklifimdir. Eğer başta siz ve forum arkadaşlarımız rıza gösterirseniz, destek de oluşursa, sizin ve hepimizin yararına bir durumun gerçekleşeceğine inanıyorum. Her kesi de bu fikre katılmaya ve sahip çıkmaya. Üzerinde yazışarak katkı koymaya davet ediyorum. Saygı ve sevgilerimi sunarım. Hoşça kalın, dostça kalın.
HALİL BALABAN

Eski 09-09-2012, 13:02   #30
Ağaç Dostu

Teşekkürler sayın halilbalaban, benim için bütün arkadaşlarım çok değerlidir. Herbiri için uğraşım bana zahmet değil zevk veriyor. Problemlere çare olabiliyor, çözüm bulabiliyorsam ne mutlu bana. Ayrıca sizler gibi kadirşinas arkadaşlarım olmasındanda çok mutluyum tekrar teşekkür eder, tüm arkadaşlarımın çalışmalarında başarılar dilerim.

mrduran beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026