View Single Post
Eski 22-08-2011, 00:37   #228
mtugrul33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-02-2009
Şehir: ANAMUR
Mesajlar: 241
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtugrul33 Mesajı Göster
Cemal bey,
Sizde bitkinin ihtiyacı olan besin miktarını tespit ederseniz,uygun koşullarda bunu 2-3 defada verebilirsiniz.Bu tamamen bitkinin gelişimine ve şartlara bağlıdır.Karar sizindir.Uygulama ile bunu deneyebilirsiniz.
Cemal Bey,besin çözeltisisnde geri dönüşümü ben yapamıyorum.Bitkiden artan çözelti içindeki besin miktarını ölçecek ve eksilenleri ekleyebilecek,hesaplayabilecek bir sistem ancak tam teşekküllü büyük tesislerde labaratuar şartlerında yapılabiliyor.Buna benim gibi amatör çalışanların gücünün yetmeyeceğine inanıyorum.Çalışmanızda başarılar dilerim.
Cemal Bey,
Ec ve Ph konularını çok iyi açıklayan bir yazıyı bizim forum üsdatlarından Şansal Akman hocanın hazırladığı http://www.topraksızkultur.comsitesinde CAMAROSA ÇİLEK ÇEŞİDİNDE DEĞİŞİK EC DÜZEYLERİNİN VERİM
ETKİLERİ başlığını okumanızı öneririm.
Çilekte özellikle perlit ortamında Camarosa çeşidinde EC değerinin1,8ve Ph değerinin de 6 olduğu ortamda verimin en yüksek düzeyde olacağını belirtiyor.Ph ayarlamasında Nitrik asitten yararlanılıyor.

mtugrul33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön