![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
mister73 - Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022 - Ankara
Hepimiz için bereketli bir sezon diliyorum. 23 Mart’ta tohumları ekmeye başladım, ipi göğüsleyen bu sabah itibarıyla tere oldu; ![]() Düzenleyen mister73 : 28-03-2022 saat 18:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
...öğleden sonra yağlı kıvırcık göründü. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Domates, biber, patlıcan ve muhtelif çiçek tohumlarından şimdilik ses yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Kapalı kaptaki Akhisar mor patlıcan tohumu şaşırtıcı bir şekilde yaklaşık bir haftada çimlenmiş oldu... ![]() Ona eşlik eden açık viyoldeki acı kıl biber kendi kategorisinde liderliği kaptı. ![]() Düzenleyen mister73 : 01-04-2022 saat 10:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hemen ardından domates grubu yoğun bir atağa kalktı; bu kategorinin ilk çimleneni purple tomatillo... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Yeşillik grubunda tere ve kıvırcığın ardından roka da aramıza katıldı ancak maydanoz sessizliğini koruyor... ![]() Düzenleyen mister73 : 01-04-2022 saat 10:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerimiz de değişime ayak uydurma gayretinde. Lavanta ve Latin Çiçeği (karışık): ![]() Aynı Safa ve bodur Petunya (karışık): ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Tohum ekiminden sonraki ilk bir hafta 10 günlük sürenin sonunda küçük bir ara değerlendirme yapmak gerekirse; *5-6 çeşit, 25-30 göz (gözlerin çoğunda birden fazla tohum var) patlıcandan çimlenen tek bir tohum, *7-8 çeşit, 50-55 göz biberden çimlenen aynı türden iki tohum, *24-27 çeşit, 135-140 göz domatesin çoğu çimlendi. Sadece 6 çeşit tohum (Early Ruby, Deşti, Turkish striped monastry, Bulgaristan dev pembe, Mania ve MeyveliTepe turuncusu) henüz çimlenmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Tohumları ekeli bir ay oldu. Genel olarak baktığımda bir kaç biber çeşidi hariç fidelerin çoğu halâ iki yapraklı. Biraz yavaş ilerliyorlar sanki, kapalı terasta akşamları serin gitti bir süredir, ondan şüpheleniyorum. Mayıs’ın 15’i gibi bahçeye indirmeyi düşünüyorum bakalım o zamana kadar nasıl gelişecekler... Önce domatesler: ![]() Son durumda hiç çimlenmeyen deşti ve Turkish stripped monastry (İstanbul çizgili) oldu. Hızlı başlayan purple tomatillolar ise maalesef çok cılız kaldılar ve kurudular ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Biber ve patlıcanlar: ![]() Hiç çimlenmeyen biber tatlı kıl biber oldu. Ektiğim patlıcan türlerinde hiç çimlenmeyen olmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Yağlı kıvırcık: ![]() Tere: ![]() Roka: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Karışık Latin Çiçeği ve Lavanta: ![]() Sanırım lavanta poşetine geçen yıl veya önceki yıl ürettiğim ısırgan otu tohumlarını koymuşum ve yazmamışım; ilginç bir sürpriz oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Domatesler bu yıl oldukça inatçı çıktılar. Gelişimleri oldukça ağır ilerliyor bende de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Bugün köye gittik herkes fide soruyor. Bizim apartmanda ışıkla büyütmeye çalıştıklarımız da dahil herkesin gelişimler yavaş. Fideler nazlı fakat meyve fidanları bu sene süper gibi görünüyor ![]() Herkese bereketli sezonlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
mister73-Ankara
Alıntı:
Bir süredir aklımda olan ama bir türlü zaman ayıramadığım veya üşendiğim için yapamadığım viyollerdeki fidelerin dibine toprak doldurma işini, komşum da tavsiye edince bugün sıvadım kolları ve epey bir uğraştırmasına rağmen çok şükür bitirdim lakin ben de bittim ![]() Bakalım domateslerin inadı bir nebze olsun kırılacak mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2022
|
Bereketli olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
mister73 - Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022 - Ankara
Gerek Ankara’da havaların serin gitmesi, gerekse benim tohum ekiminde gecikmem ve fidelerin yavaş gelişmesi sonucunda nihayet bugün fidelerin bir kısmını (ManiA, MeyveliTepe Turuncusu, Afyon Tazlar Sarı, Siyah Kırım, Kırmızı Salkım Çeri domates; Buena Mulata ve Bohça biber ile Halep Karası patlıcan) bahçeye indirebildim. Viyollerde halen bir miktar fide kaldı, biraz daha büyümesini bekliyorum. Yağlı kıvırcık marul ve komşudan hediye gelen pembe (atalık) domates fidelerini ise yaklaşık on-onbeş gün önce dikmiştim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|