Bu iki domateste alakır etlisi olması gerekiyor ancak alttaki resimdeki dometes alakır etlisine göre biraz büyük gibi geldi bana ama daha önce paylaşanların anlattığına göre 350-500 gr'lık domateslerde olabiliyormuş.

Bu sevimli domateste sn. bahceden'den gelen Cesare's Canestrino Di Lucca domates.Güçlü gelişiyor ipe aldık ancak çok fazla filizlerine diğer domatesler gibi vakit bulupta koparamadık.Bu yüzden köye gidince bütün sebzelerin bir ormana döndüğünü gördüm hatta bu yıl 3 kız kardeşleri uyguladım bu sebeptenmi bilinmez herşey devasa boyutlara ulaşmış.
Bu domatesi bazı yönlerden alakırla karşılaştırıp biriyle devam edeceğim.İlk etapta gördüğüm meyve tutumu alakıra göre az.

Aliş domatesleri bayağıdır deniyorum sanırım tohumlar içinde biraz daha bodur olan ve döl araları biraz daha açık gelişen bir çeşit daha var.Bendeki sürekli çiçek açıp meyve tutmaya hevesli bu yüzden 50-60 cm boyu bir türlü geçemiyor.Yine tuta absoluta ile başımız dertte.

Bunlarda artık benim için vazgeçilmezlerden blue beauty.Çok güzel bir domates bazı özellikler açısından selekte etmek istiyorum.

Sn. pupa.baski'dan gelen hakkaido kabak,aslında bu kabakların sarı değilde kırmızı turuncu bir renkte olacağını düşünmüştüm ilginç.