![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Alıntı:
Tolga Bey öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Facebooktan da takip ettiğim üzere sanırım bu sene herkesin kabusu oldu bu kurtlar. Zira bizim bahçede de durum sizinkisi ile aynı. Tüm domateslerin tadına bakıyorlar. Böyle giderse birşey yiyemeyeceğiz gibi. Ben tüm fideleri gülleci bulamacı ile ilaçladım ancak işe yaramadı. Öğrendiğim kadarı ile larvalarını domates daha çiçekteyken çiçeğim içine bırakıyormuş. Bizde de durum şöyle; ![]() Bakalım ne olacak. Umarım bir çözümü bulunur. İyi günler dilerim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi bu sezon genel bir sorun oldu bu tırtıllar sanırım. Çevremizdeki bahçelerde de durum aynı. Benim dışımda herkes ilaçlama yaptı. Alıntı:
Maalesef dediğiniz ürünü Sinop'ta bulamadım. Organik bir ilaç olduğu için biraz pahalıymış o yüzden pek talep olmuyormuş buralarda. Alıntı:
Haklısınız. Tuta değil sanırım. Domateslerin yarıya yakınını kurtuldu gibi. Tuta Absoluta olsa hemen hepsi giderdi değil mi? Önerileriniz için teşekkürler. Üç Burun biberler sofrada yerini almaya başladı ve verimi güzel; ![]() Tohum için balkonda büyüttüğüm fide biz evde yokken cereyanda kalmış, tüm çiçeklerini ve yapraklarını dökmüş. Tohum almak için bahçede tül kese yöntemini kullanacağım. |
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Evet tuta absoluta larvası inanılmaz hızlı besleniyor ve yayılıyor bunu özellikle balkonda gözlemledim,ertesi gün akşamdan sabaha hiç bulaşmamış yaprağa bulaşıp yaprağın yarısını yiyebiliyor,ben balkonda bunyaprakları tek tek koparmakla çözüm bulabildim.Açıkta çok zor mücadelesi,kimyasal ilaçlar bir çözüm sunamıyor tek başlarına birçok ilaç karıştırılmak suretiyle bir sonuç alınabiliyor.Şu anda dow firmasının radiant isimli ilacı çok iyi bu zararlıya karşı bu ilaçta tam organik bir ilaç olmasada bir fermentasyon yan ürünü olduğu için güvenilir bir ilaç çok zorda kalınırsa kullanılabilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2017
|
[QUOTE=Tolga Özmeral;1545553]Size de geçmiş olsun Sayın Sezerakk. Dediğiniz gibi bu sezon genel bir sorun oldu bu tırtıllar sanırım. Çevremizdeki bahçelerde de durum aynı. Benim dışımda herkes ilaçlama yaptı. Sayın meminaydın, Maalesef dediğiniz ürünü Sinop'ta bulamadım. Organik bir ilaç olduğu için biraz pahalıymış o yüzden pek talep olmuyormuş buralarda. Merhaba Tolga bey, Domatesleriniz çok güzel görünüyor tırtıllar için Delfin Wg ürününü internetten temin edebilirsiniz bizde de çok sorun yaşattılar domateslerimizin yarısını yok etiler netten temin edip kullandım ben ürünü .. Kolay gelsin .. hasatınız bol olsun .... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
İşin aslı şu; Ziraat ürünleri satan dükkan sahibi ilacın şu an elinde olmadığını, ancak 2 güne getirtebileceğini söylemişti. Bu gün, yarın derken gelmedi tabii... Ehh... Bu süreçte meyvelerin yarıya yakını delik deşik oldu zaten. Önümüzdeki sezon aynı hataya düşmeyeceğim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|