![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Siyah Süs Biberi / heyyamola
Ekim Tarihi: 26 Şubat Çimlenme Tarihi: 7 Mart Ekim Yeri: Plastik kaplara, ısıtmalı ev ortamında Gelişmeler: 10 tohumdan sadece bir tanesini yaşatabildim, gelişimi gayet iyi oldu, ama başına gelmeyen kalmadı, bir tane kaldı ya gözünün içine baktıkça kazalar hep onu buldu ![]() ![]() Not: Açıkta görünen tohumlar fotoğraflandıktan sonra kapatıyorum. Buradaki örnek bana çok yardımcı oluyor, 8-10 tohumdan kaç tohum çimlenmiş, kaç tanesi hayatta kalmış, bu gariban kala kala tek başına kalmış. ![]() Bu gün 7 Eylül 2015 Başı beladan kurtulamayan biberimin son hali yaklaşık 2 hafta önce suyunu verirken dibinde bir tane semizotu çıkmış kuvvetini almasın diye söküp atmak isterken saksı tepe taklak oldu eyvah dedim son bir kök kalmıştı o da gitti... elime aldım 3 dalın üçü de gövdeden ayrılmış ama bir tek derisi tutuyor biraz özür, biraz güzel sözler söyleyerek dalları biribirine toplayıp o şekilde bağlayıp bıraktım. Bu gün baktım bir dalı biberiyle birlikte tamamen kurumuş, diğer ikisi hayata tutunmaya çalışıyorlar. ![]() Hatta dibinden yeni filizler bile vermeye başlamış ![]() Bu gün 19 Eylül 2015 kızaran biberleri topladım ![]() Düzenleyen akçabardak : 19-09-2015 saat 16:01 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|