![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2014
|
İlk başlarda pek fazla fotoğraf paylaşamayacağım için eksilerimin ve artılarımın görülüp değerlendirilebilmesi için yapmış olduğum işlemleri sizlere nakletmek isterim. 27 Nisan da ilk tohumlarımızı siparişini verdiğimiz mini sera içerisindeki viyollere ekildi. Viyol içerisindeki hazırlık ise cocopeat ve hazır torf karışımı şeklindeydi. Bu karışımı bolca sulayıp suyun çekilmesini bekledikten sonra ilk tohumları tek veya ikişerli olmak üzere kızım ile beraber ektik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Fransız kadife çiçeği ( Tagetes patula ) / Andora
Tohumlarını hemen hazırladığım karışım üzerine ikişerli olarak (8adet) serptiğim ve üzerlerine hafifçe kapamak üzere bir tutam torf serptiğim ve filizlendirdiğim fransız kadife çiçeğim. Yanlış hatırlamıyorsam 15 günlük olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Fransız kadife çiçeği ( Tagetes patula ) / Andora
Bu fotoğrafta yaklaşık 30 gün sonrası şaşırttığım kadife çiçeklerinden. Dört adet tohumu filizlendirmeyi başarabildim. Torfun yüzeyi kurudukça fısfısla suladım ama diğerlerinin neden çıkmadıklarını anlayamadım. Bir tanesini kızım severken incitmiş, kurtaramadık. Çok üzüldü ama önemli dersler çıkardık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Sırık Çeri Domates / İsmail Kuzucu
Sekiz adet Sırık Çeri Domates tohumlarının hepsi tutu. 3 gün içerisinde hepsi filizlendi. Viyollere ekimi, tohumların kendi boylarının 3 katı derinliğine ekmek sureti ile gerçekleştirilmişti. Fotoğrafdaki görüntü yaklaşık 15 günlükken olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Sırık Çeri Domates / İsmail Kuzucu
Bu fotoğraflarda yaklaşık 25 günlük iken, gelişim evresinde pencere önünde sürekli ışık almalarını sağladım. Havanın durumuna göre günde 10-15 dakikalık sürelerde balkona çıkartılarak rüzgarı ve güneşi hissetmelerini sağlayarak gelişimlerini hızlandırmaya çalıştım. Ve en büyük yardımcım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|