![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Brugmansıa
Etkinlikten gelen gelen tohumlar dışında ektiğim diğer türleri de paylaşmak isterim, nihayetinde onlardan başarılı sonuçlar elde edebilirsem 2015-2016 etkinliğinde paylaşılmak hevesi ile ekildiler, bazıları uzun vadede tohum verecekler ama onları da yatırım gözü ile görmek lazım ![]() Eminim bir çoğumuzun hayallerini süsleyen brugmansialar ![]() ![]() ![]() Bunlar Zengarden'dan aldıklarım... Anisodontea capensis - yalancı hibiskus Kokulu katır tırnağı - spanish broom spartium junceum (4 Nisanda bahçeye ekildi) Abutilon tohumu karışık renkler hibrit abutilon x hybridum (Bundan alınan tohumlar ekililir mi emin değilim) Pembe bahar yıldızı - gypsophilia (4 Nisanda bahçeye ekildi) Beyaz bahar yıldızı - gypsophilia (4 Nisanda bahçeye ekildi) Süs kestanesi - xanthoceras sorbifolium yellowhorn Kokulu sarı salkım - laburnum anagyroides Gümüş akasya - acacia dealbata silver wattle Bodur sarı cassia glauca - scrambled egg bush Kırmızı çan çalısı - enkianthus campanulatus Tatar hanımeli - lonicera tatarica (Hala soğuk katlamada, Mayıs başı ekilecek, daha önce iki kez denememe rağmen çimlendiremedim, çimlendirene kadar devam etmek niyetindeyim.) Bunlar ise gittigidiyor'dan paketini 50 kr.'a aldıklarım, fakat bunların her birinde tohum sayısı en fazla 10 adet olduğu için özellikle bahçeye atılanların ne kadarı çimlenir hiç bilmiyorum... 18 cins aster, ayrıca 2 paket de teyzem tarafından hediye edilen asterimiz var. Beyaz arabis Kırmızı haseki küpesi Gülpembe yayılıcı kekik Candy stripe ve kırmızı cosmos Kırmızı obrizya Alissyum - sarı, lila, koyu Gülpembe, pembe, paskalya şapkası, kuğu güzeli, bordo; ayrıca zengarden'dan hediye gelen mor ve beyaz Somon ve beyaz afrika papatyası Kırmızı kochia Mavi ve sarı vapur dumanı Sarı-pembe-beyaz akşam sefası Mavi beni unutma Mavi lobelya Beyaz ve kırmızı ponpon papatya Mavi ve pembe balon çiçeği Beyaz ve mavi peygamber çiçeği Kırmızı bebek nefesi Karışık horoz ibiği Kahkaha çiçeği Ve son olarak teyzemin hediye ettikleri... Zulu prensi venidium - beyaz fastuosum alba Karanfil Hüsnüyusuf Bir kaç renk aster Godetia Cam güzeli Muhakkak arada unuttuklarım da vardır... Düzenleyen Andora : 13-04-2015 saat 09:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
İlk kontrol sonuçları...
15.04.2015 Çarşamba akşamı yapılan ilk kontrolümüzde kuşgözü tohumlarının çimlenmeye başladıklarını keyifle söyleyebiliriz. ![]() Ayrıca büyük menekşe saksının içine attığım karmakarışık bodurlarda da çok sayıda çimlenme var, menekşe saksının içinden bir kare ... ![]() Düzenleyen Andora : 17-04-2015 saat 07:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
16.04.2015 Perşembe akşamı yapılan kontrolden bodur mavi peygamber çiçeği... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
20.04.2015 pazartesi günü kontrolümüzde limon kokulu fesleğen ile sn. İncirli'den gelen fesleğenin çimlendiğini mutlulukla gördük. Asıl mutluluk kaynağım ise benim için ayrı bir önem arz eden tohumlardan karaka black böğürtlenin de çimlenmeye başlaması oldu. Önemi hem soğuk katlamadan kaynaklı hem de sınırlı sayıda dağıtılmış olmasından... Ziyan ederim diye korktuğum tohumlardan birinin çimlendiğini görmek soğuk katlamadan sonra ekilen diğer türler için umudumu arttırdı. Fotoğrafları daha sonra ekleyeceğim, ışık durumu nedeniyle gündüz çekim yapmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
21.04.2015 salı akşamının havadisleri daha bir coşkulu sanki... Cam güzellerinin toprak üzerine çıkması an meselesi, hareketlilik büyük; bodrum papatyası, beyaz çilek ve loganberry de de minik birer kafa toprak üstüne çıktığına göre devamı gelecek diye heyecanla bekliyorum. Fotoğrafları inşallah cuma sabahı ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet fotoğraflar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |