![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
|
10 gün ayrı kalınca bahçenin hali. Domatesler her yerde ![]() Patlıcanlar çıkmış ama bitler sarmış ![]() Bamya tohumluk olmuş ![]() Budama sonrası ![]() Kabaklarımdan biri gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da iyi görüntüler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-04-2022
|
baya meyven sebzen varmış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Alttaki bizim Karabacak, ama diğerlerinin isimlerini bilen varsa... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2020
|
Soldaki Margaret Curtain yanındaki alakıra benzettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Bizim memlekette mi böyle yoksa bu sene genelde mi mahsul zayıftı? Köyde neredeyse hiç domates olmadı, diğerleri de geçen yıla göre az. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
/
Giriş Tarihi: 08-09-2013
|
Bizde de durum aynı. Daha domates yemek nasip olmadı. Olmamış domatesler de önceki senelere göre az. Kabak bile iştahsız. Birkaç gün hem yağış, hem yüksek nem olunca gece sıcaklıkları da arttı, biraz canlanma oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-11-2018
|
evet bu yıl domatesler için verimsiz bir yıl oldu .Eylül ayı geldi sağlam kalan fideler üzerindeki domatesler daha yeni kızardı, henüz tadına bakmadık. Ama biberler gayet verimli oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Bende de durum aynı.Mevsimleri şaşırdılar.Eylül ayında diğer aylardan fazla verim aldım biberlerde.Çok geç döktüler, hatta bir ara sökecektim.Domatesler hastalıklardan kurtulamadı.Yeni yeni meyve vermeye başlıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin bozulma vakti yaklaşıyor, genel bir değerlendirme yapalım: Bu sene toprakla buluşturduğum tohumlar: Momini Salzi Domates Purple Hull Pinkeye Börülce Yağlı Tozaklı Fasulye Taxi Domates West Virginia Pepper Geyikli Oturak Domatesi Alakır Etlisi Margaret Curtain Domates Mitoyo Patlıcan Kınalı Bamya ve Yeşil Bamya karışık Karaat Dolmalık Biber Karışık Kavun Çanakkale Yöresel Baklası Aunt ruby's german green tomato Kellog’s Breakfast Domates Tamarillo Charlie Chaplin Domates Tozaklı fasulyesi güzel, kılçıksız, dolgun ama beklediğim verimi ve kaliteyi bulamadım. Özellikle biçimsel olarak yuvarlak ve taneli oluşu, taze fasulye bakımından istemediğim nitelikler. Geyikli domates, salçalık ve kahvaltılık arası. Bu sene bol miktarda kahvaltılık domates ekmişim, hata yapmışım, salça ve domates sosu konusunda sıkıntı yaşadım. Alakır domates iyi, dolgun ve etli. Salça ve sos için iyi. Diğer domates türleri pek damak tadıma uymadı, özellikle sarı olanlar fazla ekşi ve sulu. Sonraki dönemde düşünmüyorum. Bamya hem geç büyüdü hem de böcekten kurtaramadım. Pek verim de olmadı. Tamarillo bir metreyi buldu ancak kışı atlatabilir mi göreceğiz. Diğer tohumları yetiştiremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |