26-12-2017, 20:08
|
#9
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,337
|
Scotch Bonnet Biber
 - Bitki türü: Sebze
- Bitki ömrü: Tek yıllık
- Tohum Türü: Biber, Capsicum chinense
- Tohum çeşit adı: Scotch Bonnet Biber
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 2. Yıl
- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
- Tohumun kökeni: Karayipler, Jamaika
- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum
- Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
- Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
- Hasat yıl ve ayı: 2017 Ekim
- Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Etrafında aynı aileden bir bitki olmadığı için hiçbir izolasyon uygulaması yapmadım.
- Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
- Gelişim durumu ve meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirdiğim tüm biberler içerisinde görüntüsünü en çok beğendiğim birkaç biber çeşidinden biridir. Her ne kadar şeklini mantara benzetseler de daha çok İskoç şapkasına benzediği için bu adı almıştır. Habanerolar gibi baharatlı acı bir tadı vardır. Hatta Habanerolar ile yakından kuzen olurlar. 😊Tadları birbirine benzetilir. 150.000 - 325.000 değerleri arasında bir SHU (Scoville Heat Unites - Acılık Ölçü Birimi) değere sahiptir. Jamaika ve Karayip mutfağında çokça kullanılan bir çeşittir.
Bu güzel çeşidin meyvelerinin olgunlaşması diğer bildiğimiz çeşitlerden daha uzundur. 100-120 günleri bulması gerekmektedir. Hatta daha da acı biberleriniz olsun istiyorsanız dalında beklettiğiniz süreyi daha da uzatmanız gerekmektedir. Bitkisi güzel dallanan verimli bir çeşittir. Eğer bitkiyi kollayabilirseniz kışı atlatarak birkaç yıl boyunca meyve alabilirsiniz.

|
|
|