agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2019-2020
(https)

Beğeni Düzeni78Beğeniler
  • 14 Gönderen
  • 8 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen malbman
  • 1 Gönderen alibuba84
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen malbman
  • 1 Gönderen
  • 4 Gönderen alibuba84
  • 3 Gönderen malbman
  • 7 Gönderen
  • 5 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 7 Gönderen
  • 2 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2019, 12:38   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-01-2019
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dobipa Mesajı Göster
Çalışmalarınız hayırlı ürünleriniz bereketli olsun.

Beyazlaşmış katman için tıkanıklığı açmak çözüm olduysa ne mutlu. Sulama suyunuzla veya suya eklenen katkılarla alakalı da olabilirdi.
Halen gözlemliyorum, şimdilik iyi görünüyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat gelişimleri konusunda tereddütlerm var, şaşırtma yapmayı düşünmüyorum direk toprağa geçicem buradan ancak gövdeleri cılız görünüyor gözüme bir tavsiye olan varmı acaba ?

alibuba84 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 13:01   #2
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alibuba84 Mesajı Göster
Halen gözlemliyorum, şimdilik iyi görünüyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat gelişimleri konusunda tereddütlerm var, şaşırtma yapmayı düşünmüyorum direk toprağa geçicem buradan ancak gövdeleri cılız görünüyor gözüme bir tavsiye olan varmı acaba ?
Direk toprağa alacaksanız şaşırtmak için daha çok erken. Bu halde kısa sürede telef olur fideleriniz. Viyolden plastik bardaklara alabilirsiniz. Yerleri genişleyeceği için fideleriniz de daha iyi gelişir ve pişkin fideler haline gelir.

Çalışmalarınızda başarılar

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2019, 21:17   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Direk toprağa alacaksanız şaşırtmak için daha çok erken. Bu halde kısa sürede telef olur fideleriniz. Viyolden plastik bardaklara alabilirsiniz. Yerleri genişleyeceği için fideleriniz de daha iyi gelişir ve pişkin fideler haline gelir.

Çalışmalarınızda başarılar
O zaman iki sorum olacak;

1- Bu şekilde birşey yapmadan Nisan’ın 3. Haftasına kadar viyolde devam edebilirmiyim? Fidelerim yatmaya başladı, ek takviye birşey yapabilirmiyim?

2- Plastik bardaklara alın demiştiniz, o şekilde yapacak olursam yine torf’a mı alayım? Süreci açıklarmısınız?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Eklenen Resimler

malbman beğendi.
Eski 31-03-2019, 22:31   #4
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
O zaman iki sorum olacak;

1- Bu şekilde birşey yapmadan Nisan’ın 3. Haftasına kadar viyolde devam edebilirmiyim? Fidelerim yatmaya başladı, ek takviye birşey yapabilirmiyim?

2- Plastik bardaklara alın demiştiniz, o şekilde yapacak olursam yine torf’a mı alayım? Süreci açıklarmısınız?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
Aslında iki sorunuzun cevabı da aynı. Fideleriniz bu durumdayken Nisan'ın 3. haftasına kadar gitmeniz pek mümkün görünmüyor. Bence hepsini plastik bardaklara, torfa alın ve kotiledon yapraklarının altından iki santim kalacak kadar torfa gömün. Bu şekilde hem fideleriniz yatıp ölmez hem de yüzey alanı artacağı için gömdüğünüz gövdede oluşacak olan kökler bitkinin toprağa daha sağlam tutunmasını sağlayacaktır.

Düzenleyen malbman : 01-04-2019 saat 00:36 Neden: Yazım hatası
Eski 01-04-2019, 20:41   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Aslında iki sorunuzun cevabı da aynı. Fideleriniz bu durumdayken Nisan'ın 3. haftasına kadar gitmeniz pek mümkün görünmüyor. Bence hepsini plastik bardaklara, torfa alın ve kotiledon yapraklarının altından iki santim kalacak kadar torfa gömün. Bu şekilde hem fideleriniz yatıp ölmez hem de yüzey alanı artacağı için gömdüğünüz gövdede oluşacak olan kökler bitkinin toprağa daha sağlam tutunmasını sağlayacaktır.
Peki sizce temin ettiğim bu ürünler yeterli olur mu? Onay verirseniz hemen bu akşam uygulamak istiyorum

Eklenen Resimler

Eski 02-04-2019, 06:53   #6
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
Peki sizce temin ettiğim bu ürünler yeterli olur mu? Onay verirseniz hemen bu akşam uygulamak istiyorum
Sayın alibuba84 kusura bakmayın dün akşam buralara uğrayamadım. O yüzden mesajınızı şimdi gördüm.

Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla yeni viyoller, sözünü ettiğim bardakların boyutuna yakın. Torf da zaten bildiğimiz torf. O yüzden ikisini de rahatça kullanabilirsiniz.

TCM, g.c. ve alibuba84 beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025