![]() |
Kabak hasadı sonrası
1 Eklenti(ler)
Kabakları fazla büyümeden hasat ettim ki diğer kabaklar da büyüyebilsin.
|
5 Eklenti(ler)
50 cm. aralıklarla diktiğim domateslerin aralarında boşluk kalmadı. Artık sabırsızlıkla domateslerin kızarmalarını bekliyorum.
Eklenti 559333 Alis' Pembe Kiraz Eklenti 559329 Black Cherry Domates Eklenti 559330 Black form Tula domates Eklenti 559331 Cherokee Purple Domates Eklenti 559332 |
5 Eklenti(ler)
Ya da pembeleşmelerini ya da siyahlaşmalarını ya da turunculaşmalarını...
Pembe Domates "Brandywine" Eklenti 559334 Russian Cossack Domates Eklenti 559335 Sasha's Altai Domates Eklenti 559336 Sivas Koyulhisar Domates Eklenti 559337 Turkish Striped Monastery (Çizgili İstanbul) Eklenti 559338 |
5 Eklenti(ler)
Yürek domates
Eklenti 559342 Ayçiçeği açtı Eklenti 559339 Fasulyeler tele sarılmaya başladı Eklenti 559340 Kabaklar tarhlara sığmıyor Eklenti 559341 Patlıcan açtı Eklenti 559343 |
Sizin çalışmalarınızı, emeklerinizi, düzeninizi gördükçe istifa edip, kendimi bağ bahçe işlerine, doğaya vurasım geliyor :) Şaka değil, gerçekten ciddi ciddi düşünmeye başladım. Şöyle nüfusu, gürültüsü patırtısı, trafiği, hengamesi az, toprağı verimli, bol güneşli bir yere. Ama nereye :)
Selamlar. |
Ben evden çalıştığım için buraya yerleşmek sorun olmadı. Evden çalışabilme imkanınız varsa hiç durmayın derim.
|
@sakagun, ekim-dikim zamanlamanız mükemmel. Kar-buz sonrası benim ayçiçeklere sıra gelmedi daha ekmeye. :)
|
1 Mayıs'ta fideleri toprağa geçirecek şekilde tohumları ektim.
Sizin oralar yayla olduğundan daha geç ekim yapıyorsunuz. Sebzelerin olgunlaşması da uzun sürüyor. |
Zevkle izledim fotoğraflarınızı.Çok başarılı olmuş çalışmalarınız.Ellerinize sağlık.
|
Sebze bahçesi de bu kadar düzenli ve bakımlı olabilirmiş demek.
Ellerinize emeğinize sağlık çok beğendim:) |
5 Eklenti(ler)
Şenberber fasulyesi
Eklenti 560117 Barbunya fasulyesi Eklenti 560118 Tepeköy fasulyesi Eklenti 560119 Mor inci biberi Eklenti 560120 Tohum almak için erken ektiğim çin lahanası Eklenti 560121 |
3 Eklenti(ler)
Tohumluk bıraktığım Kızartma Kabagı "Black Beauty". Çürümemesi için toprakla arasına bir yükselti koymam gerekiyor.
Eklenti 560122 Dolmalık kabak Eklenti 560123 Sakız kabağı Eklenti 560124 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bugünkü kabak hasadı. 7,5 kilo.
|
4 Eklenti(ler)
Kadife çiçeği
Eklenti 560875 ve Ateş çiçeği açtı Eklenti 560876 Zinnia'lar da açmaya başladı Eklenti 560877 Eklenti 560878 |
4 Eklenti(ler)
Biberlerin durumu.
|
5 Eklenti(ler)
Yağmur devam ediyor. Domateslerin boyu 2 metreyi buldu. Henüz kızaran yok.
Yağmur bazı domateslerin yapraklarına zarar verdi. Seneye sera yapmalı. |
3 Eklenti(ler)
Kabaklar uzadı, birbirine karıştı.
Eklenti 562498 Sanırım "Patisson Panaché Jaune et Verte Scallop Squash " Eklenti 562497 Kabak çiçekleri için 3 günlük iç hazırlıyorum. O günkü çiçekleri doldurup tepside donduruyorum. 1 saat sonra donan çiçekleri buzdolabı poşetine alıp derin dondurucuya atıyorum. Böylece birbirine yapışmıyorlar. Eklenti 562499 |
4 Eklenti(ler)
Patlıcanlar
Eklenti 562506 Eklenti 562507 İlk fasulye hasadı Eklenti 562508 Kına çiçeği tohum oluşturuyor Eklenti 562509 |
5 Eklenti(ler)
Biberler
|
5 Eklenti(ler)
Son 2 gündür sıcaklar domatesleri kızartmaya başladı
Alis' pembe kiraz Eklenti 564651 Eklenti 564652 Eklenti 564653 Eklenti 564654 Eklenti 564655 |
2 Eklenti(ler)
|
Bahcedenn'in "Jimmy Nardello" biberini ve oz26'nın "Little Fingers" patlıcanını kızartıp yoğurtlayıp yedik. Gerçekten çok lezzetliydi.
|
1 Eklenti(ler)
Dolmalık biber hasadına başladık
|
Dolma icinin tarifini verebilir misiniz?
Alıntı:
|
Kabak çiçeği dolması:
Malzemeler: Zeytin yağ Taze nane (yoksa kuru nane) Kuru soğan Pirinç Salça Tuz Soğanı zeytin yağda öldürün, içine pirinci katın biraz kavurun. Nane, tuz, salça ve az su ekleyin. 2-3 dakika pişirin. İçin soğumasını bekleyin, kabak çiçeklerine doldurun. Bu halde derin dondurucuya da atabilirsiniz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Yıkayabilirsiniz. Buzluğa atacaksanız çiçeklerin iyice kuruduklarından emin olun. Kaba veya birbirlerine yapışabilirler.
Kabak çiçeklerinin çanak yapraklarını ve dişi organını kesiyoruz. Kayseri'de dişi organı kesmeden, içini bulgurlu yaptıklarını duydum. Bir de kara kabak ve sakız kabağı çiçeklerini kullanın. Bal kabağı çiçekleri güzel kokulu oluyor, ancak bazen acımsı olabiliyor. Temizlendikten sonraki fotoğrafları: |
Alıntı:
|
Çiçekleri ayıkladıktan sonra iç içe koyarsanız çiçekler kapanmaz. Bu halde buzdolabında buzdolabı poşetinde veya saklama kabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz. Sonra çiçekler sulanmaya başlıyor.
Ya da çiçekleri doldurup pişirerek veya pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025