View Single Post
Eski 19-05-2015, 19:43   #53
Andora
Ağaç Dostu

Andora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Bugün beyaz çilek fidelerini 10 cm çapındaki üretim saksılarına şaşırttım. 4 adet gerçek yapraklarını çıkarmış fide vardı, bir adet yeni çimlenen fideyi yerinde bıraktım çünkü çok minikti, ayrıca çimlenme devam eder diye de saksıyı bozmak istemedim.

Yine bugün 6 adet olan loganberry fidelerini kalıcı saksılarına aldım.

4 adet limon kokulu fesleğen ile yine 4 adet olan diğer fesleğeni çimlendirdiğim saksının içinde şaşırttım.

Bir adet thunbergia daha çimlendi, bu yeni çimleneni görünce ilk çimlenenin zaten en başında hasta olarak çimlendiğini anladım. Çünkü bu çimlenen koyu yeşil ve çok kısa sürede gerçek yapraklarını çıkardı. İlk çimlenen sarımsı bir renkte çimlenmişti, ben orjinali öyle sanmıştım, şimdi yenisi ile aradaki farkı anlamış oldum. Onu da bugün şaşırttım, diğeri öldü zaten...

Yasemin tütünü çimlendi, yetiştirmek nasip olursa parfüm kokulu çiçeklerimiz olacak.

Bir adet tatar hanımeli çimlenmişe benziyor, viyolün çok kenarında kalmış, inşallah gelişir.

Hediye gelen çilek tohumlardan da çimlenen iki tane gördüm, inşallah devamı gelir.

Name:  PicsArt_1432056392391.jpg
Views: 493
Size:  75.8 KB

Kumrular ile mücadelem devam ediyor, balkona astığım rüzgar çanının bile üzerine tüneyecek kadar gözleri dönmüş. Son saldırı en gelişmiş ve çiçeklenmiş domates fidesine olmuş, toprağını boşaltmışlar.

Andora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön