agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)




Beğeni Düzeni291Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-11-2020, 08:04   #1
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Bu senenin SONları

Biberlerin neredeyse sonu geldi. Bundan sonra çok olmaz. Bu türü çok beğendik, etli ama adını unuttum.
Name:  1.jpg
Views: 287
Size:  58.6 KB

Son karpuz. Çok büyümedi, çok da tatlanmadı. Çok çekirdekli. Seneye ekilmeyeceklere eklendi.
Name:  2.jpg
Views: 326
Size:  44.6 KB

Son Fahrenheit Blues domatesleri. Bitkisi kurudu. Artık ürün yok.
Bu küçük domatesler ilgimi çekmeye başladı. Bu türün bizdeki orijinal ismi "Gillik domates" Bir arkadaştan istedim eski orijinal Gillik domates tohumu. (Onlar yıllardır ekiyorlar.) Bu yerli türü deneyeceğim bu yıl.
Name:  6.jpg
Views: 267
Size:  69.5 KB

Kabak da artık son ürün. Yenisi çıkmaz artık.
Name:  9.jpg
Views: 329
Size:  76.2 KB

Turuncu balkabağı. İki adet daha var ama onların olgunlaşmaya fırsatı olur mu bilemem. Zaten büyümeleri durdu.
Name:  8.jpg
Views: 295
Size:  74.3 KB

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2020, 12:46   #2
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Hastalıklı biber - Küçük tohum

Acaba biberlerin bu durumunun sebebi nem ve soğuk mu yoksa bir hastalık mı?Bilgisi olan var ı?

Name:  BBR.jpg
Views: 268
Size:  69.7 KB

Name:  BBR1.jpg
Views: 258
Size:  66.5 KB

Name:  BBR2.jpg
Views: 305
Size:  69.3 KB
NOT: Sonradan burada(Halil Önen'in bahçe sayfasında) bilgi buldum.
http://www.agaclar.net/forum/819309-post304.htm



Bir de aşağıdaki balkabağı tohumları ile ilgili bir sorum var ilgilenenlere. Sağdaki geçen sene ve bu senenin ilk balkabaklarından aldığım tohumlar, soldaki ise hasat ettiğim son balkabağından aldığım tohum. Son balkabağının tohumları belirgin şekilde küçük.(Fakat tohumun içi diğerlerinden daha dolgun.) Üstelik bu yıl yetişen en iyi balkabağı bu idi. Nedenini anlamadım.
Name:  BBR2333333.jpg
Views: 268
Size:  22.7 KB

İhsanÇelik beğendi.

Düzenleyen halcur : 20-11-2020 saat 17:31
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2020, 16:19   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-03-2020
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 14
Selam sayın Halcur bu konuyu incelerseniz eğer gerekli bilgileri bulabilirsiniz diye düşünüyorum iyi çalışmalar
http://www.agaclar.net/forum/sebzele...lar/4601-2.htm

halcur beğendi.
İhsanÇelik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2020, 17:51   #4
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İhsanÇelik Mesajı Göster
Selam sayın Halcur bu konuyu incelerseniz eğer gerekli bilgileri bulabilirsiniz diye düşünüyorum iyi çalışmalar
http://www.agaclar.net/forum/sebzele...lar/4601-2.htm
Teşekkürler. İnceledim.

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2020, 10:51   #5
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Bu tohumları bir süredir bekliyordum. Köyden geldi. Eskiden beri üretilen domateslerin tohumu. Tevellüdü baya eski.

Birisinin adı "Gıcık" domates(Gillik ya da Gıllik domates de denir.) Eskiden pamuk tarlalarına ekilirdi. Sulu ve ekşi...

Diğeri bir tür köy domatesi. Biraz küçük bir tür.

Bu sene bu ikisini de üretip deneyeceğim.

Name:  1.jpg
Views: 272
Size:  68.9 KB

Name:  2.jpg
Views: 253
Size:  66.4 KB

halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2020, 12:56   #6
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Bu haftanın nevalesi... Pazar günü topladım. 1-1.5 haftaya kadar 1kg daha çıkar. Aralık olmuş hala yeşil fasulye var. Allah'ına gurban Adana.

Name:  11111.jpg
Views: 209
Size:  55.0 KB

malbman, Muda, TCM ve 3 kişi beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2020, 09:44   #7
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Yemeğini yedik yeşil fasulyenin. Birazını da buzdolabına koydu hanım. Az bir miktarı da saklanmış kovanın dibinde. Kaçar mı bizden..? Derdest ettik kaçakları ve ceza olarak patates-biber kızartmalarının yanına transfer ettik.
Bu arada biberler de tarlanın son ürünleri artık. Kalanlar da büyümüyor, Güdük Necmi modundalar.

Muda ve İhsanÇelik beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2020, 15:52   #8
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 609
Galeri: 1
Deney

Bu benim için ilginç bir deneyim oldu. Limon dalından çimlendirme. Babamın yediveren limonundan dal aldım. Birinin alt ucunu kestikten sonra bal sürdüm.(Tabelalı olan) Diğerini de alt ucunu iki yünlü yontup diktim. İkincisi(Balsız olan) Adana ağızı ile üç "ışgın" verdi. Ballı olan da eh yaşıyor.

Name:  1.jpg
Views: 193
Size:  67.5 KB

bilenyum beğendi.
halcur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025