![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
"Tohum Paylaşım Sonrası" sayfası açan üyelerin dikkatine
Neler olması gerektiğini birlikte kararlaştıralım... Tohum paylaşım sonrası burayı kullanıp kullanmamayı tartışmayalım ama ![]() Deneyimlerinizi yazıp, henüz işin başında olanlara yardımcı olmanız, bu paylaşım için gönül borcunuzu ödemek olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
benim tavsiyem; bu 3 alternatiften birisi olabileceğini düşünüyorum. 1- kişi tohumu kimden/nereden talep ettiyse orada üretim mesajı yayınlasın ki ilk yetiştiren gerekirse doğrudan ulaşabilir. 2- tohumu yetiştiren son kişi en azından tohumu yetiştirdiğini, tohumu paylaşılan kısmının (katalog kapansa da) altına eklesin ki tohumun hem akıbeti bilinir hem de takip kolay olabilir. 3- tohumu eken kişi ya kendi bahçe sayfasında tohum talep ettiği kişi/yeri/bilgi yi referans gösterip link vererek sayfasında paylaşın ya da sayfası olmayan paylaşım sonrası açılan sayfa da link vererek paylaşım sağlasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Alıntı:
Bence en makul seçenek bu gibi geldi. Tartışma ile gelişmeye açık ve siteye faydalı olabilecek bir başlık olmuş. Düzenleyen g.c. : 20-02-2018 saat 10:18 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Aslında işi çok karmaşık hale getirmeye gerek yok. Tohum paylaşım sonrası yaptığımız çalışmalar için yine geçen yıllarda olduğu gibi bir başlık açalım ama bu başlık geçen yıl yaptığımız paylaşım sonrası çalışmanın devamı olmayıp, 2018 yılına (sonrasında da ilgili yıla) ait bir başlık olsun ve sezon sonunda bu konu kapatılsın. Bu sayede her yılın yetiştiriciliğine ait bilgiler o yıla ait başlıktan kolayca bulunabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Moderatör
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...htm#post752258 Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
Bahçe ya da balkon sayfalarımızdan ziyade, tohumların maceralarını bu başlık altında paylaşsak daha işlevsel olmaz mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Toplamda 202 adet talep eden üye (bende dahil olmak üzere) Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2018-2019 - agaclar.net adresine konu açıp gelişmeleri an ve an eklesinler. Sonuçta paylaşan üyeler kimsenin kara kaşına yollamıyor bu tohumları. Çoğaltıldığını görmek, insanların faydalandığını bilmek, tohumun soyunun devam ettirildiğini duymak istiyorlar. Fakat daha kargolarını onaylamayan 30-40 kadar üye varken, etkinlik sonrası sayfası muhteşem paylaşımlara sahne olmayacak gibi malesef.. ------------ Gelecek etkinliklerin değerinin artırılabilmesi için, 1- Talep için ön sorumluluk verilmeli (Kızılay'a küçük bir bağış veya en az 1 fidan diktiğinin belgelenmesi gibi...) 2- Etkinlik sonrasında kural dışı hareketlerde yaptırım uygulanması. Yani "bedel" ve "ceza" olmalı ki, o şeyin gerçek değeri anlaşılsın. ------------ Yukarıda yazdıklarım çok doğru ama malesef uygulanabilir değil.. Çünkü "denetim" gerekli ve kimse bu işlemlerin teyidi için vakit harcayamaz. Bu yüzden bence şu anda en iyi etkinlik sistemi kullanmakta olduğumuzdur. Başlatan ve devam ettirinlerin ellerine sağlık. En iyisi forumda para toplayıp yetmezse Sn TCM nin arabayı da satıp, İzmir veya Antalya gibi sıcak memleketlerden tarla alıp tohumları her sene orada çoğaltmak ![]() Tarla tapusunu benim üstüme alabiliriz hayır demem yani, bakımıda gönüllü forum arkadaşları yapabilir. Tohumluk ayrılanların dışındaki artan mahsülleride vegan iftarlık hazırlayıp millete dağıtırız sevabına ![]() Yani demem o ki, Şu anda herşey olması gerektiği gibi çok güzel gidiyor daha güzeli zor. Sadece talep eden kişiler işin hakkını versin ve tohumları çoğaltsın yeterli.. Benim mesajımda burada kalsın. Seneye kısmet olursa etkinlikte tohumları alıp kaybolursanız şöyle şöyle yaparız diye tehdit ederiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2015
|
Katalog altına paylaşmak bana da mantıklı geldi. Böylece ilk paylaşan üye konusu çözüldüğü gibi tohumun yıllar içinde mutasyon,seleksiyon vs saflığının korunup korunamadığını da takip etmiş oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2015
|
Ceza ve sorumluluk vermektense ödül ile pekiştirmek daha faydalı olur kanaatimce. Nitekim Sn. TCM'nin 4x4 buna örnek olabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |