View Single Post
Eski 03-05-2015, 17:34   #44
Andora
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
1 Mayıs tatilini fırsat bilerek binbir türlü aksaklık yaşayarak gittiğim yazdıktan gerçekten çok çok mutsuz döndüm. Öncelikle serptiğim çiçek tohumlarından neredeyse hiç çimlenme tespit edemedim. Onca tohumdan nasıl çimlenen olmaz hala anlayabilmiş değilim. Toprak tamamen hasta görünüyor. Yağmur toprağı döverek öyle sıkıştırmışki taş kütlesi gibi olmuş, kesinlikle kazılmıyor. Toprağın üstü tamamen çatlamış, kupkuru, çapa vurulunca çapa geri sekiyor. Altı ise balçık gibi, yapış yapış macun gibi bir halde... Toplam 6 adet büyük sebze yatağı vardı onlar ottan görünmüyor. Toprak o kadar sıkı ki otları sökmek mümkün olamıyor, sadece iki yatağın otlarını keserek temizleyebildik. Diğer yatakların otlarını yağmur yağıp toprak suyu çekip biraz gevşediğinde temizleyebilecekler. Hal böyle olunca tohumları riske atmamak için bu yıl domates, biber, patlıcan ve salatalıkları ekmekten vazgeçtim, her kes tohumların ziyan olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyip durdu. Komşu bahçelerde de durum fideleme açısından benzer durumda, hava şartlarına bağlı olarak kimse tohumlarını fideleyememiş, herkes birbirine domates biber fidesi olup olmadığını sorup duruyordu. Dönerken şenberber fasulye, kabak ve kavun ile karpuz tohumlarını aileme bıraktım, onlar yataklar temizlendiğinde ekim yapacaklar. Kavunlardan sadece minik meyve veren nadir türleri riske atmamak için bırakmadım. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu durum gerçekten çok canımı sıktı, ama bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor, elden bir şey gelmiyor... Seneye inşallah bahçe yüzüme güler de bu durumu telafi etme şansım olur. Ben her ne kadar yükseltilmiş sebze tarhları yaptırmaktan başka bir yol göremiyorsam da bunun hayata geçirilmesi için biraz zamana ihtiyacım var. O zamana kadar elimden gelenin en iyisini yapmak için uğraşıyor olacağım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Andora : 03-05-2015 saat 18:55
Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön