agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar > Tohum Paylaşımı Sonrası Çalışmalar 2014-2018
(https)

Beğeni Düzeni1021Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-09-2015, 23:36   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Çekirdeği oyalılarda gelişim ve meyve tutumu iyi durumda. Onlarda henüz olgunlaşmadılar. Aynı sap üzerindeki iki tane olgunlaşabilir mi. Birini koparmalımıyım.

Eklenti 572046

Eklenti 572047
Bugün kulakçığın kurumuş olduğunu görünce büyük olanı dayanamayıp kopardım. Bir kilo civarında düşündüğüm karpuz 1.970 gram geldi. Karpuzdan anlayan halaoğluna gösterdiğimde daha olgunlaşmadığını söyledi. Mecburen kestim. Pembemsi beyazımsı bir görüntü çıktı karşıma. Tadına baktığımızda tatlı idi. Ancak henüz tam olarak olgunlaşmadığı için bir kısım çekirdekler beyaz veya kahverengi gibi idi. Çekirdeklerden epey bir kısmı ise siyahımsı idi. Karpuzun içinde bile olgunlaşan çekirdeklerin tümü oyalı vaziyette idi. Farklı desenlerde. Diğerlerinin tam olarak olgunlaşmasını bekleyeceğim. Nasıl olsa bir miktar tohumumuz oldu.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 12:24   #2
Ağaç Dostu

Taşlıbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Bugün kulakçığın kurumuş olduğunu görünce büyük olanı dayanamayıp kopardım. Bir kilo civarında düşündüğüm karpuz 1.970 gram geldi. Karpuzdan anlayan halaoğluna gösterdiğimde daha olgunlaşmadığını söyledi. Mecburen kestim. Pembemsi beyazımsı bir görüntü çıktı karşıma. Tadına baktığımızda tatlı idi. Ancak henüz tam olarak olgunlaşmadığı için bir kısım çekirdekler beyaz veya kahverengi gibi idi. Çekirdeklerden epey bir kısmı ise siyahımsı idi. Karpuzun içinde bile olgunlaşan çekirdeklerin tümü oyalı vaziyette idi. Farklı desenlerde. Diğerlerinin tam olarak olgunlaşmasını bekleyeceğim. Nasıl olsa bir miktar tohumumuz oldu.
Siyah olanlar da kurudukça oyalanıyor; ben ilk karpuzda bir hata edip siyah olanları atmıştım, tek çentiklilerin kurudukça daha da desenlendiğini görünce sonraki karpuzların siyahlarını da gözlemledim, kurudukça güzelleştiler

Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2015, 23:59   #3
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Taşlıbahçe Mesajı Göster
Siyah olanlar da kurudukça oyalanıyor; ben ilk karpuzda bir hata edip siyah olanları atmıştım, tek çentiklilerin kurudukça daha da desenlendiğini görünce sonraki karpuzların siyahlarını da gözlemledim, kurudukça güzelleştiler
Karpuzu kestiğimde bende birkaç çentikli olanlar olduğu gibi çok fazla çentikli olanlar da vardı. Bugün baktığımda çentik sayıları hepsinde çok daha fazla artmış durumda. Karpuzdan çekirdekleri aldığımda parlak renkte ve çekirdekler daha siyahtı. Biraz önce resimlerini çektim. Işık çok iyi olmadığı için istediğim gibi resimler çıkmadı.

Eski 15-09-2015, 18:31   #4
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Tam olgunlukta meyvenin kesidinin resmini cekip gosterebilir misiniz? Emin olamiyorsaniz ve geri kalan meyve(ler)de herhangi bir curume soz konusu degilse, bitkinin olmesini de bekleyebilirsiniz.

Sizin desensiz cekirdekler de kurudukca Taslibahce'nin dedigi gibi catlayacak (fizyolojik bir durum oldugunu dusunuyorum; sanirim dis tabaka cok ince oldugu icin nem azaldikca gerilip catliyor) ve sonraki mevsimde ekime uygun ama esas olgun tohumlar onun daha once gosterdigi resimdeki gibi olacak.

Alıntı:

Taşlıbahçe ve Muda beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2015, 00:07   #5
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Tam olgunlukta meyvenin kesidinin resmini cekip gosterebilir misiniz? Emin olamiyorsaniz ve geri kalan meyve(ler)de herhangi bir curume soz konusu degilse, bitkinin olmesini de bekleyebilirsiniz.

Sizin desensiz cekirdekler de kurudukca Taslibahce'nin dedigi gibi catlayacak (fizyolojik bir durum oldugunu dusunuyorum; sanirim dis tabaka cok ince oldugu icin nem azaldikca gerilip catliyor) ve sonraki mevsimde ekime uygun ama esas olgun tohumlar onun daha once gosterdigi resimdeki gibi olacak.
Tam olgunlaştığı zaman meyve olursa kesip resmini çekerim. Şu anda aldığım meyve tam olgunlaşmamış durumda. Kızım karpuz kokusunun her yere geldiğini söyledi. Şu anda karpuzlar içerisinde tek kopardığım bu oldu. Diğerlerini bekleteceğim. Elimde bir miktar da olsa çimlenecek olgunluğa ulaşmış çekirdekler olmuş durumda.

Name:  DSCF3799.jpg
Views: 454
Size:  52.9 KB

Name:  DSCF3795.jpg
Views: 517
Size:  64.0 KB

Name:  DSCF3796.jpg
Views: 487
Size:  70.9 KB

Name:  DSCF3807 a.jpg
Views: 502
Size:  73.7 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025