agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/)
-   -   Sakagun / Tohum Paylaşım Sonrası (Sakarya) (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasimi-sonrasi-calismalar-2014-2018/36594.htm)

sakagun 15-06-2015 07:42

Kabak hasadı sonrası
 
1 Eklenti(ler)
Kabakları fazla büyümeden hasat ettim ki diğer kabaklar da büyüyebilsin.

sakagun 15-06-2015 11:02

5 Eklenti(ler)
50 cm. aralıklarla diktiğim domateslerin aralarında boşluk kalmadı. Artık sabırsızlıkla domateslerin kızarmalarını bekliyorum.
Eklenti 559333

Alis' Pembe Kiraz
Eklenti 559329

Black Cherry Domates
Eklenti 559330

Black form Tula domates
Eklenti 559331

Cherokee Purple Domates
Eklenti 559332

sakagun 15-06-2015 11:05

5 Eklenti(ler)
Ya da pembeleşmelerini ya da siyahlaşmalarını ya da turunculaşmalarını...

Pembe Domates "Brandywine"
Eklenti 559334

Russian Cossack Domates
Eklenti 559335

Sasha's Altai Domates
Eklenti 559336

Sivas Koyulhisar Domates
Eklenti 559337

Turkish Striped Monastery (Çizgili İstanbul)
Eklenti 559338

sakagun 15-06-2015 11:08

5 Eklenti(ler)
Yürek domates
Eklenti 559342

Ayçiçeği açtı
Eklenti 559339

Fasulyeler tele sarılmaya başladı
Eklenti 559340

Kabaklar tarhlara sığmıyor
Eklenti 559341

Patlıcan açtı
Eklenti 559343

neretva 17-06-2015 15:58

Sizin çalışmalarınızı, emeklerinizi, düzeninizi gördükçe istifa edip, kendimi bağ bahçe işlerine, doğaya vurasım geliyor :) Şaka değil, gerçekten ciddi ciddi düşünmeye başladım. Şöyle nüfusu, gürültüsü patırtısı, trafiği, hengamesi az, toprağı verimli, bol güneşli bir yere. Ama nereye :)
Selamlar.

sakagun 17-06-2015 18:51

Ben evden çalıştığım için buraya yerleşmek sorun olmadı. Evden çalışabilme imkanınız varsa hiç durmayın derim.

TCM 18-06-2015 08:47

@sakagun, ekim-dikim zamanlamanız mükemmel. Kar-buz sonrası benim ayçiçeklere sıra gelmedi daha ekmeye. :)

sakagun 18-06-2015 11:21

1 Mayıs'ta fideleri toprağa geçirecek şekilde tohumları ektim.

Sizin oralar yayla olduğundan daha geç ekim yapıyorsunuz. Sebzelerin olgunlaşması da uzun sürüyor.

esgül73 18-06-2015 14:15

Zevkle izledim fotoğraflarınızı.Çok başarılı olmuş çalışmalarınız.Ellerinize sağlık.

resimsel 18-06-2015 14:21

Sebze bahçesi de bu kadar düzenli ve bakımlı olabilirmiş demek.
Ellerinize emeğinize sağlık çok beğendim:)

sakagun 18-06-2015 14:54

5 Eklenti(ler)
Şenberber fasulyesi
Eklenti 560117

Barbunya fasulyesi
Eklenti 560118

Tepeköy fasulyesi
Eklenti 560119

Mor inci biberi
Eklenti 560120

Tohum almak için erken ektiğim çin lahanası
Eklenti 560121

sakagun 18-06-2015 14:57

3 Eklenti(ler)
Tohumluk bıraktığım Kızartma Kabagı "Black Beauty". Çürümemesi için toprakla arasına bir yükselti koymam gerekiyor.
Eklenti 560122

Dolmalık kabak
Eklenti 560123

Sakız kabağı
Eklenti 560124

sakagun 18-06-2015 15:00

2 Eklenti(ler)
Bodur Katmerli Kına Çiçeği - İsmail Kuzucu
Eklenti 560125

Kına Çiçeği - Heyyamola
Eklenti 560127

sakagun 19-06-2015 17:03

1 Eklenti(ler)
Bugünkü kabak hasadı. 7,5 kilo.

sakagun 22-06-2015 10:37

4 Eklenti(ler)
Kadife çiçeği
Eklenti 560875

ve Ateş çiçeği açtı
Eklenti 560876

Zinnia'lar da açmaya başladı
Eklenti 560877
Eklenti 560878

sakagun 28-06-2015 10:15

4 Eklenti(ler)
Biberlerin durumu.

sakagun 28-06-2015 10:19

5 Eklenti(ler)
Yağmur devam ediyor. Domateslerin boyu 2 metreyi buldu. Henüz kızaran yok.
Yağmur bazı domateslerin yapraklarına zarar verdi. Seneye sera yapmalı.

sakagun 28-06-2015 10:28

3 Eklenti(ler)
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı.
Eklenti 562498

Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash "
Eklenti 562497

Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar.
Eklenti 562499

sakagun 28-06-2015 10:44

4 Eklenti(ler)
Patlıcanlar
Eklenti 562506
Eklenti 562507

İlk fasulye hasadı
Eklenti 562508

Kına çiçeği tohum oluşturuyor
Eklenti 562509

sakagun 07-07-2015 18:08

5 Eklenti(ler)
Biberler

sakagun 07-07-2015 18:12

5 Eklenti(ler)
Son 2 gündür sıcaklar domatesleri kızartmaya başladı

Alis' pembe kiraz
Eklenti 564651

Eklenti 564652

Eklenti 564653

Eklenti 564654

Eklenti 564655

sakagun 12-07-2015 10:02

2 Eklenti(ler)
Heyyamola'dan Kız Gözü çiçeği
Eklenti 565585

Ve TCM'den Hercai Menekşe
Eklenti 565586

sakagun 12-07-2015 10:10

Bahcedenn'in "Jimmy Nardello" biberini ve oz26'nın "Little Fingers" patlıcanını kızartıp yoğurtlayıp yedik. Gerçekten çok lezzetliydi.

sakagun 14-07-2015 08:52

1 Eklenti(ler)
Dolmalık biber hasadına başladık

birnefestoprak 14-07-2015 09:01

Dolma icinin tarifini verebilir misiniz?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1391500)
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı.
Eklenti 562498

Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash "
Eklenti 562497

Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar.
Eklenti 562499


sakagun 14-07-2015 09:41

Kabak çiçeği dolması:

Malzemeler:
Zeytin yağ
Taze nane (yoksa kuru nane)
Kuru soğan
Pirinç
Salça
Tuz

Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun.

Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz.

kerkenez 14-07-2015 10:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1395865)
Kabak çiçeği dolması:

Malzemeler:
Zeytin yağ
Taze nane (yoksa kuru nane)
Kuru soğan
Pirinç
Salça
Tuz

Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun.

Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz.

Peki öncesinde kabak çiçeklerini bir işlemden geçiriyormuyuz? Ne bileyim içini boşaltıp yıkıyor muyuz mesela? Yoksa direk dolduruyor muyuz?

sakagun 14-07-2015 11:01

2 Eklenti(ler)
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler.

Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum.

Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor.

Temizlendikten sonraki fotoğrafları:

Resulgur 14-07-2015 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 1395882)
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler.

Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum.

Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor.

Temizlendikten sonraki fotoğrafları:

Hocam biz dün yaptık kabak çiçeği dolmasını .. Bal kabağı çiçeklerini sabah toplamıştım Çiçekleri olduğu gibi yıkayıp içlerini dolma harcı ile doldurduk çok ta güzel oldu .. Kabak çiçeği saklama konusunda bir bilgim yok var mı bir bilginiz ? Bir posete koyup dolaba atsak olur mu ..

sakagun 14-07-2015 13:40

Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe koyarsanız çiçekler kapanmaz. Bu halde buzdolabında buzdolabı poşetinde veya saklama kabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz. Sonra çiçekler sulanmaya başlıyor.

Ya da çiçekleri doldurup pişirerek veya pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025