agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Alışveriş > Toprak, Gübre, Gıda, Malzeme, Basılı Yayın, Tarla, Bağ, Bahçe, Arazi vb. Satış
(https)




Sadece okunabilir konu
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-02-2012, 20:08   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
Eftnizi yaptım. Pazartesi hesabınıza geçer. Teşekkür ederim.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 11-02-2012, 23:17   #2
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Sayın Hazaroğlu, özel mesajla sorduğunuz; "bal neden kıristalleşir" sorusuna burada cevap vermenin daha uygun olacağını düşündüm.
Ballar, nektar kaynağına ve havanın sıcaklığına bağlı olmak üzere kıristalize olabilirler. Bu doğal bir sonuçtur. Bazı ballar hemen kıristalize olurken bazı ballar zaman içersinde kıristalize olmaktadır. En hızlı kıristalize olan ballar ayçiçek ve pamuk balıdır. Pamuk balı epeyce sert bir şekilde donar ve o şekilde yemek biraz zor olur.
Şu an bende bulunan balın hakim nektarı hayıt çiçeğinden elde edilmiştir. Eylül içerisinde hasat edilmesine rağmen, Ocak ayına kadar kıristalize olmadı. Ancak soğuğun da etkisiyle ocak ayında kıristalize olmaya başladı ve şu an tamamen kıristalize olmuş durumda...
Elimde 2010 hasadından kalma üç kavanoz anason balı var. Anason balında ise en ufak bir kıristalleşme yok. Ya da şöyle ifade edeyim; İzmir'in hava şartlarında anason balı kıristalize olmuyor. Çam balı da kıristalize olmaz.
Halk arasında; gerçek bal donar ya da gerçek bal donmaz diye konuşulur durur. Gerçek bal kıristalize olabilir de olmayabilir de... Bu tamamen nektar kaynağına, balın muhafaza edildiği ortama, baldaki su oranına v.s. sebeblere dayanır.
Bununla ilgili daha geniş bilgiye internet üzerinden ulaşılabilir...

kamil35 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-02-2012, 17:48   #3
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Sayın Benol Hazaroğlu, balınızı kargoya verdim. Afiyet olsun.

kamil35 Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025