![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Karpuzu kestiğimde bende birkaç çentikli olanlar olduğu gibi çok fazla çentikli olanlar da vardı. Bugün baktığımda çentik sayıları hepsinde çok daha fazla artmış durumda. Karpuzdan çekirdekleri aldığımda parlak renkte ve çekirdekler daha siyahtı. Biraz önce resimlerini çektim. Işık çok iyi olmadığı için istediğim gibi resimler çıkmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Tam olgunlukta meyvenin kesidinin resmini cekip gosterebilir misiniz? Emin olamiyorsaniz ve geri kalan meyve(ler)de herhangi bir curume soz konusu degilse, bitkinin olmesini de bekleyebilirsiniz. Sizin desensiz cekirdekler de kurudukca Taslibahce'nin dedigi gibi catlayacak (fizyolojik bir durum oldugunu dusunuyorum; sanirim dis tabaka cok ince oldugu icin nem azaldikca gerilip catliyor) ve sonraki mevsimde ekime uygun ama esas olgun tohumlar onun daha once gosterdigi resimdeki gibi olacak. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Burayı alalı üçüncü yıl olunca kesin olarak bir şey söyleyemiyorum. Bir kere don olunca her şey bitiyor. Daha sonra bitkiler perişan oluyor. Umarım olmaz. Gece soğuk oluyor. Belirli bir derecenin altına düşünce büyüme duruyor. Mollaköy (Mollakendi) Kavunu olduğunu düşündüğüm iki küçük biri daha büyük durumda kavun büyümeye başladı. Sabah son hallerinin fotoğraflarını çekmeye çalışacağım. Umarım bütün çeşitlerden yeteri kadar tohum alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Domatesler kızarmaya daha yeni başladı. Pek çoğu dalında yeşil olarak kalacak. Susak yetiştirdiniz mi hiç sn Muda. Baya büyüdüler, mevsim olarak olgunlaşır mı diye endişeleniyorum. Biberlerde hiç verim alamadım. Hava geç ısındığı için fideler büyüyüp gelişemedi. Domateslerde meyve az. Karasal iklimde bahçecilik biraz daha zor ne yazık ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende de domatesler yeni kızarmaya başladılar. Hava şartları nedeni ile her bitkide bu yıl sıkıntı var. Olanla yetiniyoruz. Susak ben de yetiştirmeye çalıştım. Normal zamanda ekmeme rağmen havalar ısınınca çıktığı için nedense çok fazla büyütemedim. Olmaya başlayınca da kış gelip soğuklardan öldüler. Bu yıl da aynı durum gibi. Hatta daha kötüsü. Henüz 40 cm kadar oldu. Tohum vermesi mümkün değil gibi. Gelecek yıl çok daha erken biraz büyük bardaklarda yetiştirip toprağa o şekilde dikmeyi düşünüyorum. O zaman muhtemelen yetişirler. Uzun kabakları arkadaşımdan o şekilde alıp dikmiştim. Üçüncü kez hasat ettim. Tam olgunlaşmasını beklemeden hasat ettiğim için. Biberlerde bende de sıkıntı var. Toprağa aktardıklarım yeni yeni ürün vermeye başladılar. Geçtiğimiz yıl ise 50 cm kadar olmuşlardı. Bir kısmı ise hala fide halindeler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Mollaköy (Mollakendi) Kavunu http://www.agaclar.net/forum/1333134-post6.htm Bir tanesi büyük. Diğeri daha küçük durumda. İki ayrı kökte birer tane var. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Muda : 25-08-2015 saat 22:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Heybetli olması gerekiyor. Sayın birnefestoprak daha fazla bilgi verir diye düşünüyorum. Bu kök büyüklük yerine fazla domates verdi. Belki de yeteri kadar bakamadığımız ( çapalama, gübreleme ve askıya alınma işlemlerini yapamama ) için olmuş olabilir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Mollakoy Kavunu'na cok sevindim (bunun hasat halinde resmini de cekebilirseniz cok yararli olur). Son mesajinizdaki meyveler, renk ve sekil bakimindan Heybetli'ye uymuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Kaknus/ Bolu fasulyesi http://www.agaclar.net/forum/1314231-post3.htm İki fasulyeyi fasulye yetiştirmede başarısızlıklarımdan dolayı komşuma vermiştim. Sagolsun benim diğer diktiklerim çok az yaşamasına ve verim vermemesine rağmen onda en azından yaşadılar. O kendi diktiklerinden hasat ediyor. Bunları tohumluk olarak ayırdık. Her ne kadar lezzetini bilmesek de verim olarak beğeniyor. Biraz daha bakımla daha iyi olacaklar muhtemelen. ![]() ![]() ![]() Bu yıl oldukça fazla yağmur yağdı. Fasulyeler yağmur fazla yağdığı zaman çürüyorlar. Dağlık ve kumluk yer olması nedeni ile su çok fazla durmuyor. Ancak ona rağmen fasulye tohumları çürüyorlar. Komşumun fasulye dikerken uyguladığı yöntem biraz çukur kazıp yanmış gübre koyuyor. Fasulyeyi onun üzerine koyup çok az daha gübre koyarak ekim yapıyor. Bu şekilde olunca fazla su tahliye olup toprağın üstünün su nedeni ile sertleşip çimlenen tohumun üzerinin sert toprak tabakası oluşması önleniyor. Düzenleyen Muda : 02-09-2015 saat 00:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
