agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni135Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-12-2009, 02:02   #151
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Teşekkürler sayın Tabiat...

nirengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 04:36   #152
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Tekrar Belirtiyorum....
Konu Başlığı : Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme

Amaç: Hayvan yem maliyetinini düşürmek için yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak.

O Resimlerde inek olması vb. sebebler konumuzu saptırmak,hayvancılığın kar oranını vs. içerikli mesaj göndermeniz için etken değildir.

Çok gerekli ise Konu açınız.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 08:12   #153
Ağaç Dostu

tabiat's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2006
Galeri: 2
Sn sarıcan ve nirengi,asıl ben teşekkür ederim. Kafanızdaki soru işaretini kaldırdıysam ne mutlu bana.

Sn delimus açıkçası öfkenizi anlamış değilim. Biz bu forumda yüzlerce konuda zaman zaman asıl başlıktan sapıp kafamızdaki soruları netleştirdikten sonra tekrar konuya dönmüş ve daha bilinçli yazışmışızdır. Tepkiniz bana ise kusura bakmayın. Ama ben eğitim sistemimizin bize aşıladığı ''sadece konuya bak, anlamadığın yerleri sorma, araştırma'' mantığını kabullenemedim bir türlü. Hem sorarım hem sorulanı biliyorsam cevaplarım.
Hatırlarsanız Kudret bey besin eriyiği hazırlama başlıklarında defalarca temel kimya dersi verdi. Ya da domates sistemlerinde maruldan turptan bahsedildi vs.
E hadi buyrun devam edin.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 08:37   #154
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Galeri: 32
Sn. tabiat,

Sn. Delimus' un öfkesi size değil, genç arkadaşlar bazan çok güzel soruları biraz gayri ciddi havada soruyorlar, genç bir arkadaşımız olan Sn. Delimus' ta gereksiz tepki gösteriyor.

Sayfa paylaşım olarak çok güzel gidiyor, elbette konu bir ineğin maliyeti ve arpa çiminin karlılığa etkiside tartışılacak. Öğrenci olan arkadaşın bu maliyeti hayvancılık yapan büyüklerinden sorması kadar doğal bir şey yok ama soruyu sorarken biraz daha ciddi ve amacını önceden açıklayarak sormak lazım.

Çünki bir ara bende kızar gibi olmuştum.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 12:31   #155
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Neden Üzerinize alındınız bilemedim (Tabiat hnm,Sarıcan) .

Eski 25-12-2009, 13:08   #156
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Sn. Delimus,

Ben sana kızmamıştım, üzerime de alınmadım. Ben sevgili Mutasyon' a biraz daha dikkatli davranmasını önermek istemiştim, sevgili Tabiat' ın da alınganlığını bertaraf edeyim diye uğraşıyorum. Ama anladım ki sizde neye kızdınız bilmiyorum ama, biraz alıngan davranıyorsunuz. Açtığınız konu başlığı gerçekten iyi gidiyor. Tadını çıkarın. Sevgiler.

Eski 25-12-2009, 13:32   #157
Ağaç Dostu

tabiat's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2006
Galeri: 2
Kim kime niye kızmış işler iyice karıştı. Neyse demek ki bir yanlış anlama olmuş. Bizler arkadaşız olur böyle yanılmalar.

tabiat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 14:38   #158
Yeni Üye

http://www.eleusis.es/fhv_sistemas_eng.htm

Tüm alt sayfalarını inceleme şansım henüz olmadı ama gördüğüm kadarıyla siteyi çok beğendim. (İspanyol Firması) Bir çok farklı sistemleri var. İlginizi çeker umarım...

Saygılar, sevgiler...

Eski 25-12-2009, 14:48   #159
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2008
Kesinlikle Delimus arkadaşıma katılıyorum.Konuyu saptırdığınızı düşünüyorum arkadaşlar. Ayrıca artık teoriden pratiğe geçiyorum.Üretime başladım 2 gün oldu fotoları yayınlayacağım ama biraz heycanlanın istiyorum..
Sevgiler...

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2009, 14:51   #160
Yeni Üye

Bu da firmanın At Çiftliği uygulaması. Youtube video linki...

http://www.youtube.com/watch?v=qTYp4...rom=PL&index=8

h0cA beğendi.
Eski 25-12-2009, 15:45   #161
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-12-2009
konu

konunun dahıldığı yok arada arkadaşlar dip not diye bir şeyler duymuşlardır o şekilde sorular soruyorum 1 cevap sadece yani bu arpa çimi meselesini ben dahil herkez merakla bekliyor heyecanınızı anlıyorum ancak rahat olun elbet bir sonuca varıcaz bu sonuc iyi olur kötü olur herkeze iyi şanslar iyi çalışmalar

mutasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2009, 17:38   #162
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-12-2009
öncelikle bu kadar faydalı çalışmalar yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum ben hasan furkan şahin giresun fen lisesi 10.sınıf öğrencisiyim bu aralar bir projeyle ilgileniyorum projemi topraksız tarımla alakalı yapmak istiyorum bunun için kullanacağım taşları buldum fakat bu işte biraz acemiyim bana yardım ederseniz çok mutlu olurum e-posta adresim thecup66@hotmail.com her türlü önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler...

h.furkan şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-12-2009, 17:54   #163
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Furkancım bu başlık altındaki tüm sayfaları ve özellikle topraksız tarıma başlangıç başlığı altındaki yazıları okursan bir çok şeyi sen çözmüş olacaksın.

Ayrıca ödev yapmak demek ilgili konuyla alakalı temel bilgileri alarak kendi fikir ve bilgilerini de ekleyerek araştırmak ve ortaya güzel bir oluşum çıkarmak demektir.Bunu unutma...

Sevgiler...

Eski 26-12-2009, 22:48   #164
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Vishy Drenaja çok önem ver ,yani sulandıktan sonra tepsiden su aksın bunun için deliklerine sinek teli yerleştirebilirsin,tohumlar delikten geçmez suda tahliye olur yoksa çürüme,küflenmeye başlıyor.Kaliteli fotoğraf makinem yoktu fazla belli olmuyor.

Eski 28-12-2009, 09:20   #165
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili Delimus haklısın drenaj yapmamıştım o yüzden gecikme oldu ve dediğin gibi hafif küflenmeye başladılar.Hemen drenaj yapıcam..

Eski 28-12-2009, 10:19   #166
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Sulama suyundaki oksijen oranını artırmakta bir çözüm fakat en kolay ve kesin olanı drenaj çünki hiçbir dolgu maddesi (torf,perlit vb. ) kullanmadığımızdan kökler suyun içinde havasız kalıyor,buda küflenmesine sebeb olmakta.Çok az eğim ve eğime göre delikler işini görür.Ayrıca min. ve sık Sulama yapmalısın.
Resimleride beklemekteyiz.

Eski 28-12-2009, 14:49   #167
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Resimleri yaymlayıncada görüleceği gibi daha önce paslanmaz tepsilerde yaptığım çimlendirmeyi bugün Delimusun uyarısı sonrasında altlrını delip eğim verdiğim plastik kablara aldım.

Umarım tek korkum yer değişikliğinden etkilenmezler.Biraz daha meraklanmanız için resimleri 2 gün sonra yeşerirlerse şayet yayımlayacağım.

Eski 31-12-2009, 14:53   #168
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

EVREKA Arkadaşlar...

Bu iş tamamdır dostlar buyrun yeni yıl fotoğraflarına...

Eklenen Resimler

Eski 31-12-2009, 14:56   #169
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Bu bebeklerim henüz 4 günlük filiz boyları 3-4 cm arası ama dirençleri çok güçlü yani sert ve yeşil renkliler.

En çok fotosentez yapamayacakları için korkmuştum, ama şükür ki renkleri yemyeşil.

Aşamaları tek tek anlatıcam ama 1-2 gün zevkini çıkarmak istiyorum arkadaşlar.

Eski 31-12-2009, 15:22   #170
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Herbir kabın içinde 500 gr arpa tohumu var.Kabları küçük geldiği için kök boyları yaklaşık 3 cm kadar oldu.Bu denemeden ötürü tava boyunuda çözdüm arkadaşlar.Tava ebatları minimum 70*40 cm. olmalıdır.

Yeni denememde sevgili Delimusun önerisi ile kesinlikle su drenajı için delikler olacaktır.

Ayrıca hergün 1kg olmak üzere şu an 6 günlük ürün ekimi yapılmıştır.Sağmal ineklerimiz de hazır olup, bizim çimlerimizi beklemekteler.

Eski 31-12-2009, 15:23   #171
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Bu arada tüm arkadaşların ve dostların yeni yılını kutlar,mutlu ve en önemlisi sağlıklı yeni bir yıl dilerim.

Sevgiler...

