agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2011, 20:37   #151
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-03-2009
masanın altı seramik bahçeede yürüme yolu gıbi

soilless Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2011, 20:48   #152
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
sayın kudret beyin dometeslerini görünce daha fazla dayanamadım
çat kapı geldim
dediğim gibi önce ekmekleri fırından daha sonra marketten peyniri
dometesleri görünce ayılıp bayılmayalım diye limonata da aldım)
her neyse sağ olsun Kudret bey onca işi arasına beni ağarlamasına ayrıca teşekkür ediyorum
sevgili arkadaşlar birkaç aydan beri topraksız tarıma bende gönül verenlerden oldum çıktım iyde yapmışım
Terasta topraksız ortamda yetişen dometesleri görünce önce birara şaşırdım inanamadımsözün bittiği an derler ya işte öyle bir şey....
gerçekten resmen dometesler coşmuş en alttaki yapraklarda aynı sağlıkta en üstekilerde
altın çilekler ,demetesler tabirir caisse zibil gibi dahada önemlisi görsel şölen
kuder beyin dometesleri neden budamadığnı şimdi daha iyi anlıyorum,insan kıyamıyor,,,,.
2. Dikkatimi ceken gozleminız alt ve üst yapraklar hala aynı yesillikte. Bu sera bekcisının dengelı optimum besleme kabiliyeti. Yani budansa da budanmasa da yaslı genc demeden herkesi beslıyor

Eski 29-07-2011, 20:53   #153
Ağaç Dostu

3. Agıladığım tum o kadar besledıği yapraga dala

Eski 29-07-2011, 20:55   #154
Ağaç Dostu

bahce tadında meyve besleyebılmesi.

Eski 29-07-2011, 21:08   #155
Ağaç Dostu

bılgısayarı evın genc delıkanlısının ankara zıyaretı ıçin kaptırınca dayanamadım telden y

Eski 29-07-2011, 21:14   #156
Ağaç Dostu

yazınca boyle spam gıbi mesajlar oldu. Idrıs bey kudret bey bu farkındalık icin teşekkürler

Eski 31-07-2011, 17:38   #157
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-05-2011
Degerli Ustad ;balkon teras size dar gelmekde farkındayım .Sizleri gerekli parkur, pistlerde görmek isteriz. Eminim sisteminiz açık ara fark atacak ; seri üretim -kontrol denetim aşamasına bir an önce geçmeniz beklentilerimizle... Saygı,Sevgi, Başarı dileklerimle .........

fusion1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2011, 17:56   #158
Ağaçsever

SN.Soilless yorumunuz .... ''Dikkatimi ceken gozleminız alt ve üst yapraklar hala aynı yesillikte. Bu sera bekcisının dengelı optimum besleme kabiliyeti. Yani budansa da budanmasa da yaslı genc demeden herkesi beslıyor''
... Bence yanlış Öncelikle optimum besleme kabiliyeti optimum ortamlarda karşılaştırılmalı, sonrasında domateslerin budanması gerekligini berber gereksinimlerini ihmali olsada olmasada olabilir gözlemi .Hayır bitki adı ve gereksinimleri belli; bilimsel bir çok izlem çalışma ,araştırma , deney bu gereksinimleri saptamış. Yapılması gereken sistemin optimum bitki (domates ) gereksinlerimin karşılanabildigi ortamlarda TEZELMETRE nin başarılarını gözlemlemek . degilse ormana bak ormana olacak tarımda verim kalite ürün niteligi vb çok bildiginiz degerlendirme kriterleri mevcut Saygılarımla...

Düzenleyen fusion1 : 01-08-2011 saat 18:16
Eski 02-08-2011, 20:34   #159
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-03-2010
Tvnet te sera bekçisi ve Kudret Bey in yayınlanan programı

17 dakikalık video

http://www.youtube.com/watch?v=xp2TaW8EBM4

ToSuHa, SAGEN, smnvrl ve 1 kişi beğendi.
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2011, 23:00   #160
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
nihayet beklenen vidoo sayın mete eklemiş eksik olmasın)
sn kudret bey yayınızı çok beyendim ,güzel sunum yapmışınız
yanlız sera bekçisini fazla anlatmamışınız!!! neyse ağaçlar neti adres göstermeniz kısmende olsa çözmüş deyelim)elinize eemeğinize sağlık

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2011, 12:04   #161
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-11-2010
Kudret Bey çok güzel anlatmış. Umarım topraksız tarım uygulamaları tüm Türkiye'ye yayılır.

