Merhaba sevgili dostlar,
Tohumlarımızın yetiştirme planlanları kısmetse şöyle seyredecek :
- Sn. Lonicera'dan gelen beyaz çilek, loganberry, karaka black böğürtlen ve lonicera fragrantissima buzdolabında soğuk katlamadalar. Soğuk katlamayı dışarıda yapmak istemedim çünkü kumrular ile başım hep dertte, tohumlar için daha sağlıklı olurdu ama riske girmek istemedim.
- Tüm domates, biber, salatalık, patlıcan gibi fidelelenmesi gereken tohumlar Şubat sonu Mart başı gibi İstanbul'da kapalı balkonda viyollerde fidelenerek Tekirdağ'daki bahçeye transfer edilecek. Fideleme için gereken viyol, organik gübre ve torf hazır bekliyor.
- Kavun, karpuz, kabak gibi doğrudan toprağa bırakılabilecek tohumlar Nisan ayında toprakla buluşturulacak.
- Çiçeklerinde büyük çoğunluğu Nisan ayında doğrudan toprağa serpilerek bahar yağmurları ile doğal gelişimleri sağlanacak. Geçen yıl da çiçek tohumlarını aynı şekilde yetiştirmiş ve sonuçtan memnun kalmıştım. Sadece balkonda yetiştirmek için seçtiğim daha narin çiçek tohumlarını balkonda fideleyeceğim.
- Bu sürece kadar olan zamanda da bitki etiketlerini hazırlayacağım.
Planlarımız hazır, uygulamalar hayata geçtikçe fotoğrafları yayınlamaya başlayacağım. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyor, haklarını helal etmelerini rica ediyorum, benden yana herkese helal olsun, bol ve bereketli mahsul diliyorum.
|