![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
malbman/Tohum Paylaşım Etkinliği (İzmir) 2018
Tüm agaclar.net ve doğa sevdalısı dostlara selam ve sevgiler. Bu yıl çalışmalara (tamamen üzerime çöken tembellik yüzünden ![]() ![]() ![]() Hepimize bu yılki çalışmalarımızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bu arkadaş Tomato Lemony. Yanlış hatırlamıyorsam tohumlarını 2008 yılında İngiltere'den almış ve aynı yıl yetiştirip bol miktarda tohum almıştım. Ama o yıl nasıl olduysa tohum pakedini kaybettim ve bu yıl, küçük geldiği için daha büyüğü ile değiştirdiğim eski tohum kutumu kurcalarken, tohumları yetiştirme notları yığınının arasında buldum. nasıl sevindiğimi anlatamam ![]() Çimlenceğini hiç düşünmüyordum ancak şansımı denemeye karar verdim ve işte sonuç ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu defa Amerika kökenli bir tohum: Tomato True Black Brandywine. Çiçek açmaya başladı bile. Domatesin olgun halini bu linkten görebilirsiniz. Umarım böyle domatesler yetiştirmeyi başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu domatesi de kayıtlarıma "Sarı Domat" olarak almşım ancak kimden ya da nereden aldığım bilgisini ne yazık ki kaydetmemişim. Tohum paylaşım etkinliğinden aldıysam, daha sonra tohum paylaşım etkinliklerini kontrol ederek kaynağını tespit etmeye çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yine ABD kökenli bir domates daha: Blue Cream Berry. Geçen yıl en sevdiğim domates bu oldu. Son derece sulu ve hafif mayhoş bir tadı var. Bunun yanında kabukları biraz kalın ama lezzeti ve görüntüsünün güzelliği bu olumsuzluğunu kat kat örtüyor. Mutlaka denemeniz gereken bir çeşit. Geçen yıl yetiştirdiklerim burada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Yine ABD kaynaklı ticari bir tohum: Watermelon Orangeglo. Çok değşik bir karpuz çeşidi. Geçen yıl fidesi çiçek açmaya başladığında, üzerinde bir tane de minik meyvesi varken bir günde ölmüştü. Umarım bu yıl yetiştirmeyi başarabilirim. Olmuş hali bu şekilde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Karpuz Mickylee. Sayın Atılgan 2017 yılında paylaşmış bunu. Geçen yıl neredeyse tüm fidelerimi bilmediğim bir nedenle iki günde kaybettiğim için ne yazık ki bu çeşit te arada kaynamış, yetiştirememiştim. Bu yıl başarılı olacağımı umuyorum. Sayın Atılgan'ın hoşgörüsüne sığınarak kendi meyvesini bilgi babında kullanıyorum. Buradadır Düzenleyen malbman : 07-06-2018 saat 09:33 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdeği Oyalı turuncu Kültivar. Sayın Taşlıbahçe paylaşımı. Bu tür alışılmadık renkteki sebze ve meyveler çok ilgimi çekiyor ama bir çoğunu bu güne kadar yetiştirmeyi, daha doğrusu meyve almayı başaramadım. Umarım bu yıl her şey farklı olur. Sayın Taşlıbahçe'nin yetiştirdiği meyve ve ilgil bilgiler de burada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Yine bir Sayın bahcedenn paylaşımı: Scotch Bonnet Biber Acı biberle pek aram olmasa da, Sayın bahcedenn biberi öyle güzel anlatmış ki, o güzelim görüntüsü bu anlatımla birleşince tohum talep etmek şart oldu tabii ![]() ![]() ![]() Fotoğrafta böyle eciç bücüş durduğuna bakmayın. Saksıda beslenmeye başladıktan sonra birkaç saat içinde toparlandı da boy bile attı ![]() Sayın bahcedenn affınıza sığınarak sizin biberleri konu mankeni yapıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Artık neredeyse sona geldik. Soldan sağa: Geçen yıl kendi yetiştirdiğim Mor Reyhan tohumlarından yeni yetiştirdiğim reyhanlar. Ortada Sayın muda'nın paylaşımı olan Limon Kokulu Fesleğen Ve en sağdaki de yine Sayın bahcedenn paylaşımı, Ceneviz Red Freddy Fesleğen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Konu dışı olacak ama en azından teşekkür etmek için bunu da eklemek istedim. Bu da yıllarca yaz kış severek yetiştirdiğim Red Robin domatesim. Ancak bu kendi yetiştirdiğim domateslerin tohumundan yetiştirilmedi, çünkü geçen yıl tohumlarımın olduğu kavanozu kaybettim ve bir türlü bulamadım. Umarım O da Tomato Lemony gibi bir yığının içinden çıkar ![]() ![]() Bu fideyi tohumlarımı kaybettiğimi söylediğim, sitemizin değerli üyelerinden Nail Sarı, zamanında onunla paylaştığım tohumlardan yetiştirip hediye etti. Sadece bu da değil, yaklaşık 30 tane fide getirdi Nail kardeşim. Ben de onları her evde bir Red Robin saksısı kampanyası ![]() ![]() ![]() Benden bu kadar. Umarım ilerleyen günlerde bu güzelliklerin meyvelerini de paylaşma mutluluğuna erişirim. O günlere kadar kalın sağlıcakla sevgili dostlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
|
Sn. malbman o kadar çeşit domatesi çapraz tozlaşma olmadan nasıl koruyorsunuz ya da koruyacaksınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|