Tebrikler...

KRTL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2011, 12:41   #162
Ağaç Dostu

tabiat's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2006
Galeri: 2
Çok güzeldi. Harikasınız Kudret hocam.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2011, 07:59   #163
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Sevgili arkadaşlarım ,bu gösterimin gerçekleştirilmesinde A dan Z ye emeği geçek sevgili Mete arkadaşımıza, ve alaka gösteren siz sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2011, 19:08   #164
Ağaç Dostu

bugün domates ormanından 7kg bif, 2,5 kg yeniçeri F1 hasad ettik.
İşte ramazan bereketi.

Eklenen Resimler

Eski 04-08-2011, 22:15   #165
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
kudret bey musade ederseniz sahura peynir ,ekmek,limonata ile gelicem!!!
dometeslerinizin tadına doyum olmuyor)

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 17:46   #166
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sera bekçiniz olmazsa başınıza gelecek budur. 28 Haziran' da depolarını doldurup bıraktığım fidelerim döndüğümde bu haldeydi.
Name:  DSCN6839.jpg
Views: 2186
Size:  67.6 KB
Birinci sistemde 2 adet dometes fidesi,
Name:  DSCN6840.jpg
Views: 2804
Size:  69.5 KB
İkinci sistemde ise 3 Adet Yer Kirazı fideleri vardı.
Geldiğimde 1 Adet domates fidesi hariç hepsi kavrulmuştu. Yaşayan domates fidesi ise benim başlangıçta ipe sardığım noktadan itibaren alınmayan koltularla birlikye yedi başlı yılan gibi uzayarak ipede sarılamadığı için yerlere yatmış vaziyetteydi. Bu da şu demek oluyor ki Sera Bekçiniz olsa bile fidelere koltuk almak için berber ve ipe sarmak için bir düzenek gerekli. Ben su eksilmesine karşı sebil sistemi ile damacana ilavesi yapmıştım ama EC ayarlaması yapamadığım için fide gövdesi ince kalmış ve boya gitmiş. Mutlaka EC (Bunu Sera bekçisi hallediyor.) ve pH kontrolu yapılmalı ama bunun yanında koltuk alma ve ipe alma işlemi yapılmalı. Yoksa ya Kudret Bey' in ormanı gibi birbirine yaslanarak Amazon ormanı oluyor ya da benim fideler gibi ipe sarılamadığı yerden eğilerek ve hatta kırılarak kendi ağırlığı ile yere doğru yatıyor ve gelişim sekteye uğruyor.
Name:  DSCN6843.jpg
Views: 2206
Size:  47.7 KB
Yer kirazlarının susuzluktan kavrulmuş kökleri ve bu kavrulmuşluk arasındaki bir salkım hoşluk.
Name:  DSCN6841.jpg
Views: 2188
Size:  61.8 KB
İşte bütün hasat.
Name:  DSCN6846.jpg
Views: 2201
Size:  56.2 KB
Sağlık nedeni ile döndüğüm ve tekrar Altınoluk' a döneceğim için sezonu kapattım ve sistemleri söktüm. Benden bu kadar. Sera Bekçisi olmadan bir daha yaz sezonu fide yapmayacağım. Yaparsam da koltuk alma ve ipe alma derdi olmayacağı için oturak çinsi domates yaparım herhalde. Tabii ki Kudret Bey Sera Bekçisinden klonlarsa.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 18:03   #167
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Bu arada videodan Kudret Bey' in ne kadar yakışıklı ve karizmatik olduğunu gördünüz. Bu ara film tekliflerinden başını kaşıyamıyordur herhalde. Bu başarılı performansından dolayı kendisini kutluyorum. Forumu temsilen yüzümüzü ağarttı. Nanoteknoloji pazarlayanların karşısında gerçekçi bir yapım olarak youtube' da ki bu boşluk doldurulmuş oldu. İkinci filmin mutlaka besin eriyiğindeki makro ve mikro elementlerden bahsetmesi ve bu ürünün olmazsa olmazı olan izelementleri anlatmasını bekliyorum. Özellikle şu nanoşurup' un ne olduğunu herkesin öğrenmesi açısından. Labaratuvarda çekilmiş bir besin eriyiği hazırlama ve bu işlem için gerekli teçhizatları anlatan bir senaryo iyi olur kanısındayım.

