![]() |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...nligi/6483.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kaknus/ Bolu fasulyesi
http://www.agaclar.net/forum/1314231-post3.htm İki fasulyeyi fasulye yetiştirmede başarısızlıklarımdan dolayı komşuma vermiştim. Sagolsun benim diğer diktiklerim çok az yaşamasına ve verim vermemesine rağmen onda en azından yaşadılar. O kendi diktiklerinden hasat ediyor. Bunları tohumluk olarak ayırdık. Her ne kadar lezzetini bilmesek de verim olarak beğeniyor. Biraz daha bakımla daha iyi olacaklar muhtemelen. Eklenti 573574 Eklenti 573575 Eklenti 573576 Bu yıl oldukça fazla yağmur yağdı. Fasulyeler yağmur fazla yağdığı zaman çürüyorlar. Dağlık ve kumluk yer olması nedeni ile su çok fazla durmuyor. Ancak ona rağmen fasulye tohumları çürüyorlar. Komşumun fasulye dikerken uyguladığı yöntem biraz çukur kazıp yanmış gübre koyuyor. Fasulyeyi onun üzerine koyup çok az daha gübre koyarak ekim yapıyor. Bu şekilde olunca fazla su tahliye olup toprağın üstünün su nedeni ile sertleşip çimlenen tohumun üzerinin sert toprak tabakası oluşması önleniyor. |
3 Eklenti(ler)
İspir Şeker Fasulye / MeyveliTepe
http://www.agaclar.net/forum/1314889-post9.htm Komşuma tohumlarını verdiğim ikinci çeşit fasulye Biraz kıyıda köşede kaldı. Kuru fasulye olarak fazla boylanmayacağı düşünüldü. Ancak bizi yanılttı. Komşumun kökensiz olarak nitelendirdiği kuru fasulyelerden çok boylandığını, verimli olduğunu söyledi. Sırık dikilmesi durumunda çok daha verimli ve güzel olacağı kesin. Eklenti 573577 Eklenti 573578 Eklenti 573579 |
1 Eklenti(ler)
|
Ispir'in kiliflarinin barbunya gibi cok ucuk pembe seritli olmasi gerek. Kiliflar kartlasmaya basladikca daha belirgin oluyor. Sizinkinde var mi o desen? Resimden secemiyorum.
|
Bir de dane sayisi kilif basina 3-4 kadar oluyor. Sizinkilerde 7-8 gibi gozukuyor.
|
En kısa zamanda durumlarına bakıp bilgi vereceğim.
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Kuşgözü - Gilia tricolor
http://www.agaclar.net/forum/1307436-post4.htm Çiçekleri biraz küçük. Fosforlu gibi bir görüntüsü var. Kokusuna bakmadım. Duvar altında olunca biraz gölgede kaldı. Eklenti 573689 Eklenti 573690 |
2 Eklenti(ler)
Marina di Chioggia Bal Kabağı
http://www.agaclar.net/forum/1326984-post39.htm Önceki hali; http://www.agaclar.net/forum/1401206-post28.htm Mantar nedeni ile çok büyük problem var. Umarım tohumlarını olgunlaştırabilirler Duvar üzerine aldım. Eklenti 573691 Eklenti 573692 . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bolu fasulyesinde tanelerde belirgin özelliği olan leke var. Çok verimli durumda. Fotoğraflarını daha sonra eklerim. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 574115
Eklenti 574116 Eklenti 574117 Bolu fasulyesi çok verimli. İspir fasulyesi olarak diktiğinde ise belirgin özellikleri yok. En alttaki resimde görüldüğü gibi uzun taneli. Bolu fasulyesinin biraz soluk olsa da lekeleri belirmiş. |
4 Eklenti(ler)
Karpuzlarda sıkıntım olmuştu. Yeni bir yere ekmiştim. Bu ektiklerim direk çekirdekten çıkanlar. Bir kısmı kaplumbağanın gazabına uğramış nerede ise köküne kadar yenmişti. Hatırladığım Doğsa reklam tarafından etkinliğe gönderilen karpuz tohumlarını ekmiştim. Ancak farklı bir karpuz daha var. Ben karar veremedim daha. Çok çeşit ekmektense tek çeşit ekip en iyi ve tozlaşma ihtimali olmadan yetiştirmek en güzeli.
Şu ana kadar karpuzlarda şampiyon olan ilk iki resimdeki. Komşum olgunlaştığını söylüyor. Tek olduğu için olgunlaşmama ihtimaline karşı koparmaya kıyamıyorum. Onun tahmini 9-10 kğ. En az 8 kğ olduğunu söylüyor. Kulakçıklarının kuruyup kurumadığını olayı tam olarak anlamadığım için bilemiyorum. Arkadaşın abisi Alanya'da karpuzun yüzeyine bakarak olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlıyormuş. Benim hiç anlamadığım şey. Başına bir şey gelmeden koparsam iyi olacak. Aynı şartlarda diğerleri 1 kğ ancak gelir. Karpuz, kavun yetiştirmeyi beceremiyoruz sanırım. Eklenti 574296 Eklenti 574297 Doğsa reklam tarafından gönderilen karpuz hangisi. Diğeri bariz olarak farklı. Renk olarak alttaki resimdekine daha benziyor. Onlar daha yeni büyümeye başladılar. Eklenti 574298 Eklenti 574299 |
2 Eklenti(ler)
Birnefestoprak tarafından gönderilen çekirdeği oyalılar. Verim iyi olmasına rağmen nedense büyütemedim. 1 kğ civarında ancak varlar. Bundan sonra büyüyebilirler mi bilemiyorum. Aynı kolda iki karpuz olan ikinci bir kol daha var.
Eklenti 574300 Eklenti 574301 |
4 Eklenti(ler)
Domatesleri kaldıramayınca yerlerde sürünüyorlar. Hemen hemen hiçbirine çapa yapılamadı. Kavun, karpuz, domates çapa yapılmayınca sanırım fazla büyüyemiyorlar. Gübre fide dikilirken biraz verebildim. Yağmurlar ve dolu nedeni ile bitkilerin hepsinin gelişimi gecikti. Domatesler yeni verime geçti. Havalar soğuyacakmış.
Birnefestoprak'ın gönderdiği Turkish Striped Monastery (Çizgili İstanbul) sırığa alınıp biraz daha iyi bakılsa imiş çok fazla domates verecekmiş. Çizgileri sarımsı. Eklenti 574302 Eklenti 574303 Eklenti 574304 Eklenti 574305 |
4 Eklenti(ler)
Patetes yapraklı verimli ancak domatesleri çok büyük olmayan. Bir salkımda 10 tane diğer salkımda 11 tane domates saydım.
Eklenti 574306 Eklenti 574307 Eklenti 574308 Eklenti 574309 |
5 Eklenti(ler)
Buda başka bir patates yapraklı
Eklenti 574310 Eklenti 574311 Eklenti 574312 Eklenti 574313 Eklenti 574314 |
1 Eklenti(ler)
@ Muda, sizin karpuzun daha zamanı var gibi, kulakçık yeşil ve canlı duruyor.
|
1 Eklenti(ler)
@Muda, gönderdiğiniz patlatmalık darı tohumları ile komşumuzun verdiği darıları karıştırarak ekmiştik. Sanırım işaretli olan düzeli sıralanmış olanlar sizin gönderdikleriniz. Patlatmalık darıları dalında iyice kartlaştıktan sonra mı toplamak gerek yoksa koparıp içeride mi bekletmeliyiz.
|
Sn. TCM;
Patlatmalık mısırlar en üstte olduğu gibi biraz küçük ve düzgün sıralılar. İçlerinde renkli olanların da çıkması gerekiyor. Tamamen olgunlaşıp sertleştikten sonra topluyoruz. Şu anda ateş üzerinde közleme veya haşlama yaparak değerlendirebilirsiniz. Patlatmak isterseniz mutlaka dalında iyice sertleşinceye kadar beklemesi gerekiyor. |
2 Eklenti(ler)
Boşnak biberi / bahcedenn
http://www.agaclar.net/forum/1329650-post82.htm Biber çeşitlerinden biberleri olan biberleri çoğalttılar. Diğerleri henüz biber vermeye başlamadılar. Eklenti 574586 Eklenti 574587 |
3 Eklenti(ler)
Uzun kabaklar yeniden kabak oluşturmaya başladılar. Bir de mantar olmasa idi. Çok fazla yan dal yapınca verim de arttı. Bir kısım dişi çiçeklerde döllenme olmamış sanırım. Birkaç gün önce çekilen fotoğraflar. Bugün gördüğümde büyümüşlerdi.
Eklenti 574588 Eklenti 574589 Eklenti 574590 |
2 Eklenti(ler)
Başka arkadaşların yetiştirdiği kadar olmasa da elimdeki en büyük karpuz. Kulakçığı hala yeşil. Sayın TCM sayesinde nihayet nereye bakacağımızı öğrendik.
Eklenti 574591 Eklenti 574592 |
3 Eklenti(ler)
Uzun ve rengi çok hoşuma giden karpuz.
Eklenti 574593 Eklenti 574594 Büyümeye devam ediyor. Kulakçığı yeşil. Eklenti 574595 |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu da birnefestoprak tarafından gönderilen diğerlerinden farklı olan kavun. Bakalım büyüyebilecekler mi?
Eklenti 574599 Eklenti 574600 10 Dilimli Bitlis olduğu anlaşıldı. |
2 Eklenti(ler)
Babam tarafından tohumları eski tohumlar gibi iri olduğu için dikkatini çekerek yurt dışından getirdiği karpuzdan iki kök çıktı. Nedense fazla büyümediler. Bir tanesinde meyve tutumu oldu. Umarım yetişir ve ne olduğunu görebiliriz. Tohum oluşturabilirse etkinlikte paylaşmayı düşünüyorum.
Eklenti 574601 Eklenti 574602 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025