![]() |
10 Dilimli Bitlis degil mi o?
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemden bugün çektiğim şeker fasulye diye bildiğim tam ismini buradan tesadüfen öğrendiğim İspirin şeker fasulyesi. Oturakta yetiştiriliyor ancak sırığa almak daha verimli oluyor. Kayınpederin önerisiyle ilk ektiğimiz önceki sene oturak yapmıştık, son iki senedir sırığa alıyorum daha verimli oluyor. Taze, kuru her türlü tüketilebilir ve lezzetli.
Resimde yeşil, olmaya yakın ve olmuş üç hali de mevcut. Eklenti 574811 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 577472 Eklenti 577473 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tam olgunlukta meyvenin kesidinin resmini cekip gosterebilir misiniz? Emin olamiyorsaniz ve geri kalan meyve(ler)de herhangi bir curume soz konusu degilse, bitkinin olmesini de bekleyebilirsiniz.
Sizin desensiz cekirdekler de kurudukca Taslibahce'nin dedigi gibi catlayacak (fizyolojik bir durum oldugunu dusunuyorum; sanirim dis tabaka cok ince oldugu icin nem azaldikca gerilip catliyor) ve sonraki mevsimde ekime uygun ama esas olgun tohumlar onun daha once gosterdigi resimdeki gibi olacak. Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 577602 Eklenti 577603 Eklenti 577605 Eklenti 577606 |
5 Eklenti(ler)
Başka bir yerde olduğu için kaplumbağadan kurtulan marullar.
Göbekli Çağırkan Birnefestoprak http://www.agaclar.net/forum/1314691-post7.htm Daha önce görmediğim için ilginç bir durum meydana geldi. Nedense farklı oluşumlar bende çıkmaya başladı. Normal tohumların dışında farklı bir çiçeklenme olacak sanırım. Eklenti 577615 Eklenti 577616 Eklenti 577617 Eklenti 577618 Eklenti 577619 |
2 Eklenti(ler)
Kırmızı Kıvırcık Marul geçtiğimiz yılki etkinlikten. Sayın Heyyamola tarafından gönderilmişti. Bu yıl ekebildim.
Eklenti 577620 Eklenti 577621 |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 577622 Eklenti 577623 |
İki senedir benim kavunlarda böyle. Bu sene altlarına naylon serdim toprakla irtibatını azaltmak için, gelişmeye başladığı andan itibaren bakır-kükürt attım, mantarı gördüğüm anda 'topas' attım, ama olmadı, üstelik bu sene daha kötü oldu gibi. Ön taraftaki kökenler tamamen kurumuş, korku ve sinirden sıranın arkasına geçip bakamadım. Seneye nasip olursa dört beş kök kavun ekip sırığa almayı düşünüyorum inadına. Yaylada kavun daha zor oluyor, sıcak-soğuk farkı, çiy vs.
|
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıl ben farklı yerde yetiştirmiştim. Komşumun kavunları tam olgunlaşma aşamasında nerede ise bütün yaprakları kurumuştu. Bu yıl da aynı olmuş. O yerinin küçük olması nedeni ile hava almadığına bağlıyor bu durumu. Aşağıdaki bahçede olan komşumda da aynı durum söz konusu olmuş.
Eklenti 578679 |
5 Eklenti(ler)
Sayın Sdurul ve Loveforlife'dan önceki etkinlikten gelen sabah sefalarından bir kısmı bahçede sanırım kaplumbağaların gazabına uğradı. Birkaç açan vardı. Alt yaprakları yenmesine rağmen. Saksıda olanlar nihayet çiçek açtı. Her ikisine de teşekkür ederim. Özellikle farklı yapraklı olan çok iri ve güzel. Umarım tohumlarını alabilirim.
Eklenti 578667 Eklenti 578668 Eklenti 578669 Eklenti 578670 Eklenti 578671 |
1 Eklenti(ler)
Çekirdeği oyalılar. Bir gün sonra kurumaya başladıkları halleri.
Eklenti 578676 Diğerlerinin olgunlaşmasını bekliyorum. Doğsa reklamdan gelen karpuz hala olgunlaşmadı. Sanırım büyümeye devam ediyor. Elimdeki en büyük karpuz o oldu. Umarım çürütmem. |
5 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelen biberlerden ürün vermeye başlayanlar.
Hungarian Hot Wax biberi olma ihtimali var diye düşünüyorum. http://www.agaclar.net/forum/1319996-post23.htm Eklenti 579003 Eklenti 579004 Eklenti 579005 Bolivian Rainbow Biber http://www.agaclar.net/forum/1321681-post21.htm Eklenti 579006 Eklenti 579007 |
3 Eklenti(ler)
Gül biberi
http://www.agaclar.net/forum/1327615-post42.htm Eklenti 579009 Eklenti 579010 Aynı bitkinin çiçeği olduğunu düşünüyorum. Çiçekleri çok ilginç geldiği için resmini çektim. Çok net çıkmasa da bir fikir veriyor. Eklenti 579011 |
2 Eklenti(ler)
Sedef çiçeği (Lunnaria annua) olduğunu düşünüyorum. Önceki yılki etkinlikten loveforlife tarafından paylaşılan olması lazım. İki yıllık olunca bu yıl çiçek açmadı. Farklı olduğunu düşünen arkadaş var ise uyarırsa sevinirim.
Eklenti 579012 Eklenti 579013 |
Urla Bamyası
2 Eklenti(ler)
Urla Bamyası
http://www.agaclar.net/forum/1312470-post3.htm Bu yılki etkinlikten gelen ve kendi ektiğim bamya tohumlarından nedense pek bamya çıkmadı. Veya öldü. Sonradan ektiğim bamyalar ise küçük vaziyette yeni gelişiyorlar. Daha önce çıkan ve tek tük büyümeyen bamyalar. Eklenti 579018 Eklenti 579019 |
3 Eklenti(ler)
İlk çıkan ve tohumluk olarak bıraktığım kabaklar. Yeni kabak oluşturamadılar.
Eklenti 579020 Eklenti 579021 Eklenti 579022 Önceki halleri Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sn. Muda emeğinize sağlık çok güzel görünüyorlar , son resimlerdeki kabaklardan bende de var. Hasat zamanı ne zaman acaba ?? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
http://www.agaclar.net/forum/1406586-post76.htm burada sorduğunuz karpuz muhtemelen geçen etkinlikte benden gelen Kongo karpuz. Çekirdeği açık renkli olması lazım eğer kestiğiniz olduysa.
http://www.agaclar.net/forum/1320187-post5.htm |
Alıntı:
Bende görüntü,üzerindeki desenler ve renkler itibari ile ben de sizden gelen kongo karpuz olduğunu tahmin ettim. Uzun olan olduğu gibi resimde görüldüğü gibi yuvarlak olan da var. Kulakçık itibari ile halen yeşil olarak görünüyorlar. Ancak uzun olan başka karpuzlarla birlikte alt tarafından yarılmaya başlamış durumda. Öncelik tohum almak olduğu için bekletiyorum. Yakında soğuk nedeni ile mecburen koparmak zorunda kalacağız. |
[QUOTE=Muda;1411912]Etkinlikten gelen biberlerden ürün vermeye başlayanlar.
Hungarian Hot Wax biberi olma ihtimali var diye düşünüyorum .Sn Muda biberleriniz İsmail Kuzucu dan Turşuluk sarı bibere benziyor. |
[QUOTE=neşecan;1413881]
Alıntı:
Biberlerde bu yıl yetiştiremediğim için fazla bir şey söyleyemiyorum. Bir tek sn. bahçedennden gelen boşnak biberleri kızarmaya başladı. Gelecek yıl hepimiz için daha iyi olur diye ümit ediyoruz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025