![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Daha önce de ifade ettiğim gibi bu yıl etkinlikte tohumlarını paylaştığım tüm gazanyalarımı kaybettim. Ancak cumartesi günü pazarda gazanya fidelerini görünce orada mevcut tüm renklerinden alıp eski yerlerine diktim. Oradayken beni tek mutlu eden durum bu oldu, inşallah bu yılki etkinlikte yine tohumlarını paylaşmak nasip olur. Düzenleyen Andora : 03-05-2015 saat 20:10 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
En azından balkondan yüzümü güldüren haberler var. Ben yokken mor katmerli datura, zakkum, beyaz çiçekli melissa, thunbergia ve nakkaş sarmaşık çimlenmiş. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz çilek, loganberry ve karaka black böğürtlen gerçek yapraklarını çıkarmaya başlamış. Sarı salkım şaşırtıcı bir hızla büyüyor. Daha önce çimlendiği bilgisini verdiğim tüm bitkiler neyseki sağlıklı gelişiyorlar. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu bol bol şaşırtma yaptım. Toplam 5 adet bodrum papatyası tohumu çimlendi ve herbiri 10 cm. çapındaki üretim saksılarına şaşırtıldı. ![]() Toplam 6 adet karaka black böğürtlen tohumu çimlendi ve hacminin yeterli geleceğini düşündüğüm kalıcı saksılarına şaşırtıldı. ![]() 7 adet mavi bodur peygamber çiçeği çimlendi ve kalıcı saksılarına şaşırtıldı. ![]() Kuşgözü çiçekleri ilk çimlenen tohumdu, aslında onlar bu hafta sonu değil daha önce şaşırtıldı. Öyle narinlerdiki şaşırtırken çok stres yaşattılar bana ama çok şükür hiç kayıp vermedik henüz... Hala çok narin görünüyorlar, bu nedenle onları sulamak tam bir işkence... ![]() Mavi ve sarı vapur dumanı çiçeklerini de daha önce şaşırttım, onların gelişiminden de memnunum. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
3 adet sarı salkım laburnum tohumu çimlendi, en gürbüz olan ilk çimlenendi ve büyük boy bir üretim saksısına şaşırtıldı. İkinci çimlenen 10 cm. lik üretim saksısına diğeri ise fide poşetine şaşırtıldı. Gelişim hızlarına göre saksıları balkonda yer açıldıkça büyütülecek. ![]() Çok sayıda çimlenen Ağaç Hatmi tohumundan sadece biri büyük boy üretim saksısına alındı, kendisine becerebilirsem baston formu vererek balkonda tutmak istiyorum, diğerlerini daha sonra şaşırtacağım, büyük gözlü viyolde gelişmeye devam ediyorlar. ![]() Yine çok sayıda çimlenen mor katmerli datura tohumundan sadece bir tanesi büyük boy üretim saksısına alındı, o hep balkonumuzda kalacak, diğerlerini ağaç hatmide olduğu gibi daha sonra şaşırtacağım. Ağaç Hatmi ve daturalar için büyük boy fide poşeti alıp orada geliştirip yazlığa taşımak niyetindeyim. ![]() 11 adet abuliton tohumu çimlendi ve kalıcı saksılarına şaşırtıldı. Renklerini çok merak ediyorum. ![]() Sadece 2 adet beyaz çiçekli melissa çimlendi ve herbiri 10 cm. lik üretim saksısına şaşırtıldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sadece bir adet thunbergia çimlendi ama pek keyifli görünmüyor, başka çimlenen de olsun diye umut ediyor ve kendisine özenle bakıyorum. ![]() Petunyalar da bu hafta sonu şaşırtılanlardan, onların da narinliği beni zorluyor... ![]() Bunların dışında tiny tim ve red robinler çiçek açmak üzere, bol çiçek salkımı var üzerlerinde, çimlenmiş diğer tohumlar da gelişmeye devam ediyorlar. Büyük menekşe saksıya karışık atılan tohumların da en gelişkin olanlarını birkaç saksıya dağıttım, onlardan açacak çiçekler tamamen sürpriz, boşalan viyol gözlerine saksılık parfüm kokulu yasemin tütünü tohumu attım. Tohum satın alırken hediye gelen çilek tohumlarını soğuk katlamadan çıkarıp saksılardan birinin kenarına serpiştirdim. Uzun zamandır soğuk katlamada olan tatar hanımeli tohumları sanırım küflenmiş ama bir umut onu da viyol gözüne boşalttım, bu bitkiyi üçüncü denemem sanırım ama galiba yine muvaffak olamayacağım, fidesini de bulamıyorum, inşallah bir tanecik olsun çimlenir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Albino zakkum
Zakkum tohumlarından iki tanesi albino olarak çimlendi, sonradan renkleri döner mi, beyaz olarak yaşayıp büyürler mi hiç bir fikrim yok ama bence çok şeker görünüyorlar... |
|
|
|
![]() |
|
|