agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni92Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-08-2011, 11:11   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-07-2011
Ellerinize sağlık, bereketini görün hasılatınızın Benim anlamadığım birşey var yanlız, neredeyse forumdaki birçok topraksız çilek üretimi şekillerini inceledim ve sizin uygulamalarınızıda çok detaylı bir şekilde okudum, evde yapılan uygulamalarda genellikle 10 dakika sulama yapıp 1 saat dinlendirilirken yani gün boyu belli periyodlarda sulama yapılırken büyük ölçekli sera uygulamalarında günde 2 veya 3 kere sulama yapılmakta, bu uygulamaların ikiside doğrumu? Yani benim gibi evde küçük ölçekli hobi olarak bu işi yapan kişiler aynı sizin gibi günde 2 **** 3 kere sulama (sulama derken gübreli sıvıdan bahsediyorum) yapsa, ve her sulama öncesi drenaj yapsa aynı sonuçlara ulaşabilirmiyiz? Hobi amaçlı yapanların genelde bir su tankına (kova vb..) koydukları gübreli su sürekli devirdaim ediyor ve ec değerleri sürekli değişiyordur heralde ama kontrolde edemiyoruz ec metremiz olmadığı sürece buda bitkinin gelişimini etkiliyor olması gerekir ama çileğini yiyenlerde var Yani 2 uygulama arasında çok fark var ama sonuçlar aynı gibi duruyor, aslında benim öğrenmek istediğim bu hobi amaçlı yaptığımız devirdaim sistemini sera için uygulama imkanımız olurmu? Çünkü drenaj suyunu eğer tekrar kullanabilirsek hem sudan hemde gübreden tasarruf sağlayabiliriz, tabi drenajı nasıl tekrar kullanacağımızda ayrı bir sorun ve maliyeti nekadar etkileyeceği önemli... eğer fikir verebilirseniz sevinirim.

cemal4u Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025