![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
|
Topraksız tarımda, hayvan yemi olarak arpa çimlendirme
Geçen gün gördüğüm bir firma Hayvan yeminde maliyeti azaltmak için bir unite yapmış.Reklam olmaması için vermiyorum fakat istenirse iletirim. Makine bu arkadaşlar ![]() Arpa tohumlarını tepsilere sermişler. ![]() 6 gün sonra 20 cm boyuna erişiyormuş ![]() ![]() ![]() Makine belirli aralıklarla yağmurlama sulama yapıyor her rafa. Hiç katkısız sadece su ile 6 gün sonunda 1 kg arpa tohumundan 7-9 kg arası organik arpa çimi elde ediliyormuş. Makine çok basit bir sistem olduğundan kendim yapmaya karar verdim haziran sonunda başlıyacam. Çimlenme = su , sıcaklık , nem , oksijen Sizden tavsiye istiyorum arkadaşlar . Çimlenme için en uygun sıcaklık nedir ? ( 20 C uygun mu ve çok önemlimi sonuçta 15-25 C arasında hatta yazın daha fazlası arpa tohumu için sorun teşkil edermi ) Yani biz NEmi dengeleyecek sıcaklığı sağlamamız yeterlimi. Çimlendikten sonra ışık gerekir mi ( ben çimlenme evresi durana kadar gereksiz diye biliyorum ) Işık Gerekiyorsa çimlenmenin hangi aşamasında kaç lux ve hangi cins lamba kullanmalıyım. Verilecek su oranı fazlalığı verimi etkiler mi ? ( tohum kg başına %50 %60 oranı düşünüyorum ben 6 gün toplamında ) Birde Ek gübre veya besin verilerek 6 günlük verim artıralabilir mi ? Tabii hayvanlar için zararsız olmalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Düzenleyen Delimus : 10-06-2009 saat 17:42 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|