![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bence ayrıntılı çok güzel bir anlatım olmuş . Çiçekleri tohumdan yetiştirmek çok kolay olmuyor . Özellikle çok minik tohumlar ve bazı fideler çok narin olabiliyor . Gözlerinin içine bakıyoruz yinede yaşatamıyoruz . Bende limon kokulu melisayı şaşırtınca kaybettim . Zaten bir tanesi çimlenmişti . Tohum takastan gelen tohumları hep viyollere özenle ektim . Kendi aldıklarımı bahçeye resmen saçtım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Çok teşekkür ederim sn. aleydi, umarım hepimiz bol bol çiçek görür, bol bol da tohum toplayabiliriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada ...
Belki bilmek istersiniz, fen projemiz olan tiny tim ve red robinler ile hazırladığımız ödevden 100 aldık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Hafta sonu Hibiscus rosasinensis de ilk çimlenme gerçekleşti. ![]() Mimosa Acacia Retinodes de çimlenme sayısı 4 'e çıktı, ilk çimlenen gerçek yapraklarını çıkarmaya çalışıyor. ![]() Kumruların söktüğü karaka black böğürtlenin öldüğünü daha önce söylemiştim ama bu saksıdan iyi haberler de var, şaşırtma yaparken saksının üst toprağını mümkün olduğu kadar bozmadan fideleri transfer etmiştim, 2 adet yeni tohum çimlenmiş ![]() Kuşgözü çiçeklerinden pek umudum kalmadığını da belirtmek isterim. Petunya fidelerinin en gelişkin olan iki tanesinde dallanmayı teşvik için uç alma yaptım, diğer fideler daha ağır devam ediyor. Anlam veremediğim şekilde üç abuliton fidesi daha ölüyor. ![]() Düzenleyen Andora : 04-06-2015 saat 10:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Thunbergia da son durum ... ![]() Cam güzellerinin boyu çok fazla uzun, cinsleri mi farklı anlayamadım, çiçekler oluşmaya başlıyor. ![]() Yasemin tütünlerini bir an önce şaşırtmam lazım ama şu ara azıcık daha beklemeleri gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu arada beklenmedik ölümlerin sebebini keşfettim sanırım. Tüm fidelerin üzerinde beyaz toz gibi lekeler görüyor ama böcek yumurtası bulamıyordum, karargahı zor da olsa keşfettim. ![]() Calibrocha 'ya yerleşmişler, gövdeleri açık sarı, iri olanlarda bacaklar kızılımsı, bitkiyi dışarı alarak arap sabunu zeytinyağı karışımı sıktım, inşallah zarar büyümeden başa çıkabilirim. Acaba bu kalıntılar bu bitlere mi ait yoksa ikinci bir cins daha var mı ortalarda dolaşan bilemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Balkon istila edilmiş durumda ...
Dün akşam işten döner dönmez bitkileri daha detaylı inceleyebilmek ve calibrocha saksısını tekrar ilaçlamak için balkonda bir inceleme başlattım. Daha önce keşfettiğim bitlere ilaveten 2 adet canan sardunya saksısının beyaz, ince ve insanda kıl kurduna bakıyormuş hissi uyandıran ama hareket ettiklerine şahit olmadığım bir örtü ile komple kaplandığını gördüm. Büyükçe bir atomizerli şişeye yine arap sabunu/zeytinyağı karışımı yapıp tüm bitkileri ve fideleri komple bu karışımla ıslattım. İnşallah kayıplar çoğalmadan önüne geçebilirim. 3 Loganberry fidesi de aynı abuliton fideleri gibi öldü. Bu böcek işi bütün keyfimi kaçırmış vaziyette... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|