agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2020-2021
(https)

Beğeni Düzeni131Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2021, 10:24   #1
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017

Bu iki domateste alakır etlisi olması gerekiyor ancak alttaki resimdeki dometes alakır etlisine göre biraz büyük gibi geldi bana ama daha önce paylaşanların anlattığına göre 350-500 gr'lık domateslerde olabiliyormuş.

Bu sevimli domateste sn. bahceden'den gelen Cesare's Canestrino Di Lucca domates.Güçlü gelişiyor ipe aldık ancak çok fazla filizlerine diğer domatesler gibi vakit bulupta koparamadık.Bu yüzden köye gidince bütün sebzelerin bir ormana döndüğünü gördüm hatta bu yıl 3 kız kardeşleri uyguladım bu sebeptenmi bilinmez herşey devasa boyutlara ulaşmış.
Bu domatesi bazı yönlerden alakırla karşılaştırıp biriyle devam edeceğim.İlk etapta gördüğüm meyve tutumu alakıra göre az.

Aliş domatesleri bayağıdır deniyorum sanırım tohumlar içinde biraz daha bodur olan ve döl araları biraz daha açık gelişen bir çeşit daha var.Bendeki sürekli çiçek açıp meyve tutmaya hevesli bu yüzden 50-60 cm boyu bir türlü geçemiyor.Yine tuta absoluta ile başımız dertte.

Bunlarda artık benim için vazgeçilmezlerden blue beauty.Çok güzel bir domates bazı özellikler açısından selekte etmek istiyorum.

Sn. pupa.baski'dan gelen hakkaido kabak,aslında bu kabakların sarı değilde kırmızı turuncu bir renkte olacağını düşünmüştüm ilginç.

Düzenleyen devrann : 14-05-2021 saat 14:01
devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2021, 10:32   #2
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster

Bu iki domateste alakır etlisi olması gerekiyor ancak alttaki resimdeki dometes alakır etlisine göre biraz büyük gibi geldi bana ama daha önce paylaşanların anlattığına göre 350-500 gr'lık domateslerde olabiliyormuş.

Bu sevimli domateste sn. bahceden'den gelen Cesare's Canestrino Di Lucca domates.Güçlü gelişiyor ipe aldık ancak çok fazla filizlerine diğer domatesler gibi vakit bulupta koparamadık.Bu yüzden köye gidince bütün sebzelerin bir ormana döndüğünü gördüm hatta bu yıl 3 kız kardeşleri uyguladım bu sebeptenmi bilinmez herşey devasa boyutlara ulaşmış.
Bu domatesi bazı yönlerden alakırla karşılaştırıp biriyle devam edeceğim.İlk etapta gördüğüm meyve tutumu alakıra göre az.

Aliş domatesleri bayağıdır deniyorum sanırım tohumlar içinde biraz daha bodur olan ve döl araları biraz daha açık gelişen bir çeşit daha var.Bendeki sürekli çiçek açıp meyve tutmaya hevesli bu yüzden 50-60 cm boyu bir türlü geçemiyor.Yine tuta absoluta ile başımız dertte.

Bunlarda artık benim için vazgeçilmezlerden blue beauty.Çok güzel bir domates bazı özellikler açısından selekte etmek istiyorum.

Sn. pupa.baski'dan gelen hakkaido kabak,aslında bu kabakların sarı değilde kırmızı turuncu bir renkte olacağını düşünmüştüm ilginç.
Tuta için domateslerin üzerine toz kükürt atıp etrafına ise yapışkan tuzaklar yapmanız yetişen domates meyvelerinin hasatına kadar sizi bir müddet koruyacaktır. Elinizdeki çeşitler kıymetli kaybetmek istemeyiz. Kolaylıklar dilerim ..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2021, 08:59   #3
Ağaç Dostu

cemilsisik's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2019
Çok güzel gelişmişler, keyfiniz bol olsun

devrann beğendi.
cemilsisik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025