![]() |
Alıntı:
|
Sadece dolmalik cicek (birkac tane de ufak meyve) veren bir Italyan cesidi var. Cicek bol olunca izolasyon zor oluyor ama sonbaharda ekmek istiyorum. Olursa, sizin tarifi mutlaka deneriz, tesekkurler.
|
Atılgan'dan gelen Kızartma Kabağı "Black Beauty"nin çiçek sapları dikensiz. Kolay toplanıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Bugün topladığım domateslerle kış hazırlıklarına başladım.
|
5 Eklenti(ler)
Çörekotu kapsülü
Eklenti 567526 Bir kapsülün içinden çıkan çörek otları Eklenti 567525 Arşın börülce Eklenti 567527 Koç boynuzu fasulye Eklenti 567529 Gaillardia açmak üzere Eklenti 567528 |
5 Eklenti(ler)
Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash
Eklenti 567530 Spagetti kabak Eklenti 567531 Kabuksuz kabak çekirdeği Eklenti 567532 Marina di Chioggia Bal Kabağı Eklenti 567533 Kırmızı bamya Eklenti 567534 |
5 Eklenti(ler)
Little fingers
Eklenti 567535 Alis' pembe kiraz Eklenti 567536 Biberler Eklenti 567537 Eklenti 567538 Eklenti 567539 |
5 Eklenti(ler)
Biberler ve domatesler
|
2 Eklenti(ler)
Domatesler devam
|
Abi Maşallah ya sizde değişik cins ürünler var. Emeğinize sağlık bol ve bereketli olsun dolsun taşsın artsın inşallah :D
|
Little Fingers patlıcan çok verimli, erkenci ve lezzetli. Diğer patlıcanlar aynı anda dikilmesine rağmen henüz sebze vermedi. Little Fingers seneye yerini garantiledi.
Yürek domates bol etli. Black Cherry lezzetli ve verimli. Alis' pembe kiraz verimli. |
5 Eklenti(ler)
Gaillardia arıları çekiyor
Eklenti 569530 Marina di Chioggia Bal Kabakları şekillenmeye başladı Eklenti 569531 Eklenti 569532 Beyaz patlıcan Eklenti 569536 Tepeköy fasulyesi Eklenti 569537 |
3 Eklenti(ler)
|
usta eline sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Gelecek sene için domates tohumu hazırlamaya başladım.
|
2 Eklenti(ler)
Turkish orange patlıcanı uzaktan gördüğümde domates sandım.
Eklenti 571710 Turkish orange patlıcan, peynir biberi ve diğer biberler kızarırken. Eklenti 571711 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Benim için bir zevk. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Kızartma Kabağı "Black Beauty" 2-3 haftadır mutfakta beklemesine rağmen tazeliğinden ödün vermemiş. Kabuğu da tehlike arz etmeden rahatça soyuluyor.
Kabağın en lezzetli hali bu olsa gerek: Kabak rendesi, kaşar rendesi, yumurta beyazı, karabiber, nane tuz Eklenti 571993 Bu da tohumluk bıraktığım black beauty. Sapı kuruduğu için kopardım. Eklenti 571995 |
Isin mutfakla ilgili kismi cok onemli. Temmuz ayinin sonunda Seed Savers Exchange'in konferansindaydim. Gelecekte yapilabilecek calismalarla ilgili uyelerden fikir aldiklari bir oturum duzenlediler. Kafalarinda tohum cesitlerinin mutfakta kullanimiyla ilgili yeni bir calisma yapmak istediklerini soylediler. 40 senelik bir kurum, bizim ANATOHUM Mutbak'la yapabilecegimiz calismada bizden geride :) Yerli tohumlarin mutfakta kullanimiyla ilgili Sn sakagun'un bilgilerinden cok yararlanacagiz gibi duruyor.
|
Elimden geleni yaparım.
|
5 Eklenti(ler)
Asterler açtı.
Eklenti 574239 Eklenti 574240 Tesbih çiçeği tesbihlerini oluşturdu. Eklenti 574241 İstanbul Ispanağı tohumları. Eklenti 574242 Acı yemediğimizden acı biberler konuklara hediye ediliyor. Eklenti 574243 |
3 Eklenti(ler)
Little fingers sebze üretmeye devam ediyor
Eklenti 574244 Kırmızı biberler Eklenti 574245 Ve çift boğumlu susak Eklenti 574246 |
5 Eklenti(ler)
Geçen sene ektiğim tohumlardan kışı atlatanlar, dökülen tohumlardan çıkanlar...
Gaillardia, Karanfil, Fazelya, Şebboy... Eklenti 596397 Eklenti 596398 Eklenti 596399 Eklenti 596400 Eklenti 596401 |
4 Eklenti(ler)
|
2016'da gelen tohumlar
Hafize Baliç Pembe Domatesi - Atilgan Maniye Domatesi - Atilgan Everglades - bahcedenn Boğa Kanı Kırmızı Pancar - heyyamola Barbaros - hosseda Dereotu - İsmail Kuzucu Mor Sırık Şeker Fasulye - İsmail Kuzucu minyatür bal kabağı - kader_bpkp maş fasulyesi - kader_bpkp Boysenberry, Karakablack berry, Tayberry, Heritage Ahududu Mix paket - Lonicera Mizuna- Japon yeşilliği - Lonicera Anisodontea capensis - loveforlife Felicia amelloides (mavi papatya) - loveforlife Adana yer fıstığı - selim87 Meksika Patatesi (Jicama) - siskebap Heybetli Domates Tohumu - TCM Yöresel Köy Domatesi - TCM İspir Şeker Fasulye - TCM Kuru Fasulye - TCM Yöresel Kısa Barbunya - TCM Kudret Narı - telato Yer Bademi - Tigernut - uss Karnıkara Börülce - uss Bilya Kekik - muda Yer Kirazı - bahcedenn |
2 Eklenti(ler)
Mini sera yeniden hazırlandı. İlk ekilen tohumlar geçen seneki etkinlikte gelen biberler oldu. Tohumları ekerken yağmur başlayınca sevindim. Biberlerin can suları yağmur suyu oldu.
Georgescu Chocolate Tatlı Biber Jimmy Nardello Italian Pepper (Jimmy Nardello's Sweet Italian Frying Pepper) Mehmet'in Tatlı Türk Biberi Bolivian Rainbow Biber Mor İnci Biberi Peynir biberi Dolmalık tatlı mor biber Yeşil sivri biber (Bolu) Kırmızı Biber |
Bugün ekilenler:
Yer Kirazı Kudret Narı Mizuna Boysenberry, Karakablack berry, Tayberry, Heritage Ahududu Mix paket (Sera dışına ekildi) Boğa Kanı |
3 Eklenti(ler)
Boğa Kanı
Eklenti 599416 Mizuna Eklenti 599417 Geçen sene saksıya tohumlarını ektiğim Goji Berry'leri 2 hafta önce bahçeye diktim. Yapraklanmışlar. Eklenti 599418 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025