istidlalci beğendi.
Eski 05-08-2011, 22:57   #168
Ağaç Dostu

Teşekkür ederim sevgili sarıcan. Haklısınız film çalışmalarından fırsat bulup domatesleri budayamıyorum. Banada serabekçisine ihtiyaç olmadığı için mahalle bekçisi filminde oynamayı teklif ettiler. nedersiniz kabul edeyimmi .?

scaly beğendi.
Eski 06-08-2011, 20:04   #169
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Bu arada videodan Kudret Bey' in ne kadar yakışıklı ve karizmatik olduğunu gördünüz. Bu ara film tekliflerinden başını kaşıyamıyordur herhalde. Bu başarılı performansından dolayı kendisini kutluyorum. Forumu temsilen yüzümüzü ağarttı. Nanoteknoloji pazarlayanların karşısında gerçekçi bir yapım olarak youtube' da ki bu boşluk doldurulmuş oldu. İkinci filmin mutlaka besin eriyiğindeki makro ve mikro elementlerden bahsetmesi ve bu ürünün olmazsa olmazı olan izelementleri anlatmasını bekliyorum. Özellikle şu nanoşurup' un ne olduğunu herkesin öğrenmesi açısından. Labaratuvarda çekilmiş bir besin eriyiği hazırlama ve bu işlem için gerekli teçhizatları anlatan bir senaryo iyi olur kanısındayım.
Sayın sarıcan tam benim sormak istediğim ve merak ettiğim konuya değinmişsiniz.

Sayın kudret bey, video filmini nefes almadan izledim. çalışmalarınızdan oldukça etkilendim doğrusu. Bu özverili çalışmalarınızdan ve bilgi paylaşımının önemini içtenlikle yansıtmanızı tebrik ediyor sizi kutluyorum.
Benim 3 dönüm zeytinliğim var ve toprakta sebze yetiştirmeyi 2 yıldır tecrübe etmeye çalışıyorum . daha yeni yeni mutfak atıklarından sıvı gübre yapmaya başladım. Anlayacağınız bu konularda acemiyim. Sizin gibi bu işe gönül vermiş olan kişilerin paylaşımda bulunması bence kutsal bir hizmettir.
Benim gibi bu işte çok acemi olan kişilerinde anlayacağı şekilde adım adım ve resimlerle uygulamalarınızı paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılarımla, iyi çalışmalar,hoşçakalın....

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2011, 20:19   #170
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. Rafet Uzunok,

Ben sizin toprakta tarımla ilgilendiğinizi sanıyordum. UBYI' de topraksız tarımla ilgilenen arkadaşımız pek yok. Eğer topraksız tarım içinde bir köşe ayırırım diyorsanız o konuda bu sayfalarda sıfırdan başlayarak üretim aşamalarını gösteren bir kaç konu başlığı var. Onları önerebilirim. Örneğin bu başlığın 32. sayfasından sonrası sizin gibi açık ortam bahçeciliği yapan biri için iyi bir uygulama örneği olacaktır.Siz kararınızı verdikten ve üreteceğiniz hedef ürünü seçerseniz o konuda yardımcı olmaya çalışırız.

Bu arada organik atıklardan ürettiğiniz sıvı gübre (Enzim) uygulamalarınızda elde ettiğiniz iyileştirmeleri Enzim konu başlığında paylaşırsanız çok sevinirim.

Saygılar...

Eski 06-08-2011, 21:37   #171
Ağaç Dostu

TaşevliBahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2011
Sayın sarıcan, dediğiniz gibi şu an toprakta tarımla ilgileniyorum.Belirli aşamaları ve deneyimlerimi arttırdığımda sanırım büyük bir keyifle topraksız tarımı açık alanda şansal beyin uyguladığı şekli ile uygulamak isterim. tabi bu konuda sizler gibi bu işin piri olan paylaşımcı dostlarımızın gözetimi altında...
İlginize teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarıların devamını diliyorum.

Saygıyla, hoşçakalın, görüşmek dileğiyle...

TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2011, 23:10   #172
Ağaçsever

Sevgili Kudret Hocam; bereketiniz bol başarlıarınız daim olsun. Tezelmetreninn, neler yapabilecegini bizlerle paylaştıgınız için teşekkürler. Bitki gereksimlerinin birlikte eş zamanlı bütünsel olarak saglandıgı ortamlarda etkinliginin bir kaç basamak daha üstde olacagını düşünüyorum .Saygılarımla..

Eski 06-08-2011, 23:20   #173
Ağaç Dostu

Merhabalar sevgili fusion1 özlettiniz.
Bu sene domates yetiştirmekten ziyade otomatik bir sistemin negibi bir katkısı olabilir sorusuna cevap aradım. Gördüm ki bitkiye düzenli EC regülasyonu çok farklı netice doğuruyor. Bundan sonra domates ormanı değil, domates ağacı denemeyi hedefliyorum.
Ancak tabiiki söz konusu sadece domates değildir. şimdiye kadar pek özen gösteremediğim diğer parkurada bir sera bekçisi kurup diğer bitkiler içinde farkı görmeye çalışacağız.
Terasımıza kurmuş olduğum sistemde bazı değşiklikler yaparak daha kullamışlı hale getirmek istiyorum. Önümüzdeki sezonun bir mani çıkmaz ise biraz farklı bir sezon olacağını düşünüyorum.

Düzenleyen Kudret Tezel : 07-08-2011 saat 08:06
Eski 06-08-2011, 23:27   #174
Ağaçsever

Sn Sarıcan Enzim başlıgınızı ilgiyle izliyoruz. Hazır konu açılmışken Enzimlerimizi hidroponik sistemde nasıl ,ne dozda, ne sıklıkda kullanabiliriz? Bu veya başka uygun başlıkda yanıtlarsanız sevinirim Saygılarımla ..

Düzenleyen fusion1 : 07-08-2011 saat 00:04
Eski 07-08-2011, 10:39   #175
Ağaç Dostu

Azönce berberden geldik.

Eklenen Resimler

Adalet Yağcı ve scaly beğendi.
Eski 07-08-2011, 10:43   #176
Ağaç Dostu

Bugünkü hasad. 6 kg bif. Birazı salçalık olmuş.

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2011, 10:48   #177
Ağaç Dostu

Bunlarda yeniçeri F1 cinsi salkım domates hasadı . Kimi sofralık, kimi salçalık, kimi turşuluk toplam 3 kg.

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2011, 10:53   #178
Ağaç Dostu

Bunlarda geride kalanlar.

Eklenen Resimler

Eski 11-08-2011, 19:37   #179
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Merhabalar sevgili fusion1 özlettiniz.
Bu sene domates yetiştirmekten ziyade otomatik bir sistemin negibi bir katkısı olabilir sorusuna cevap aradım. Gördüm ki bitkiye düzenli EC regülasyonu çok farklı netice doğuruyor. Bundan sonra domates ormanı değil, domates ağacı denemeyi hedefliyorum.
Ancak tabiiki söz konusu sadece domates değildir. şimdiye kadar pek özen gösteremediğim diğer parkurada bir sera bekçisi kurup diğer bitkiler içinde farkı görmeye çalışacağız.
Terasımıza kurmuş olduğum sistemde bazı değşiklikler yaparak daha kullamışlı hale getirmek istiyorum. Önümüzdeki sezonun bir mani çıkmaz ise biraz farklı bir sezon olacağını düşünüyorum.
Degerli HOCAM ;diger koşulları optimize edebildigimiz taktirde agacınız 11 ay üretecek . bunu biliyor izliyoruz.TEZELMETRE ile ülkemiz topraksız tarımına büyük bir Adım attrdınız ... Bilincindeyiz , saygı sevgi , şükranlarımla..

Düzenleyen fusion1 : 11-08-2011 saat 19:54 Neden: imla
Eski 16-08-2011, 17:27   #180
Ağaç Dostu

Sevgili arkadaşlar dün sera bekçisine bakım yaptım.sistemi komple dağıttım, yıkayıp temizledim.oldukça kirlenmişi 3,8 kg kadar BİF, 2,8 kg kadar yeniçeri F1 topladık böylece hasad 35 kg ı buldu. tabii telef olanlar hariç.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025