![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
|
Dadaloğlu / Tohum Paylaşım Etkinliği Sonrası Çalışmalar 2022 - Kayseri
Bu sene etkinlikten aldığım tohumlar: Momini Salzi Domates Purple Hull Pinkeye Börülce Yağlı Tozaklı Fasulye Taxi Domates West Virginia Pepper Geyikli Oturak Domatesi Alakır Etlisi Margaret Curtain Domates Mitoyo Patlıcan Kınalı Bamya ve Yeşil Bamya karışık Karaat Dolmalık Biber Karışık Kavun Çanakkale Yöresel Baklası Aunt ruby's german green tomato Kellog’s Breakfast Domates Tamarillo Charlie Chaplin Domates Çoğunun tohum dikimini 21 Şubat'ta yaptım. Fideler oluşunca görüşürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Sezonunuz verimli geçer umarım. Ortak 5 tohum ekiyoruz gibi görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Daha hepsini ekmedim. Bazısını doğrudan toprağa ekeceğim. Mesela börülce, bakla, fasulye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kapya biberler çabuk çıktı, 1 viyol doldu. 2. Ve 3. Viyollere domates ektim, marmande, Margaret, kellog, aunt ruby, alakır ve geyikli. Hadi hayırlısı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Mitoya Patlıcan, tamarillo tohumları tutmadı. Yine deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Fasulye, kavun, börülce ektim. Çıktı ama büyümeden pörsüdü. Doğrudan toprağa ekecegim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
gelişimleri iyi görünüyor. Sezonda güzel şeyler olacak gibi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün dışarı çıkarmıştım, soğuk vurunca domates fidelerinin yarısı telef oldu. Yeni tohum ektim. Alttaki ise tamamen kapya biber. Onlar iyi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da kıştan kalan biberler. 1-2 haftaya ekerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Burası yeni ısındı. Umarım soğumaz artık. Ayağımızı toprağa basalım biraz. Patlıcan tohumlarını kağıt havlu ile çimledim, tuttu gibi, fideler göründü. Bazı domates tohumları çok azdı. Maalesef onları da kaybettim, umarım bir dahaki tohum paylaşımında arkadaşlar biraz fazla tohum koyarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün pazardan buraya özgü Karabacak adını verdikleri domates fidesi aldım, gelecek tohum paylaşımına yetiştirmek istiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Hava hala çok soğuk, bu hafta sonu ekime başlayacağım, umarım iyi gider. Önce olgun fideleri ekeceğim. Pazarda gezerken kandil dolmalık biber fidesi görüp aldım, onu da ekeceğim. Ekince resimleri paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye girdik bakalım. En üstte iki sıra karabacak domates, ortada yakın çekim ve altta henüz ne ekecegime karar veremedigim sıralar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2020
|
Mitoyo patlıcanı ben de değişik yöntemlerle çimlendirmeyi denedim ama hiçbirinde çimlenmedi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Merhaba tohumlar 2021 yılının tohumları ancak buzdolabında saklamadığım için belki bir miktar çimlenme oranları düşmüş olabilir.Bu yıl tekrar gönderebilirim ama aynı tohumlar ; çimlendirmek ve yetiştirmek için biraz geç kalınmış olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Tek bir tane mitoya patlıcan fidesi elde edebildim ve bahçeye diktim. Umarım tohum alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Tüm tohumları ve fideleri ektim. Hadi hayırlısı.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-12-2015
|
Ben gene kaçırdım bu seneki etkinliği ya,ama bu sene ürgüb domatesi aldım ektim,hava soğuk gece eksi 4 leri gördü bu haftasonu bende üzerini örttüm domateslere pet şişe geçirdim,bakalım nası olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Tozaklı fasulyenin yaprakları neden böyle anlamadım. Böcek de göremedim. ![]() Sakız kabağı, komşu teyzeden aldım. Her sene ektiği tohumdan. ![]() İşte karabacak domatesimiz. Kayseri'ye özel. ![]() Havalar hâlâ tam ısındı diyemem, ama bitkiler canlanmaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Siteden aldığım bamya. ![]() Kengerden hediye gelen bakla. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
fasulye yapraklarını muhtemelen bi böcek gelip yiyor ve gidiyor kontrole derseniz sabah akşam zararlısını mutlaka görürsünüz. gelip geçici böcek çeşitleri de olabilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Satın aldığım şalgam. ![]() Tere. ![]() Saksıda yetiştirip toprağa ektiğim biber, hangisi hatırlamıyorum. ![]() Ve kırmızı pancar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Siteden aldığım bamyalar. Maalesef bu vakte kadar halen güneş bekliyoruz. ![]() Bakla çiçek açtı, uçları da gözüktü. Sanırım bakla zınnılarıydı, tepeye konmuşlardı. Evde Skt 10 sene geçmiş böcek ilacı vardı. Sırf meraktan sulandırıp sıktım. Hepsi ölmüş. ![]() Kışın saksıda yetişen Maraş biberi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef bizim burada domates, biber, patlıcan geç oluyor. Temmuz olacak biz hâlâ güneş görünsün diye bekliyoruz. Burada patates, fasulye, turp, pancar gibi bitkiler güzel yetişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Artık mevsimler eskisi gibi geçmediği şu günlerde sebze yetiştirmek büyük meziyet.İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kenger'den bakla ![]() Tamarillo büyümeye başladı ama kışın ne yapacak bilmiyorum ![]() Alakır domates olsa gerek ama emin değilim ![]() Bu sene acemilik oldu ve bahçedeki domatesleri karıştırdım, bu hangisi bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Rio Grande domatesleri ![]() Bunu da bilmiyorum ![]() Bu sene paylaşım için düşündüğüm karabacak domates ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Alakır olabilir dediğiniz alakır kesinlikle. Diğer sivri olan Momi salziye benziyor ama tam emin değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bakla, biber, börülce, domates, fasulye |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|