![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Fidelerin tamamı tüplü olarak hazırlanıyor.Eylülün 20 sinden sonra fideler hazır olmaya başlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
Alıntı:
![]() mümkünse çıplak kök olarak alabilirmiyiz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Elinize, emeğinize sağlık sayın mtugrul, önümüzdeki sezon çok daha hareketli ve verimli geçeceğe benziyor. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Viyollerin içine normal toprakmı koydun abi ? torfa benzemiyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, siparişlerin tamamı topraklı tarıma yönelik olarak mil içerisine kondu.Eylül ayının ilk haftasında ise torf,perlit ve leonardit karışımlı hazırlayacağımharcı viyolere koyup onlarla fide yapacağım.Kendi ihtiyacım olan fideyi de öyle yapacağım. Arkadaşlarımın iyi dileklerine teşekkür ederim.Bu yaz tatil yapmadan yoğun bir çalışmayla geçiyor.İyi olur inşallah.Tüm arkadaşlara saygı ve selamlar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2011
|
Tuğrul bey selamlar.Çalışmalarınıza hayran kaldım.Denizli de hobi amaçlı bahçe oluşturmaya çalışıyorum. Mümkünse 5-6 adet fide alabilir miyim..İyi çalışmalar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2011
|
Ellerinize sağlık, bereketini görün hasılatınızın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde bitkinin ihtiyacı olan besin miktarını tespit ederseniz,uygun koşullarda bunu 2-3 defada verebilirsiniz.Bu tamamen bitkinin gelişimine ve şartlara bağlıdır.Karar sizindir.Uygulama ile bunu deneyebilirsiniz. Cemal Bey,besin çözeltisisnde geri dönüşümü ben yapamıyorum.Bitkiden artan çözelti içindeki besin miktarını ölçecek ve eksilenleri ekleyebilecek,hesaplayabilecek bir sistem ancak tam teşekküllü büyük tesislerde labaratuar şartlerında yapılabiliyor.Buna benim gibi amatör çalışanların gücünün yetmeyeceğine inanıyorum.Çalışmanızda başarılar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ec ve Ph konularını çok iyi açıklayan bir yazıyı bizim forum üsdatlarından Şansal Akman hocanın hazırladığı http://www.topraksızkultur.comsitesinde CAMAROSA ÇİLEK ÇEŞİDİNDE DEĞİŞİK EC DÜZEYLERİNİN VERİM ETKİLERİ başlığını okumanızı öneririm. Çilekte özellikle perlit ortamında Camarosa çeşidinde EC değerinin1,8ve Ph değerinin de 6 olduğu ortamda verimin en yüksek düzeyde olacağını belirtiyor.Ph ayarlamasında Nitrik asitten yararlanılıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2009
|
Alıntı:
EC'nin sabit tutulması ile ilgili olarak Sn Kudret Tezel'in yaptığı Sera Bekçisi konu başlığındaki Otomatik EC metreyi bir inceleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Emine Hanım,nakliyesi size ait olmak üzere bir kaç tane fideyi diğer arkadaşlar gibi gönderebilirim.İyi günler diliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2011
|
Teşekkür ederim ilginize.Tabi kargo bana ait olur. İşlerinizde kolaylıklar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn MTugrul33, Kargo masrafı tarafımca karşılanmak üzere 5 fide de benim için ayırabilirmisiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar hobi amaçlı tüm istekleri bayramdan sonra göndermeye başlayacağım.İstekleri listeliyorum.Şimdiden küçük karton kutular temin etmeye başladım.Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sayın mtuğrul hocam listeye benide eklermisiniz birde kaç adt fide vermeyi düşünyorsunuz çıplak köklü fide temin zamanı olabilirmi teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşlar, Hobi amaçlı fide isteği olan arkadaşlar lütfen adres bilgilerini bana özelden iletirlerse eylül ayında( bayramdan sonra )kendilerine fideleri kargoyla ulaştıracağım.Saygılar. Bu arada topraklı ortamda yetiştirme alanıma 3500 metrekare ilave çalışmam var.3500 metrekare bir araziyi kiraladım.Tamamına rubigen ekececeğim. Topraksız ortama ise camarosa ekeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Hayırlı olsun mehmet abi , bol hasatlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
cevaplarınız için çok teşekkürler, mtugrul33 bey neden 3500 metrekare alanı topraksız üretim için kullanmıyorsunuz? daha karlı olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Cemal Bey, Bu yıl yaptığım borçlanmaların tamamını ödedim.Yeni kiraladığım tarla ile topraksız seram birbirirne ters istikamette.Birbirlerine yaklaşık 11 km.uzaklıktalar.Ben topraksız alanı 2012 yılı içinde arttırmayı hedefliyorum.Yatırım maliyeti nedeniyle bu yıl borçsuz bir yıl geçirmek istiyorum.Topraklı tarımın maliyeti ilk aşamada daha düşük.Ayrıca bu yıl bu lalanda besin eriyiği kullanarak maliyetleri düşürmeyi planlıyorum.Umarım düşüncelerimi gerçekleştirebilirim. Topraksız tarım elbette daha karlı.Ancak bu yıl kriz beklentileri nedeniyle borçlanmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2008
|
Selamlar hayırlı olsun sn.mtugrul33 3500 m2 alana kaç fide dikiliyor? Topraklı tarımda maliyet nasıl 1 dekarda en az kaç yıl sürüyor üretim birde nasıl bir toprak olması gerekli kır arazide olurmu? saygılar şimdiden teşekkürler cevaplar için kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2008
|
hayırlı olsun sayın mtugrul33,bol hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
sayın cemal4u siz sistemi gördünüzmü eger sistemde sagda ve solda toplam 10 raf varsa 43 bin dikemez |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
bunlar ilk projeje çalışmalarım, bazı değişiklikler yaptım yenisinde,, alt rafların güneşten daha fazla faydalanması için eğimi arttırdım ve birkaç küçük değişiklikte var. umarım resimler yüklenir ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
![]() Shot at 2011-08-22 ![]() Shot at 2011-08-2 ![]() Shot at 2011-08-22 ![]() Shot at 2011-08-22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sn Cemal4u, Bu hakikaten teorik olmuş. A tipi merdiven yerine I tipi merdiven olmuş. Eğimi artırınca fide sayısı kaç oldu? Bir de A nın taban genişliğini yaklaşık 2 metre alarak hesabı tekrar yapın. Sizin yaptığınız fide hesabının yarısına yaklaşık 22 bine geldi diyelim. Fide başına 750 gr yetiştirseniz. 16500 kg yapar. Ortalama 2.5 Tl/kg den satsanız, yaklaşık 42.000 TL yapar. 1 Dönümden 42000 TL ciro çok çok iyi bir rakam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
Aslinda bu fikri tamamen teorik olarak yapmistim ama anamurda bu sekilde uretim yapan bir sera gordum ve gayet verimli oldugunu soylediler ve fide basi ort. 1 kg urun aldiklari ve ortalama 2 liradan satildigini soylediler. Sonucda *** amacim minimum maliyet ve guc kullanimi ile max performansi yakalamak ve bunun icin daha cok arastirma yapmam ve ozellikle bu isin tehlikeleri ile ilgili bilgi edinmem gerekmekte ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Kenarlarından mı geçicez ? işçilik zor olur , ayrıca I tipinde bölge iklimi önem taşır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Sera 50 x 20 seklinde ve raflar 18,5 m uzunlugunda. On taraf icin 1m arka taraf icin yarim metre bosluk biraktim. Her rafin arasi 1 metre bosluk olacak sekilde. 1 m sizce yetersizmi gelir? Birde A seklinde 5. Raflara ulasmak zor olur diye dusunuyorum egimden dolayi, iklim konusunda haklisiniz, eger yapabilirsem bulundugum bolge ve anamurun gunes alma degerleri bulup arasindaki farki egimli ve egimsiz sekillerdeki kullanim oranlarina bakicam ve ona gore bir karar vericem. Ama dedigim gibi su an hersey teorik ve optimum orani bulmak amac, ve sizlerin sayesinde buna hep birlikte ulasacagiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|