agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2020-2021
(https)




Beğeni Düzeni131Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-04-2021, 22:36   #23
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster





Solanum torvum'a aşılı hala domates.Torvum üzerine yarma aşı olarak aynı ebatlarda aşılanan domates torvumun gövdesinden daha hızlı kalınlamakta ve gelişmekte ancak fotoğraflardan görüldüğü üzere torvumun domates geliştirmesi çok iyi.Domates dördüncü salkımdaki çiçeklerinide açmak üzere.Domates balkonda ve saksıda olmasına rağmen çiçek tutumu çok iyi.Hatta üçüncü resimde dikkat ederseniz birinci ve ikinci salkımların uçlarından filizler uzayıp tekrar çiçek açmaya başladı.Ticaride küçük boyutlardayken bu anaç üzerine aşılama yapılıyor ve muhtemelen bu şekilde kalem kısmı anaçtan fazla gelişiyor.Benim başka kanallarda izlediğim kadarıyla parmak kalınlığına gelmiş torvum'un üzerine aynı kalınlıktaki domates aşılandığında çok iyi bir performans göstermekte bunun içinde öncelikle toprağa torvum fideleri dikilmeli daha sonra domates kalemleri aşılanmalı bu yöntem ticari olarak uygulanabilir tabi çiftçinin bu yöntemle uğraşacağını sanmam.

Bu da İtalyan bir abinin bana ücretsiz gönderdiği solanum torvum sw. (swartz) tohumlarından elde ettiğim fideler.Üstteki benim domates aşıladığım anaç daha önce bir fidelikten elde ettiğim anaç.Bana gelen anaçla fideliğin anacının aynı çıkma ihtimalide var,deneyip göreceğiz.Ancak solanum torvumun birden fazla alt türü var ve solanum torvum sw'nin anaç olarak en iyi tür olduğu söylenmekte.Öncelikle elimdeki fideliğin anacıyla aşısız olarak toprağa yanyana ekip aynı tür olup olmadıklarını görmek istiyorum.Eğer farklı türler çıkarlarsa bir karşılaştırma yapmak istiyorum.Ama yüksek ihtimal farklı türler bunu tuta absoluta'ya dayanımlarından tahmin edebiliyorum.Çünkü fideliğin anacına saldırmıyorlar ancak bu küçük fidelerin bazı yapraklarına tuta absoluta kurtları saldırmış durumda.
Tuta için ilk aşamada yapışkan tuzaklar kullanabilirsiniz. 2. olarak Bacillus thuringiensis (Bt) , aşamaları takip ediyoruz. Kolaylıklar dilerim.

nazlı06 ve cemilsisik beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025