İspir Şeker Fasulye / MeyveliTepe http://www.agaclar.net/forum/1314889-post9.htm Komşuma tohumlarını verdiğim ikinci çeşit fasulye Biraz kıyıda köşede kaldı. Kuru fasulye olarak fazla boylanmayacağı düşünüldü. Ancak bizi yanılttı. Komşumun kökensiz olarak nitelendirdiği kuru fasulyelerden çok boylandığını, verimli olduğunu söyledi. Sırık dikilmesi durumunda çok daha verimli ve güzel olacağı kesin. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Ispir'in kiliflarinin barbunya gibi cok ucuk pembe seritli olmasi gerek. Kiliflar kartlasmaya basladikca daha belirgin oluyor. Sizinkinde var mi o desen? Resimden secemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bolu fasulyesinde tanelerde belirgin özelliği olan leke var. Çok verimli durumda. Fotoğraflarını daha sonra eklerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bir de dane sayisi kilif basina 3-4 kadar oluyor. Sizinkilerde 7-8 gibi gozukuyor. Düzenleyen birnefestoprak : 02-09-2015 saat 23:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yer Açelyası - Clarkia unguiculata http://www.agaclar.net/forum/1307047-post3.htm http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...leri/12896.htm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kuşgözü - Gilia tricolor http://www.agaclar.net/forum/1307436-post4.htm Çiçekleri biraz küçük. Fosforlu gibi bir görüntüsü var. Kokusuna bakmadım. Duvar altında olunca biraz gölgede kaldı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Marina di Chioggia Bal Kabağı http://www.agaclar.net/forum/1326984-post39.htm Önceki hali; http://www.agaclar.net/forum/1401206-post28.htm Mantar nedeni ile çok büyük problem var. Umarım tohumlarını olgunlaştırabilirler Duvar üzerine aldım. ![]() ![]() . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Bolu fasulyesi çok verimli. İspir fasulyesi olarak diktiğinde ise belirgin özellikleri yok. En alttaki resimde görüldüğü gibi uzun taneli. Bolu fasulyesinin biraz soluk olsa da lekeleri belirmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Karpuzlarda sıkıntım olmuştu. Yeni bir yere ekmiştim. Bu ektiklerim direk çekirdekten çıkanlar. Bir kısmı kaplumbağanın gazabına uğramış nerede ise köküne kadar yenmişti. Hatırladığım Doğsa reklam tarafından etkinliğe gönderilen karpuz tohumlarını ekmiştim. Ancak farklı bir karpuz daha var. Ben karar veremedim daha. Çok çeşit ekmektense tek çeşit ekip en iyi ve tozlaşma ihtimali olmadan yetiştirmek en güzeli. Şu ana kadar karpuzlarda şampiyon olan ilk iki resimdeki. Komşum olgunlaştığını söylüyor. Tek olduğu için olgunlaşmama ihtimaline karşı koparmaya kıyamıyorum. Onun tahmini 9-10 kğ. En az 8 kğ olduğunu söylüyor. Kulakçıklarının kuruyup kurumadığını olayı tam olarak anlamadığım için bilemiyorum. Arkadaşın abisi Alanya'da karpuzun yüzeyine bakarak olgunlaşıp olgunlaşmadığını anlıyormuş. Benim hiç anlamadığım şey. Başına bir şey gelmeden koparsam iyi olacak. Aynı şartlarda diğerleri 1 kğ ancak gelir. Karpuz, kavun yetiştirmeyi beceremiyoruz sanırım. ![]() ![]() Doğsa reklam tarafından gönderilen karpuz hangisi. Diğeri bariz olarak farklı. Renk olarak alttaki resimdekine daha benziyor. Onlar daha yeni büyümeye başladılar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Birnefestoprak tarafından gönderilen çekirdeği oyalılar. Verim iyi olmasına rağmen nedense büyütemedim. 1 kğ civarında ancak varlar. Bundan sonra büyüyebilirler mi bilemiyorum. Aynı kolda iki karpuz olan ikinci bir kol daha var. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|