Eski 31-12-2009, 16:07   #172
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Eline sağlık Sayın Wıskhy,

Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Sizin gibi genç ve yetenekli arkadaşları tanıdıkça kıvanç duyuyorum. İlginizi çekeceğini umduğum ve sizleride yakından ilgilendiren yeni bir konu başlığı daha açmıştım. Çalışmalarınızla katılımlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18541

2010' un tüm arkadaşlara bol bol sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.
Sevgiler...

Eski 31-12-2009, 17:01   #173
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Ellerinize sağlık sevgili VISKHY, böylece sıfır noktasından başlamış oldunuz. İşin geleceğini bu noktadan alınan neticelerle çok daha bilinçli olarak şekillendireceğinizden eminim . Başarılar dilerim kolay gelsin.
Bu vesile ile tüm arkadaşlarınım yeniyılını kutlar , sağlık ,mutluluk ve esnlikler dilerim.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2010, 00:56   #174
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Lütfen beni örnek al (ilk mesajımdaki resimler gibi genelde kullanılan eşyalar ile resim çekki,kıyaslayabilelim,3 cm 4cm demekle olmaz ).

Mesajdaki resim örnekleri :
http://www.agaclar.net/forum/showpos...98&postcount=6

Eski 01-01-2010, 13:59   #175
Yeni Üye

Tebrikler sayın Viskhy, resimlerin devamını bekliyoruz.

Herkese kendince güzel bir yıl diliyorum.

Saygılar, sevgiler...

Eski 01-01-2010, 14:25   #176
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Sevgili Delimus öncelikle yeni yılın sana şans ve mutluluk getirmesini dilerim.

Sonrada bu konuyu açıp feyz almamızı sağladığın için daha öncede tebrik ettiğim gibi tekrar teşekkür ederim.Benim amacım aylardır uğraşıp,araştırıp teorisini geliştirdiğimiz bu işi pratiğe dökerek bulunduğumuz hayat şartları içinde biraz olsun mutluluk yaratmaktı.

Bu üretimi teoriye uygun yapabilmek ve sonuca ulaşmak ticari amaç güdenler için çok önemlidir.O yüzden benim için arpa çiminin boyu ve ebadı önemli değil tam aksine kalitesi ve zamana yaygınlığı önemlidir.

Yani demem o ki;

Bir işi başarmak o işe başlamakla olur...

Ayrıca sevgili Kudret Hocam,Sarıcan ve Nirengiye de tebriklerinden ötürü çok teşekkür ederim.Bu işi tek başıma yapmama rağmen işe başlamam hepimizin yüzünden olmuştur.

NOT: Sevgili Delimus elinde mutlaka bir cetvel vardır.Bu cetvele bakarak 3-4 cm' nin neye mukabil geldiğini görmek çok zor olmasa gerek...

Eski 01-01-2010, 23:48   #177
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-12-2009
Süper olmuşlar, inşl. sağlam bitki olacaklar ...

mutasyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2010, 12:41   #178
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Evet arkadaşlar bunlarda son fotoğraflar;

Eklenen Resimler

Eski 02-01-2010, 12:43   #179
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Şuanda boyları 15 cm ve yarın sabah sağmal ineklere verilecekler.Sağlıkları ve kaliteleri muhteşem görünüyor.Elimde 6 günlük inek besini mevcut hergün alınmak koşulu ile ..

Eklenen Resimler

Eski 02-01-2010, 12:45   #180
Ağaç Dostu

VISKHY's Avatar

Mevcut rasyona ekleme yapacağımız için sanırm 3 gün sonra süt veriminin artmasını bekliyorum.Eğer umduğum gibi giderse ticari düzenek kurmaya hemen başlayabilirim.

Ben her kaba 500 gr. arpa koymuştum,resimlerdeki çimlenmiş arpa ise şuanda 2500 gr.

Sulamayı ve aydınlatmayı manuel yaptığım için 2 gün gecikme oldu.Yani 6 günde bu hale gelmesi gerekirken 8 günde oldu.Tek tesellim sağlıklı ve kaliteli oluşları,yaprakları da yemyeşil klorofil oldukça yoğun gözüküyor.Demek ki fotosentezi çok iyi yapmışlar buda aydınlatmanın yettiğini gösteriyor.

Ayrıca 2 kaptaki sulamayı içtiğimiz madran şişe su ile yaptım.Sonuç oldukça kötü 2 gün geriden geliyorlar.
Buda çeşme suyunun bu iş için çok yeterli olduğunu gösterdi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025