![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Selluka / _doğan_
Ekim Tarihi: 16 Mart Çimlenme Tarihi: 6 Nisan Ekim Yeri: Plastik kaplara, ısıtmalı ev ortamında Gelişmeler: 10 adet tohumdan 5 adet tohumu törpülemeden ektim, 5 tohumdan şu ana kadar 1 tanesi çimlendi. Gayet iyi bir şekilde ilerlerken birden sararmaya başladı ve yaşatamadım. 22 Nisan da 2. kez 2 tane törpüleyerek ıslak peçete arasına koyup kilitli poşetin içine koydum. Bir hafta sonra 2 sinin de çimlendiğini gördüm. Gün günden uzamaya başladılar ama biri biraz geriden seyrediyor, diğeri ise aldı başını gitti ve çiçek tomurcukları çıkartıyor ama besleyemediğinden tomurcuklarını düşürüyor. ![]() ![]() Not: Açıkta görünen tohumlar fotoğraflandıktan sonra kapatıyorum. Bu gün 29 Nisan Bir hafta önce elimde kalan 5 tonumdan 2 tanesini törpüleyip ıslak peçeteye sarıp kilitli poşete koydum. Bu gün kontrol etmek için poşeti açtığımda 2,si de çimlenmişler, hemen toprakla buluşturdum. ![]() Bu gün 5 Mayıs ve 6. gününde toprağın üzerinde göründüler ![]() Bu gün 25 Ekim 2015 Sellükanın son durumu ![]() Düzenleyen akçabardak : 04-10-2015 saat 00:20 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sayın Resulgur hoş geldiniz. Tohumları neden törpülüyorum... Sellüka tohumları çok sert olduğundan kolay çimlenemiyorlar, yukarıda da belirttiğim gibi önce 5 tohumu törpülemeden ekmiştim, çimlenme oranı 5/1 yani 5 tohumdan 4 adeti çimlenmedi. 2. kez ektiğim 2 tohum törpülediğim için oran 2/2 çimlendi. Tohumu içinde ki özüne zarar vermeden biraz tırnak törpüsü ile törpüledim çimlenmesini kolaylaştırmış oldum. Başka tohumlara gelince duyduğum kadarıyla hünnap çekirdeğinde törpülendiği ama ben hiç denemedim, onun dışında başka tohum bilmiyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı: